واکنش تند آمریکا و اتحادیه اروپا به رزمایش نظامی چین در اطراف تایوان عراقچی: گزینه نظامی علیه ایران وجود ندارد | ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست واکنش سازمان ملل در پی تهدیدات ترامپ علیه ایران درخواست مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای سفر به ایران تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران | صنعت پهپادی هدف تحریم جلوگیری حشد شعبی از ورود تروریست‌ها از سوریه به عراق پزشکیان به‌زودی عازم باکو می‌شود روسیه برای ایجاد گفت‌وگوی سازنده میان ایران و آمریکا اعلام آمادگی کرد شمار شهدای غزه به بیش از ۵۰ هزار شهید از آغاز جنگ افزایش یافت (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) ادعای رژیم صهیونیستی درباره ترور یکی از مسئولان حزب الله (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان: مصمم هستیم همه توافقات خود با عراق را عملیاتی کنیم ترامپ برای دانشگاه‌های حامی فلسطین خط و نشان کشید شکایت ایران از آمریکا به شورای امنیت + فیلم بازخوانی ماجرای یوم الله ۱۲ فروردین و آغاز ممتازترین مردم سالاری دینی عراقچی: حمایت از مقاومت ادامه دارد تأکید مهاجرانی بر پاسداشت اهمیت مردم در حکمرانی بیش از ۲۰ حمله هوایی آمریکا به استان‌های صنعا و صعده یمن قطر و رژیم صهیونیستی در رزمایش یونان شرکت کردند (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) انگلیس: ما همراه با شرکای اروپایی خود برای مقابله با روسیه و دفاع از امنیت خودمان گام برمی‌داریم روز جمهوری اسلامی ایران؛ روز پیروزی ملت پیام استاندار خراسان رضوی به مناسبت ۱۲ فروردین ماه روز جمهوری اسلامی برگزاری مراسم تشییع پیکر دو پلیس فداکار کلانتری شهید رجایی مشهد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) ترامپ شرط توقف حملات به یمن را اعلام کرد لاریجانی: اگر آمریکا اشتباه کند، ایران به سمت سلاح هسته‌ای می‌رود اطلاعیه سپاه درباره توقیف دو نفتکش متخلف در خلیج فارس سخنگوی دولت: با متخلفان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد برخورد می‌شود عراقچی: اجازه نمی‌دهیم کسی با زبان زور با ما صحبت کند گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان با رئیس‌جمهور ترکمنستان
سرخط خبرها

رئیسی: پیشنهادها درباره تقسیم سیستان‌وبلوچستان در حال بررسی است

  • کد خبر: ۲۱۶۳۰۲
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۳
رئیسی: پیشنهادها درباره تقسیم سیستان‌وبلوچستان در حال بررسی است
رئیس‌جمهور در حاشیه حضور در مناطق سیل‌زده سیستان‌وبلوچستان درباره تقسیم این استان گفت: پیشنهاداتی به دولت رسیده که در وزارت کشور در حال بررسی است و سپس در کمیسیون امور مقدماتی بررسی می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، سیل اخیر در سیستان و بلوچستان گرچه خسارت سنگینی به خانه‌ها و جان مردم وارد نکرد؛ اما از بین رفتن بخشی از جاده‌ها و مسدود شدن مسیرهای منتهی به تعدادی از روستاهای جنوبی در شهرستان چابهار و دشتیاری باعث شد ضعف زیرساخت‌ها در این منطقه بار دیگر خودنمایی کند.

چند سالی است وقتی حرف از رفع مشکلات زیرساختی و محرومیت سیستان و بلوچستان به میان می‌آید، پیشنهاد «تقسیم استان» به عنوان یک راه‌حل مطرح می‌شود؛ راه‌حلی که نمونه اجرای آن در تقسیم استان خراسان به سه استان خراسان شمالی، رضوی و جنوبی قابل بررسی است.

این پیشنهاد مخالفان سرسختی دارد که معتقدند تقسیم سیستان و بلوچستان نمی‌تواند به رفع محرومیت‌ها کمک کند و ممکن است شکاف‌های اجتماعی و تهدیدات امنیتی به دنبال داشته باشد. از طرف دیگر، موافقان مصممی هستند که باور دارند استدلال کافی و متقن برای تقسیم استان وجود دارد و تعلل در آن توسط مسؤولان و دولتمردان می‌تواند عمر محرومیت را در این منطقه طولانی‌تر کند.

حضور حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشور در میان مردم روستای «دور» که چهارشنبه عصر صورت گرفت، فرصت خوبی بود تا از بالاترین مقام اجرایی کشور درباره تقسیم استان سیستان و بلوچستان سوال شود. رئیسی در حالی که از سفر الجزایر خود را به مناطق سیل‌زده رسانده بود در حلقه مردم روستای دور گفت: «در طول این چند روز احساس کردم خودم باید در منطقه باشم و وضعیت را ببینم، تا برای کارهای آتی برنامه‌ریزی کنیم. باید زیرساخت‌هایی را ایجاد کنیم تا در بارش‌های آینده شاهد تلفات یا مشکلاتی نباشیم و بتوانیم از مواهب بارش‌ها و نزولات آسمانی بهره ببریم.»

حرف از بهبود زیرساخت‌ها فرصت خوبی برای آن بود که خبرنگار مهر از رئیس‌جمهور بپرسد: «با توجه به ضرورت اصلاح زیرساخت‌ها طرح تقسیم استان می‌تواند کمک کند؟»

رئیس‌جمهور در پاسخ به این سوال گفت: «این موضوع از بحث‌های آینده است. ما گفته‌ایم وزارت کشور بررسی‌های لازم را در این باره انجام دهد. پیشنهاداتی به دست دولت رسیده که در وزارت کشور در حال بررسی است. بعد از آن، این موضوع در کمیسیون امور مقدماتی دولت، مورد بررسی قرار می‌گیرد تا در نهایت ببینیم درباره پیشنهادات مختلفی که برای سیستان و بلوچستان وجود دارد چه تصمیمی باید گرفت.»

رئیسی تاکید کرد: «چه تقسیمات کشوری صورت بگیرد و چه وضع فعلی حفظ شود، موضوع استان سیستان و بلوچستان جزو اولویت‌های دولت است و توجه به این استان و رفع محرومیت‌های آن مورد تاکید رهبری و مجموعه دولت است و همواره دنبال شده است. مسائل مختلف در این منطقه از جمله مسکن، اشتغال و آب منطقه وجود دارد که در اولویت هستند. البته مسؤولان منطقه و استانداری نیز با همت ارزشمندی کار را دنبال می‌کنند.»

مجله مهر که در پرونده سرزمین گنج و رنج، نگاهی صریح به موضوعات و مشکلات سیستان و بلوچستان دارد، تا کنون مطالب مختلفی در تحلیل و بررسی تقسیم استان در اختیار مخاطبان قرار داده است که در لینک‌های زیر می‌توانید جزئیات آنها را بخوانید.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->