آیا آب در مشهد هم جیره بندی خواهد شد؟ قلندرشریف: مرکز تخصصی دندان‌پزشکی شهرداری مشهد در مسیر ارتقای رفاه پرسنل، افتتاح می‌شود + آدرس ۳ ایستگاه شارژ خودروی برقی در مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد منصوریان: شورای شهر مشهد در حوزه فرهنگی تحول بنیادین ایجاد کرد | رویکرد‌ میدانی و ارتباط‌محور ویژگی کار شورا بوده است هزینه سالانه ۳ هزار میلیارد تومانی شهرداری مشهد برای رفت و روب، پاکیزگی و مدیریت پسماند بهره‌برداری از بوستان بانوان آفتاب مشهد، تا پایان آذرماه ۱۴۰۴ عراق در آستانه برگزاری انتخابات پارلمان وارد سکوت انتخاباتی شد موحدیان: شورای ششم ارتقای کیفیت زیست شهری را به عنوان هدف کلیدی دنبال می‌کند واکنش مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی به ردّ نام‌گذاری ۱۰ دی به نام «روز ملی مشهد» | این طرح بازنگری و اصلاح می‌شود روز‌های انگشت‌شمار هوای پاک مشهد | از ابتدای سال ۱۴۰۴، فقط ۷ روز پاک بوده است اختصاص بیش از ۹۳۶ میلیارد ریال اعتبار به توسعه بوستان‌های منطقه ۷ مشهد افزایش ۵۲ درصدی استقبال شهروندان مشهدی از دوچرخه‌های اشتراکی بایدو نسبت‌به سال قبل | شرایط استفاده از تخفیفات ویژه هوای مشهد دوباره به روزهای آلودگی برمی‌گردد؟ | کیفیت هوا قابل‌قبول اما در مرز ناسالم‌شدن (۱۷ آبان ۱۴۰۴) «روز ملی مشهد»، قربانی تفسیر قانون | تهرانی‌ها بازهم با نام‌گذاری روز ملی مشهد مخالفت کردند پروژه‌های زیرساختی فناوری اطلاعات باید اولویت اقدامات شهرداری باشد رانت واردات موز در قبال صادرات سیب! انجام عملیات تراش و روکش آسفالت از بولوار وکیل‌آباد تا میدان چهارسطحی آزادگان مشهد + فیلم فهرست محصولات غیرمجاز آرایش چشم و ابرو، منتشر شد فرماندار مشهد: ۳۰۰ شرکت افغانستانی در این شهر فعالیت می‌کنند نخستین سکوی شفافیت مالیاتی کشور در خراسان رضوی راه‌اندازی شد | شهردار مشهدمقدس: درآمدهای مالیاتی شهر شفاف می‌شود + فیلم
سرخط خبرها

چله کشی بازار دویست ساله فرش

  • کد خبر: ۲۲۰۷
  • ۳۱ تير ۱۳۹۸ - ۰۷:۴۷
چله کشی بازار دویست ساله فرش
مرمت بازار تاریخی مشهد به عنوان نخستین پروژه مرمتی سه‌جانبه با همکاری شهرداری، کسبه و میراث فرهنگی به زودی آغاز خواهد شد

زهرا اسکندریان - سال گذشته طرح جامع مرمت و احیای بازار دویست‌ساله فرش مشهد در کمیته فنی میراث‌فرهنگی خراسان‌رضوی به تصویب رسید و حالا این بازار در انتظار تأیید و ابلاغ طرح از تهران است. طرح جامع مرمت و احیای بازار فرش مشهد با مشارکت بازاریان، کسبه، مالکان و شهرداری مشهد و البته با نظارت میراث‌فرهنگی‌، صنایع‌دستی و گردشگری اجرا خواهد شد. بر اساس مستندات، برای اولین‌بار، موضوع مرمت و احیای بازار فرش در سال ٨۵ مطرح شد و مشاوران برای تهیه طرح نیز انتخاب شدند؛ اما همان زمان، این طرح به علت اختلاف نظر میان مسئولان شهری و میراث‌فرهنگی به بن‌بست خورد. اکنون بعد از ١٢ سال، موضوع دوباره به عرصه آمده است و آهسته‌آهسته به مراحل عملیاتی خود می‌رسد. آن‌طور که معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان‌رضوی در این رابطه گفته است، «مرمت بازار تاریخی فرش مشهد، نخستین پروژه مرمتی سه‌جانبه با همکاری شهرداری، کسبه و اداره کل میراث‌فرهنگی خراسان‌رضوی است».
به گزارش روابط‌عمومی اداره کل میراث‌فرهنگی خراسان‌رضوی، مرجان اکبری با تأکید بر اینکه بازار تاریخی فرش مشهد بیش از ۲۰۰سال قدمت دارد و یکی از قدیمی‌ترین بازارهای این کلان‌شهر است، اضافه کرد: مرمت بازار فرش مشهد هم‌اکنون در مرحله تهیه نقشه و طرح از سوی دانشگاه خیام است تا در صورت تأیید نهایی سازمان مرکزی میراث‌فرهنگی عملیات اجرایی مرمت آغاز شود.
او با بیان اینکه هنوز هزینه مرمت این بازار برآورد نشده است، افزود: با توجه به سه‌جانبه بودن عملیات مرمت، مشارکت در هزینه مرمت نیز در دستور کار قرار می‌گیرد و شهرداری مشهد در این زمینه همکاری و علاقه‌مندی بسیار دارد.
معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان‌رضوی این را هم اظهار کرد که بازار فرش مشهد سومین بازار تاریخی است که در این استان احیا و مرمت می‌شود.
الگوبرداری از بازار فرش تبریز
مهدی زمانی‌خلیل‌آباد، مدیر روابط‌عمومی شهرداری منطقه ثامن مشهد، هم در این رابطه به شهرآرا اظهار کرد: طریقه مرمت و مشارکت در بازار فرش مشهد با الگوبرداری از بازار فرش تبریز انجام می‌شود؛ به‌طوری که مشارکت مالکان در این بازار عامل اصلی مرمت و بازسازی خواهد بود. او با بیان اینکه به هر میزانی که مالکان در این طرح مشارکت کنند، شهرداری هم مشارکت و همکاری خواهد داشت، افزود: برای اجرای این طرح از 7 یا 8ماه پیش کار ارتباط‌گیری با بازاریان به یک کارگزار که به‌عنوان تسهیلگر در این بازار مستقر است، واگذار شده است. زمانی افزود: از آنجا که طرح بازار فرش مشهد برای تأیید به تهران ارسال شده است، احتمال دارد تا 2 هفته آینده ابلاغ شود و به محض ابلاغ، عملیات اجرایی آن شروع خواهد شد.
پیش از این، نماینده مشاور طرح مرمت و احیای بازار فرش مشهد گفته بود که بررسی‌ها نشان می‌دهد این بازار به دلیل فرسودگی بسیار زیاد، ایمنی ندارد و ضرورت بهسازی آن بیش از پیش احساس می‌شود. به گفته ساسان نوروزی، بنای بازار فرش مشهد به اندازه‌ای ناایمن است که آتش‌نشانی و شرکت‌های بیمه‌ در برابر حوادث احتمالی در آن ‌سلب مسئولیت کرده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->