افزایش مصرف بنزین در کشور | آیا بنزین گران می‌شود؟ مشهد، دومین مصرف‌کننده سوخت هوایی در کشور | افزایش جایگاه‌های عرضه سوخت در مشهد افزایش مصرف بنزین کشور به ۱۴۴ میلیون لیتر در نوروز ۱۴۰۴ بورس در آخرین روز کاری در تعطیلات نوروزی گل کاشت | رشد بیش از ۳۲ هزار واحدی شاخص کل (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) حداقل حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۴ مشخص شد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) | دلار از نیمه کانال ۱۰۴ هزار تومان فراتر رفت نرخ طلا در مشهد کاهش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) نظر هوش مصنوعی در خصوص اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۴ موافقت بانک مرکزی با افزایش سقف وام مسکن افزایش ۵ درصدی مصرف بنزین در خراسان‌رضوی طی تعطیلات نوروزی تا امروز (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴)| بازار صعودی می‌ماند؟ برگزاری نماز باشکوه عید سعید فطر در گلزار شهدای بهشت رضا‌(ع) مشهد مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی همزمان با عید فطر آغاز می‌شود (۹ فروردین ۱۴۰۴) مشهد دارنده نخستین گواهی «شهر دوستدار آب» ایران از یونسکو | تنش آبی همچنان در مشهد ادامه دارد قیمت بلیت پرواز تهران به مشهد در آستانه عید سعید فطر و روز طبیعت ۱۴۰۴ اعلام حمایت وزارت اقتصاد از بورس در ۱۴۰۴ وزیر نفت: مصرف روزانه بنزین در سفر‌های نوروزی ۸ درصد رشد داشته است زمان معاملات صندوق‌های طلا افزایش می‌یابد + جزئیات دردسرهای متری‌فروشی مسکن از عدم قانون تا نبود تضمین سکه از ۱۰۰ میلیون تومان عبور کرد (۹ فروردین ۱۴۰۴) تردید در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۹ فروردین ۱۴۰۴) احتمال تداوم اجرای طرح کالابرگ | استقبال ۵۴ میلیون ایرانی از کالابرگ الکترونیکی قیمت جهانی طلا در مدار صعود (۹ فروردین ۱۴۰۴) خبر مهم برای سهامداران | افزایش دامنه نوسان در دستور کار مدیران بورسی قیمت دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۹ فروردین ۱۴۰۴) | دلار در نیمه کانال ۱۰۴ هزار تومان شاهد سرمایه‌گذاری برخی بانک‌ها در کشور‌های دیگر هستیم | عدم تمکین بانک‌ها به خروج از بنگاه‌داری هشدار درباره خبر‌های جعلی ثبت‌نام جدید سهام عدالت
سرخط خبرها

نان مردم و ایمان جامعه

  • کد خبر: ۲۲۴۴۸۲
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۲
نان مردم و ایمان جامعه
ملی‌ترین و انقلابی‌ترین و دینی‌ترین کار، رونق دادن به سفره و آبروی ملک و ملت است.

نان به ایمان قوام می‌دهد. سفره کوچک، آدم بزرگ را هم کوچک می‌کند. دست کوتاه، قد بلند را هم فرو می‌کاهد. این یک واقعیت است که باید بپذیریم. حتما باید بپذیرند کسانی که نان و سفره و بزرگی آدم‌ها به تدبیر و تصمیم و تلاش آن‌ها بسته است. میان ایمان و نان چنان رابطه‌ای عمیق است که نبود اولی راه بر وجود دومی هم می‌بندد.

این کلامِ راهنما و تبیین گرِ رسول اعظم الهی (ص) است که: اللّهُمَّ بارِک لَنا فِی الخُبزِ، و لا تُفَرِّق بَینَنا و بَینَهُ؛ بار خدایا! براى ما در نان برکت قرار ده و میان ما و آن، جدایى مینداز. مهم است نان. این را نباید در تعارض با ایمان و مقاومت دانست. به گفته حضرت آیت ا... جوادی آملی، این دعای نبوی، در جریانِ شعب ابی طالب است. وقتی مسلمانان، سه سال در محاصره بودند و این امتحان را با سربلندی به پایان بردند. 

دلیلِ این دعا را هم در ادامه کلام رسول خدا (ص) به روشنی می‌خوانیم؛ فَلَولاَ الخُبزُ ما صَلَّینا و لا صُمنا، و لا أدَّینا فَرائِضَ رَبِّنا؛ اگر نان نبود، ما نماز نمى خواندیم و روزه نمی‌گرفتیم و واجب هاى پروردگارمان را انجام نمى دادیم. اولین دریافت این کلام نبوی این است که هرکس برای ایمانِ مردم دلش می‌سوزد باید توش و توان خود را بگذارد و با اولویت دادن به کار و تلاش بابرنامه برای رونقِ سفره مردم تلاش کند. 

در این هندسه است که کارآفرینی، رفع موانع کار، کارخانه سازی، تولید اشتغال و... در فهرست عبادات قرار می‌گیرد. ملی‌ترین و انقلابی‌ترین و دینی‌ترین کار، رونق دادن به سفره و آبروی ملک و ملت است. همان طور که مرجعِ قرآن پژوه و فیلسوف، روز‌های پیش، به مدیر عامل بانک ملی ایران و هیئت همراه، با تأکید مؤکد یادآور شدند: اساس و وظیفه همه مسئولان حفظِ آبروی مملکت است.

این هم زمانی اتفاق می‌افتد که کسی با دست خالی به خانه اش نرود.  وجود شرایطی چنین هم، به تولید وابسته است. تولید هم سفارشی نیست. تولید نصیحت نیست، تولید خواهش نیست، تولید علم است و علم است و علم است و علم. با علم هم باید به زبان خودش سخن گفت. این زبان را هم متخصصان هر حرفه و علم می‌دانند. کار را باید به آن‌ها سپرد والا همان طور که من نمی‌توانم با انگلیسی زبان گفتگو و تعامل کنم، با فناوری هم نخواهم توانست ارتباط بگیرم چه رسد که بخواهم کار به تولید هم برسد. همان طور ترجمه و استفاده از مترجم را همه به رسمیت می‌شناسیم، انتخاب افراد متخصص و جانمایی آن‌ها در حوزه تخصصی را هم باید بپذیریم.

ارتقای معیشت از این راه ممکن است. ایمان هم از همین ساحت، ساخت زندگی را خدایی می‌کند. وضعیت امروز جامعه، کارنامه عملی همه ماست. با نان چه کردیم؟ همان را در حق ایمان هم نوشتیم. اینجا، الاعمال بالنیات نیست، بالعمل است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->