انجام عمل قلب مصنوعی در یک بیمارستان خصوصی برای اولین بار در مشهد | زندگی دوباره در انتظار دریافت‌کنندگان قلب مصنوعی ۳ ویتامینی که دیابتی‌ها زیاد نباید بخورند کنترل قندخون با خوردن نان فریز شده گزارشی از زایشگاه بیمارستان قائم (عج) مشهد و وضعیت مادران باردار و همراهانشان | جریان آدرنالین، پشت در‌های زایشگاه! دستگیری ۲ کلاهبردار شبکه هرمی با ۱۸ میلیارد تومان کلاهبرداری (۲۳ شهریور ۱۴۰۴) محموله قاچاق داروی تزریقی به ارزش ۹ میلیارد ریال در سبزوار کشف شد (۲۳ شهریور ۱۴۰۴) توضیحات وزیر کار در مورد تجمیع صندوق‌های بازنشستگی گشت‌وگذار یک قلاده خرس قهوه‌ای و توله‌هایش در جنگل‌های رودبار بیابان زدایی با مشارکت مردم؛ ضرورتی برای امروز و  فردا   فرود اضطراری پرواز ازمیر_تهران در ارومیه به دلیل وخامت حال دو مسافر (۲۳ شهریور ۱۴۰۴) پایان صدور اسناد اراضی ملی در سال ۱۴۰۵ | صدور سند ملی برای ۶ میلیون هکتار از اراضی خراسان رضوی منع صدور مجوز برای معدن کاری در حریم آثار تاریخی | معضل آب شرب در تخت جمشید حل شده است ۸۰ سرقت خودرو در مشهد لو رفت | سارق حرفه‌ای به دام افتاد صدور کیفرخواست پرونده قتل محیط‌بان پارک ملی گلستان (۲۳ شهریور ۱۴۰۴) ۱۱۷هزار کلاس اولی در خراسان رضوی ثبت نام کردند بازگشایی مجدد کاخ سعدآباد، به زودی محکومیت ۵ هزار میلیارد ریالی قاچاقچی بزرگ ارز محاکمه کلثوم اکبری پایان یافت | ابراز پشیمانی از قتل‌ها: اگر می‌دانستم کار به اینجا می‌رسد، نمی‌کشتم پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۳ شهریور ۱۴۰۴) | رگبار باران نقاط مختلف کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۲۳ شهریور ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای خنک تا پایان هفته ۱۵ هدیه ورزشی دخترانه | بهترین انتخاب‌ها برای دختران ورزشکار درنگی بر بیابان زایی و  راهکارهایش   تعداد فک‌های خزری تلف شده به ۴۳ قلاده رسید طرح های بیابان‌زدایی خراسان رضوی با بودجه‌های قطره ‌چکانی | بیابان زدایی؛ مأموریتی برای قرن بعد! اهمیت اکتشافات معادن خراسان رضوی برای تأمین زنجیره تولید در سال‌های آینده عضویت ایران در هیئت اجرایی شبکه جهانی ژئوپارک‌های یونسکو بازگشت ۳۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش در سال ۱۴۰۳ صدور هشدار نارنجی آلودگی هوا برای مشهد و خراسان رضوی (۲۳ شهریور ۱۴۰۴) |شهروندان مشهدی به توصیه‌های کارگروه اضطرار توجه کنند
سرخط خبرها

ایجاد بانک سلولی گونه‌های در خطر انقراض در سازمان محیط زیست

  • کد خبر: ۲۲۰۲۶۱
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۱
ایجاد بانک سلولی گونه‌های در خطر انقراض در سازمان محیط زیست
مدیرکل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست از ایجاد بانک سلولی برای حفظ سلول‌های زنده گونه‌های در خطر انقراض همچون یوزپلنگ، میش‌مرغ و... خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد رضا اشرفی‌زاده درباره بانک‌های ژن اظهار کرد: آنچه که در زمینه بانک‌های ژن در دنیا اتفاق می‌افتد، مثالی از کشتی نوح است. حضرت نوح (ع) نمونه‌هایی از حیوانات را در یک کشتی جمع‌آوری و برای آیندگان ذخیره کردند. در بانک ژن نیز هدف اصلی، ذخیره گونه‌های جانوری برای نسل‌های آینده است.

وی افزود: با افزایش جمعیت، توسعه و صنعتی شدن جهان به سمت کوچک‌تر شدن جامعه جانوری، تخریب زیستگاه‌ها و ... حرکت کردیم. تخریب زیستگاه‌ها فشار مضاعفی را به جمعیت‌ها وارد کرد. بر همین اساس هدف اصلی بانک‌های ژن این است که از نمونه‌های ذخایر ژنتیکی به‌ویژه گونه‌های در خطر انقراض حفاظت کند.

