درخواست نماینده مجلس از رئیس جمهور برای سامان دادن به تیم اقتصادی دولت درگیری لفظی هیئت طالبان و پاکستان در مسکو بر سر اتهامات تروریستی ظهوریان: نیازمند احیای برنامه ریزی در نظام برنامه و بودجه هستیم آیت‌الله علم‌الهدی: نبوغ، استقامت و معنویت، سه ویژگی بارز شهید رئیسی بود | ضرورت ترجمه دقیق کتب اسلامی به سایر زبان‌های دنیا عضو هیئت‌رئیسه مجلس: هیچ استیضاحی به کمیسیون‌ها ارجاع نشده است احمد الشرع با فرمانده سنتکام دیدار کرد پزشکیان به درخواست خبرنگاران برای برگزاری نشست خبری پاسخ داد وال‌استریت‌ژورنال از خواسته‌های حماس در مذاکرات شرم‌الشیخ پرده برداشت وزیر فرهنگ و ارشاد: مشکلات تامین کاغذ نشریات به‌زودی رفع می‌شود واکنش معاون حقوقی رئیس جمهور به رای پرونده کرسنت رئیس سازمان برنامه و بودجه: تمام مطالبات گندمکاران پرداخت شد عراقچی: تماسی با ویتکاف نداشتم + فیلم امیر دریادار ایرانی با فرماندهان نیروی دریایی آذربایجان و قزاقستان گفت‌وگو کرد قائم پناه: تغییر وزیر جز ضرر به معیشت مردم هیچ کمکی نمی‌کند قالیباف: کمیسیون‌ها سریع‌تر طرح‌ها را تعیین تکلیف کنند توسعه همکاری‌های علمی بین‌المللی، محور گفت‌وگوی وزرای علوم ایران و سوئیس در حمله شبه‌نظامیان به کاروان نظامیان پاکستانی، ۱۱ تن کشته شدند منابع مصری: مرحله اول «توافق غزه» می‌تواند قبل از جمعه نهایی شود ویتکاف و کوشنر هم‌زمان با آغاز بررسی لیست اسیران فلسطینی وارد شرم‌الشیخ شدند فرمانده کل سپاه به مناسبت روز نیروی دریایی: هر خطای محاسباتی در خلیج فارس پاسخی فوری و کوبنده دارد مجلس با بررسی دوفوریتی طرح استفساریه انتخابات تناسبی شورا‌ها موافقت کرد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: مرزبانی به تجهیزات مدرن نیاز دارد الاخبار: مصر، عربستان و امارات بر سر مذاکرات آتش‌بس در غزه باهم اختلاف دارند تهدید رژیم صهیونیستی از سوی ژاپن احتمال توافق اولیه در شرم الشیخ | اسرائیل باید عملیات نظامی را متوقف کند داوطلبان انتخابات شورا‌ها تا ۲۷ مهر ۱۴۰۴ باید استعفا دهند + فیلم سهم خراسان رضوی از ۲۴۰۰ کیلومتر آزادراه بعد از انقلاب، فقط ۳۰ کیلومتر | ۷ استاندار آمدند و رفتند، آزادراه حرم تا حرم به فرجام نرسید
سرخط خبرها

چه کسانی می‌توانند در مرحله دوم انتخابات مجلس شرکت کنند؟

  • کد خبر: ۲۱۸۳۱۷
  • ۰۲ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۷
چه کسانی می‌توانند در مرحله دوم انتخابات مجلس شرکت کنند؟
انتخابات مجلس شورای اسلامی در روز ۱۱ اسفند با مشارکت ۲۵ میلیون نفر از مردم کشورمان برگزار شد البته این انتخابات در برخی حوزه‌ها به مرحله دوم کشیده شد.

به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس قانون کسانی که در مرحله اول انتخابات رای نداده باشند، در مرحله دوم می‌توانند رای دهند. کسانی که در مرحله اول رای داده‌اند فقط در همان حوزه انتخابیه می‌توانند رای دهند.

انتخابات مرحله دوم در چه حوزه‌هایی برگزار می‌شود؟

این انتخابات در حوزه‌های «تبریز، آذرشهر و اسکو»، «شبستر»، «میانه»، «پارس آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز مغان»، «سمیرم»، «لنجان»، «کرج، اشتهارد و فردیس»، «تهران، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس»، «بیرجند، درمیان و خوسف»، «مشهد و کلات»، «آبادان»، «رامهرمز و رامشیر»، «خدا بنده»، «زنجان و طارم»، «شیراز و زرقان»، «مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد»، «کرمانشاه»، «گنبد کاووس»، «خرم‌آباد و چگنی»، «قائم شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی»، «ملایر» و «ورامین» برگزار خواهد شد.

چرا انتخابات به مرحله دوم رفت؟

انتخابات در حوزه‌هایی به دور دوم رفت که منتخبین نتوانستند حداقل ۲۰ درصد آرای حوزه انتخابیه خود را کسب کنند. ماده ۱۰ قانون انتخابات مجلس صراحت دارد که «چنانچه در مرحله اول برای یک یا چند نفر از داوطلبان حداقل یک‌پنجم آرای حاصل نگردید، انتخابات دومرحله‌ای خواهد شد، بدین معنی که از بین نامزد‌هایی که حداقل یک‌پنجم آرای را در مرحله اول بدست نیاورده‌اند، فقط به تعداد دو برابر نمایندگان مورد نیاز از بین کسانی که بیشترین آرا را در مرحله اول داشته‌اند، در انتخابات مرحله دوم شرکت می‌کنند و در صورتی‌که تعداد نامزد‌های باقی‌مانده، کمتر از دوبرابر باشد، تمام آنان در مرحله دوم انتخابات شرکت خواهند نمود.

داوطلبان در مرحله دوم به چند رای نیاز دارند؟

ملاک رای آوردن در مرحله دوم و همچنین انتخابات میان‌دوره‌ای، کسب اکثریت نسبی به هر میزان است یعنی در مرحله دوم نفرات برتر با کسب هر میزان رایی می‌توانند راهی بهارستان شوند.

چه کسانی می‌توانند در مرحله دوم رای دهند؟

کسانی که در مرحله اول انتخابات رای نداده باشند، در مرحله دوم می‌توانند رای دهند. کسانی که در مرحله اول رای داده‌اند فقط در همان حوزه انتخابیه می‌توانند رای دهند.

براساس تبصره ۴ ماده۱۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، «کلیه رأی‌دهندگان مرحله دوم منحصراً در حوزه انتخابیه‌ای که در مرحله اول انتخابات رأی داده‌اند شرکت خواهند نمود و کسانی که در مرحله اول در هیچ یک از حوزه‌های انتخابیه رأی نداده باشند در مرحله دوم انتخابات می‌توانند شرکت کنند.»

فرصت یک هفته‌ای تبلیغات

فعالیت تبلیغات انتخاباتی نامزد‌های نمایندگی هشت روز قبل از روز أخذ رأی (مرحله اول و دوم) آغاز و تا ۲۴ ساعت قبل از أخذ رأی ادامه خواهد داشت.

منبع: ایسنا

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->