عراقچی: آمریکا بود که مسیر مذاکره را به مسیر جنگ تبدیل کرد+ویدئو پیام تشکر فرمانده کل ارتش از ملت قهرمان و رزمندگان نیروهای مسلح+ویدئو هشدار وزارت اطلاعات: موساد اقدام به راه اندازی صفحات جدید کرده است گفت‎‌وگوی تلفنی پزشکیان و رئیس جمهور آذربایجان | علی‌اف استفادهٔ اسرائیل از آسمان کشورش برای حمله به ایران را تکذیب کرد! استفاده از اورانیوم ضعیف‌شده در حملات اخیر اسرائیل به ایران تأیید نشد رهبر انصارالله پیروزی ایران بر رژیم صهیونیستی را تبریک گفت فرانس ۲۴: رهبر ایران درباره هرگونه تجاوز به خاک کشورش هشدار داد شهادت سرلشکر محمدسعید ایزدی (حاج رمضان) در حملات اسرائیل آیا پاکستان با موشک هسته‌ای به آمریکا حمله می‌کند؟ ابراز نگرانی روسیه درباره اظهارات نظامیان صهیونیست پس از آتش‌بس با ایران آیت‌الله علم‌الهدی: جنگ با جبهه استکبار همچنان ادامه دارد | ضرورت فراگیر شدن مشارکت‌های مردمی سفیر ایران در ایتالیا: بازگشت ایران به گفت‌و‌گو‌ها منوط به توقف کامل اقدامات تجاوزکارانه است رئیس شورای اطلاع رسانی دولت: توقف جنگ به معنای پایان تلاش دشمن نیست کشف یک ریزپرنده در حال تصویربرداری غیرمجاز در آستانه اشرفیه سپاه پاسداران: آرامش، خردورزی و صلابت رهبر معظم انقلاب سرمایه بالنده ایران بوده است قانون الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس ابلاغ شد فیلم کامل سومین پیام تصویری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به ملت عزیز و بزرگ ایران در پی تهاجم رژیم صهیونی نخست وزیر اسپانیا خواستار تعلیق فوری توافقنامه همکاری اتحادیه اروپا و اسرائیل شد مصوبه تعلیق همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قانون شد (۵ تیر ۱۴۰۴) وزیر دفاع فرانسه اعتراف کرد: در رهگیری پهپاد‌های ایران مشارکت داشتیم سومین پیام تلویزیونی رهبر معظم انقلاب اسلامی: رژیم صهیونی در زیر ضربات جمهوری اسلامی تقریباً از پا درآمد و لِه شد | آمریکا دستاوردی از این جنگ نداشت (۵ تیر ۱۴۰۴) سرلشکر موسوی: ایران در جنگ اخیر اراده خود را بر آمریکا و رژیم صهیونیستی تحمیل کرد اسامی شهدای سپاه سیدالشهدا (ع) در پی حمله رژیم صهیونیستی اعلام شد بلومبرگ نوشت: هیچ‌کس در ناتو ادعای ترامپ درباره تاثیر حملات به ایران را باور نکرد ادعای سازمان امنیت ملی رژیم صهیونیستی: سوریه و لبنان به عادی سازی روابط با ما نزدیک شده‌اند یک نماینده مجلس: دولتمردان در میدان دیپلماسی نباید وعده‌های دروغین دشمن را باور داشته باشند جان کری: دانش هسته‌ای ایران بمباران نمی‌شود
سرخط خبرها

رئیسی: حوزه فناوری از بخش‌های مورد طمع دشمن برای عقب نگه‌داشتن ایران است

  • کد خبر: ۲۱۷۲۵۵
  • ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۲
رئیسی: حوزه فناوری از بخش‌های مورد طمع دشمن برای عقب نگه‌داشتن ایران است
رییس جمهور در نشستی با جمعی از اساتید و نخبگان علوم و فناوری‌های برترساز گفت: حوزه علم و فناوری از جمله بخش‌های مورد طمع دشمن برای عقب نگه‌داشتن ایران است.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی عصر امروز چهارشنبه در نشستی صمیمی با «جمعی از اساتید و نخبگان علوم و فناوری‌های برترساز»، ضمن شنیدن نظرات و دیدگاه‌های آنها در سخنانی به موضوع مهم افزایش بهره‌وری در کشور اشاره کرد و گفت: در دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور نیز ظرفیت‌های استفاده نشده بسیاری وجود دارد که ضرورت دارد در راستای ارتقای بهره‌وری و حل مشکلات کشور با رویکرد خلاقانه به کار گرفته شوند.

رئیس جمهور بروکراسی پیچیده در دستگاه‌های کشور را از موانع اصلی پیش‌روی نخبگان دانست و افزود: کمک به رفع موانع ناشی از این بروکراسی از وظایف کارگزاران دولت است و همه افراد و دستگاه‌های متولی و مسئول به منظور سرعت گرفتن پیشرفت کشور به ویژه در عرصه علمی، باید با اقداماتی نوآورانه و جهشی در جهت رفع این موانع و ایجاد جهش علمی بزرگ در کشور اقدام کنند.

