تدوین طرح دوفوریتی توسط نمایندگان مجلس برای حل مشکلات کامیون‌داران نصب برچسب بدمصرفی سردر واحدهای تجاری و بانک‌ها جزئیاتی از افزایش قطعی قیمت نان قیمت طلای جهانی امروز (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) افزایش یافت قیمت خودرو در بازار امروز (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | یک خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد + جدول مزایای کارمندان بر اساس عملکردشان پرداخت می‌شود | ۳ دستگاه مشمول مشخص شد پرواز‌های فرودگاه امام (ره) امروز (چهارشنبه، ۱۴ خرداد ۱۴۰۴) ۵ ساعت توقف خواهند داشت ارزش معاملات صندوق‌های طلا در بازار سرمایه به ۱.۹ همت رسید ویدئو| توضیحات سخنگوی دولت درباره تاخیر در پرداخت کالابرگ (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) عرضه خودرو در بورس کالا تنها راه حل برای رفع چالش قیمت گذاری خودرو مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (سه‌شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۴) فروش مکمل سوخت در جایگاه‌ها ممنوع شد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | بازار خودرو در مسیر جهش قرار گرفت؟ بررسی قیمت آیفون‌های پرفروش در مشهد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) قیمت کارخانه محصولات مدیران خودرو ویژه خرداد ۱۴۰۴ اعلام شد میادین تره‌بار مشهد، فردا (چهارشنبه، ۱۴ خرداد ۱۴۰۴) تعطیل است تعطیلی طلافروشی‌های مشهد تا پایان هفته + علت خریدوفروش بدون واسطه دام برای عید قربان در مشهد | قیمت امروز دام زنده چقدر است؟ (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) + مراکز مجاز ذبح بازار سهام ریخت | علت سرخ‌پوشی امروز بورس چه بود؟ (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) برای خرید عرضه اولیه «رپویا» فقط ۲ ساعت فرصت دارید (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) چرا طلا امروز گران شد؟ (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | پیش‌بینی روند صعودی قیمت طلا در ایران فوق‌العاده خاص کارمندان دولت ابلاغ شد، اما تصویب طرح ساماندهی کارگران چند سال به درازا کشید! قیمت امروز ارز، طلا، سکه و رمزارز‌ها (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | دلار در محدوده ۸۲ هزار تومان کشف ۴۰۰ کیلوگرم پوشاک مستعمل (تاناکورا) در مشهد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | استخراج بیت‌کوین سودآور شد اجرای مرحله سوم کالابرگ منتفی شد؟ بهترین راهکار برای رفع ناترازی انرژی در ایران مشخص شد رشد شدید قیمت طلا در مشهد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | نرخ سکه اعلام شد قیمت طلای جهانی امروز (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | قیمت طلای جهانی در اوج چهار هفته گذشته
سرخط خبرها

نان مردم و ایمان جامعه

  • کد خبر: ۲۲۴۴۸۲
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۲
نان مردم و ایمان جامعه
ملی‌ترین و انقلابی‌ترین و دینی‌ترین کار، رونق دادن به سفره و آبروی ملک و ملت است.

نان به ایمان قوام می‌دهد. سفره کوچک، آدم بزرگ را هم کوچک می‌کند. دست کوتاه، قد بلند را هم فرو می‌کاهد. این یک واقعیت است که باید بپذیریم. حتما باید بپذیرند کسانی که نان و سفره و بزرگی آدم‌ها به تدبیر و تصمیم و تلاش آن‌ها بسته است. میان ایمان و نان چنان رابطه‌ای عمیق است که نبود اولی راه بر وجود دومی هم می‌بندد.

این کلامِ راهنما و تبیین گرِ رسول اعظم الهی (ص) است که: اللّهُمَّ بارِک لَنا فِی الخُبزِ، و لا تُفَرِّق بَینَنا و بَینَهُ؛ بار خدایا! براى ما در نان برکت قرار ده و میان ما و آن، جدایى مینداز. مهم است نان. این را نباید در تعارض با ایمان و مقاومت دانست. به گفته حضرت آیت ا... جوادی آملی، این دعای نبوی، در جریانِ شعب ابی طالب است. وقتی مسلمانان، سه سال در محاصره بودند و این امتحان را با سربلندی به پایان بردند. 

دلیلِ این دعا را هم در ادامه کلام رسول خدا (ص) به روشنی می‌خوانیم؛ فَلَولاَ الخُبزُ ما صَلَّینا و لا صُمنا، و لا أدَّینا فَرائِضَ رَبِّنا؛ اگر نان نبود، ما نماز نمى خواندیم و روزه نمی‌گرفتیم و واجب هاى پروردگارمان را انجام نمى دادیم. اولین دریافت این کلام نبوی این است که هرکس برای ایمانِ مردم دلش می‌سوزد باید توش و توان خود را بگذارد و با اولویت دادن به کار و تلاش بابرنامه برای رونقِ سفره مردم تلاش کند. 

در این هندسه است که کارآفرینی، رفع موانع کار، کارخانه سازی، تولید اشتغال و... در فهرست عبادات قرار می‌گیرد. ملی‌ترین و انقلابی‌ترین و دینی‌ترین کار، رونق دادن به سفره و آبروی ملک و ملت است. همان طور که مرجعِ قرآن پژوه و فیلسوف، روز‌های پیش، به مدیر عامل بانک ملی ایران و هیئت همراه، با تأکید مؤکد یادآور شدند: اساس و وظیفه همه مسئولان حفظِ آبروی مملکت است.

این هم زمانی اتفاق می‌افتد که کسی با دست خالی به خانه اش نرود.  وجود شرایطی چنین هم، به تولید وابسته است. تولید هم سفارشی نیست. تولید نصیحت نیست، تولید خواهش نیست، تولید علم است و علم است و علم است و علم. با علم هم باید به زبان خودش سخن گفت. این زبان را هم متخصصان هر حرفه و علم می‌دانند. کار را باید به آن‌ها سپرد والا همان طور که من نمی‌توانم با انگلیسی زبان گفتگو و تعامل کنم، با فناوری هم نخواهم توانست ارتباط بگیرم چه رسد که بخواهم کار به تولید هم برسد. همان طور ترجمه و استفاده از مترجم را همه به رسمیت می‌شناسیم، انتخاب افراد متخصص و جانمایی آن‌ها در حوزه تخصصی را هم باید بپذیریم.

ارتقای معیشت از این راه ممکن است. ایمان هم از همین ساحت، ساخت زندگی را خدایی می‌کند. وضعیت امروز جامعه، کارنامه عملی همه ماست. با نان چه کردیم؟ همان را در حق ایمان هم نوشتیم. اینجا، الاعمال بالنیات نیست، بالعمل است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->