مدیرکل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاطت محیط زیست با بیان اینکه بانک ژن قدمت زیادی دارد، اظهار کرد: سال ۱۳۸۴ سازمان حفاظت محیط زیست احداث بانک ژن را آغاز کرد. در این بانک صرفا نمونه‌های در خطر انقراض نگهداری نمی‌شود بلکه نمونه‌های تمام گونه‌های جانوری و گیاهی در آن نگهداری و برای نسل‌های آینده حفظ می‌شوند.

وی افزود: بانک‌های ژن انواع و اقسام متفاوتی دارند و از جمله آنها بانک‌های DNA و بانک‌های سلولی هستند که در بانک‌های ژن دنیا نیز وجود دارد. در سازمان حفاظت محیط زیست بانک بافت نیز وجود دارد، به این معنا که از تلفاتی که در سطح کشور اتفاق می‌افتد نمونه برداری و به شرایط نگهداری خاصی منتقل می‌شود.

به گفته اشرفی‌زاده بانک ژن فرایندی دارد. کنترل کیفی روی نمونه‌ها انجام می‌شود و آن نمونه‌هایی که استاندارد‌های سازمان را داشته باشند، جمع‌آوری می‌شوند و در مخازن قرار می‌گیرند، اما آنچه که در دستور کار قرار گرفته تا پیگیری شود، ایجاد بانک سلولی در سازمان حفاظت محیط زیست است.

وی افزود: هدف اصلی از تشکیل بانک سلولی حفاظت از سلول‌های زنده گونه‌های جانوری است و در تلاشیم تا زمینه را برای ذخیره ژن گونه‌های در خطر انقراضی همچون یوزپلنگ، میش مرغ، گوزن زرد ایرانی، گور ایرانی و. فراهم کنیم.

مدیرکل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی درباره اینکه آیا انتقال نمونه گونه‌ها به سایر نقاط جهان صورت می‌گیرد یا خیر؟ گفت: در تمام دنیا پژوهش‌ها و مطالعاتی در زمینه وضعیت ژنتیک گونه‌ها انجام می‌شود. ما در ایران نیز نیاز داریم که گونه‌های کشور‌های مختلف را مطالعه کنیم، به همین دلیل در کشورمان نمونه‌هایی هستند که در شرایط خاصی نگهداری می‌شوند همانطور که از ایران نیز نمونه‌هایی به سایر نقاط منتقل و حفاظت می‌شوند.

وی با اشاره به قانون حفاظت و بهره‌برداری از منابع ژنتیکی کشور اظهار کرد: این قانون هم برای خروج ذخایر ژنتیکی از کشور و هم برای ورود منابع ژنتیکی از خارج به کشور مقررات و شرایطی را در نظر گرفته است و پایش و نظارت‌ها در زمینه حیات وحش و صدور مجوز‌ها با کمک سازمان حفاظت محیط زیست صورت می‌گیرد.

اشرفی‌زاده افزود: اگر محققی بخواهد نمونه‌ای را از کشور به قصد مطالعات و پژوهش خارج کند، باید هماهنگی‌های لازم را با سازمان حفاظت محیط زیست انجام دهد. از جمله اقداماتی که در دستور کار قرار دارد، طراحی سامانه جامع منابع ژنتیکی حیا وحش کشور است که برخی فرایند‌های آن انجام شده است و در تلاشیم تا به زودی به بهره‌برداری برسد.

وی تاکید کرد: اگر خروج نمونه‌ها از کشور، بدون هماهنگی سازمان حفاظت محیط زیست انجام شود، نوعی تخلف است و قانونگذار مجازاتی برای این تخلف در نظر گرفته است و با آن برخورد خواهد کرد.

اشرفی زاده در پایان درباره مقالاتی که در زمینه ژنتیک منتشر می‌شوند، نیز اظهار کرد: تمام مقالات خارجی و داخلی که از نمونه‌های منابع ژنتیکی ایران برای مطالعات خود استفاده کرده‌اند و منتشر می‌شوند. به‌طور کامل رصد خواهند شد و به دنبال این هستیم که هرگونه اقدامی که در خصوص نمونه‌های ژنتیکی صورت می‌گیرد با نظارت سازمان حفاظت محیط زیست باشد تا آسیبی به سرمایه‌های کشور وارد نشود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->