رئیسی ارزیابی و پایش دقیق عملکردها و دستاوردها در زمینه تخصیص اعتبارات و منابع را نکته مهم بعدی در زمینه تسریع روند رشد و پیشرفت کشور دانست و اظهار داشت: تخصیص منابع باید متناسب با ارزیابی صورت گرفته از اقدامات و دستاوردها انجام شود.

رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت چابکی دستگاه‌های مسئول در عرصه کمک به نخبگان گفت: دستگاه‌ها و مسئولان باید ضمن شنیدن دغدغه‌ها و مطالبات نخبگان و فعالان عرصه پیشرفت کشور، برای رفع موانع، حل مشکلات و تسهیل حرکت در این مسیر تلاش جدی کنند که این خود پیامی است به دیگر نخبگان ایرانی خارج از کشور مبنی بر اینکه زمینه پیشرفت در ایران کاملاً مهیاست و این موضوع مهاجرت معکوس را به دنبال خواهد داشت.

رئیسی در ادامه به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور مأموریت داد با بهره‌گیری از ظرفیت شورای‌عالی هوش مصنوعی، نسبت به آسیب‌شناسی و آسیب‌زدایی از حوزه نخبگانی کشور اقدام کنند.

رئیس جمهور همچنین ضمن اعلام آمادگی دولت برای حمایت همه‌جانبه از اساتید و نخبگان علوم و فناوری‌های برترساز، حوزه علم و فناوری کشور را از جمله حوزه‌های مورد طمع دشمن برای عقب نگه‌داشتن ایران اسلامی دانست و با تاکید بر لزوم صیانت و ارتقای سطح علمی کشور، به اساتید و نخبگان توصیه کرد در صورت مواجهه با موانع و مشکلات به راحتی میدان را واگذار نکنند و با مجاهدت ناامیدی را به زمین دشمن و امید را به جامعه تزریق کنند.

در این جلسه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور نیز در سخنانی با اشاره به اهمیت و نقش مؤثر نخبگان در شتاب بخشیدن به جهش علمی و پیشرفت کشور، توضیحاتی درباره اقدامات دولت مردمی برای بهبود شرایط فعالیت نخبگان رشته‌های مختلف در کشور ارائه کردند.

در این مراسم همچنین شقایق حق‌جوی، جوان‌ترین استاد تمام دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان، محمد واحدی، رئیس دانشکده فیزیک دانشگاه علم و صنعت، بابک حسین خلج، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف، وحید خدامی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، نسرین سلطان‌خواه، رئیس دانشکده علوم ریاضی دانشگاه الزهرا، محمدعلی ملبوبی، استاد تمام پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، احسان شریف باقلعه، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و میرفضل‌الله موسوی، استاد نمونه کشوری و عضو انجمن شیمی کشور نیز در سخنانی با تشکر از توجهات دولت مردمی و شخص رئیس جمهور به حوزه علم و تلاش برای ایجاد بستر مناسب جهت فعالیت نخبگان داخل کشور و نیز بازگشت نخبگان ایرانی خارج از کشور، به تشریح برخی دغدغه‌ها و مطالبات خود پرداختند.

ضرورت توجه به تأمین و ارتقای امنیت غذایی، ارتقای شاخص‌های سلامت، حل مسئله دفع پسماندها، رفع ناترازی‌های انرژی، ضرورت اتخاذ رویکرد تمایز و تمرکز بر روی چند حوزه علمی که کشور در آنها مزیت نسبی دارد به جای توزیع منابع در همه حوزه‌های علمی که سیاست ناکارآمدی است، ایجاد مراکزی در کنار مراکز علمی و آموزشی برای به کار گرفتن آموخته‌های علمی نخبگان، جلوگیری از موازی‌کاری در عرصه فعالیت‌های علمی، توجه بیشتر به همگرایی علمی و علوم میان‌رشته‌ای، تسهیل و تسریع روند اداری در فعالیت‌های علمی، تمرکز بیشتر بر توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان در بخش خصوصی، اصلاح برخی قوانین از جمله ممنوعیت کشت محصولات تراریخته، استفاده بیشتر از ظرفیت‌های علمی و نخبگی داخل کشور و توجه مناسب به نخبگان سراسر کشور و نه توجه صرف به نخبگان مقیم مرکز از جمله دغدغه‌ها و مطالبات مطرح شده در این نشست بود.

عمده نخبگان حاضر در این نشست از جمله نخبگان ایرانی بودند که در سال‌های اخیر برای ادامه فعالیت‌های علمی و دانش‌بنیان خود، از کشورهای غربی به ایران بازگشته‌اند و در پایان این نشست پس از اقامه نماز، افطار را مهمان رئیس جمهور بودند.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->