سرنوشت لایحه فرونشست زمین در مجلس به کجا رسید؟ دستور اقدامات مقابله‌ای و پیشگیرانه فوری در برابر «حشره سنک» در مشهد حریق کنتور برق در خیابان بابانظر (۳ شهریور ۱۴۰۳) مرگ تلخ مادر باردار و دختر خردسال مشهدی در دریای خزر (۳ شهریور ۱۴۰۳) پیام وزیر جدید آموزش و پرورش درباره دغدغه‌های معیشتی فرهنگیان تمهیدات ترافیکی پلیس راهور برای روز اربعین در مشهد (۳ شهریور ۱۴۰۳) ستاد مرکزی اربعین: زائران روز اربعین به کشور برنگردند قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی در شب به سلامتی شما آسیب می‌رساند هواشناسی: دمای ۴۸ درجه‌ای در شهر‌های زیارتی عراق به ثبت رسید ویدئو | لحظه دیده شدن پلنگ ایرانی در پناهگاه حیات وحش حیدری نیشابور (۳ شهریور ۱۴۰۳) دومین مورد آبله میمونی جهش‌یافته در خارج از آفریقا تایید شد سردار رادان: ۲.۵ میلیون زائر تاکنون از عراق بازگشته‌اند (سوم شهریور ۱۴۰۳) سازمان اورژانس کشور: روند کاهشی موارد غرق‌‍شدگی در استان‌های خراسان تغییر در نرخ اضافه‌کار پرستاران و استخدام نیرو‌های جدید (سوم شهریور ۱۴۰۳) راه‌های موثر برای مبارزه با حشره «سِنَک» ستاد اربعین هلال احمر:۲۵۳ زائر مصدوم و جان‌باخته به داخل کشور انتقال یافتند تصادف شدید موتورسیکلت و خودرو در بلوار شریعتی مشهد + جزئیات (۳ شهریور ۱۴۰۳) تحویل وزارت میراث فرهنگی به صالحی امیری با حضور عزت الله ضرغامی دستگیری ۵ متهم درگیری مسلحانه در مشهد + فیلم دبیر انجمن علمی داروسازان ایران: به دلیل اعمال تحریم‌ها، با کمبود دارو‌ مواجه هستیم پلیس هرمزگان از کشف هروئین در چند بسته‌ شیرخشک‌‌‌ خبر داد ویدئو | لحظه انفجار خودروی سواری پس از تصادف با تریلی در محور ایلام-مهران (۲ شهریور ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

نشانه‌ها و روش‌های درمان سنگ‌های بزاقی

  • کد خبر: ۲۲۴۸۵۹
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۲
نشانه‌ها و روش‌های درمان سنگ‌های بزاقی
سنگ‌های بزاقی که سیالولیتیازیس نیز نامیده می‌شوند، رسوبات معدنی سخت شده‌ای هستند که در غدد بزاقی تشکیل می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، این عارضه بیشتر افراد ۳۰ تا ۶۰ ساله را تحت تأثیر قرار می‌دهد و مردان بیشتر از زنان به سنگ بزاقی مبتلا می‌شوند.

از مجموع سنگ‌های غدد بزاقی، ۸۰ درصد در غدد بزاقی زیر فکی تشکیل می‌شوند، اما این سنگ‌ها می‌توانند در هر یک از غدد بزاقی تشکیل شوند، ازجمله:

- غدد بزاقی بناگوشی یا پاروتید که در کنار صورت، نزدیک گوش قرار دارند.

- غدد بزاقی زیرزبانی که زیر زبان قرار دارند. (ناشایع)

- غدد بزاقی کوچک در داخل گونه یا لب‌ها، زیر زبان و زیر کام (نادر)

علت ایجاد سنگ بزاقی چیست؟

علت مشخص نیست، اما عوامل متعددی با تشکیل سنگ بزاقی مرتبط هستند:

-کم‌آبی بدن، به دلیل مصرف ناکافی مایعات، بیماری یا دارو‌هایی مانند دارو‌های مدر یا دیورتیک و دارو‌های آنتی‌کولینرژیک.

علائم سنگ‌های بزاقی

سنگ‌های بزاقی باعث تورم، درد یا هر دو در غده بزاقی می‌شوند. علائم زمانی بدتر می‌شوند که فرد در حال غذا خوردن یا در انتظار غذا خوردن باشد. دندان‌پزشک ممکن است در طول معاینات معمول در عکس‌برداری با اشعه ایکس متوجه سنگ‌های بزاقی بدون علامت شود.

علائم ممکن است در طی چند هفته ظاهر شوند و از بین بروند یا پایدار باشند. اگر سنگ به‌گونه‌ای حرکت کند یا رشد کند که مجرای غده را مسدود کند، علائم ممکن است بدتر شوند، نشانه‌ای از عفونی شدن غده، و ایجاد عارضه‌ای نام سیال‌آدنیت است.

تشخیص سنگ‌های بزاقی

پزشک از بیمار شرح‌حال می‌گیرد و به آرامی غدد بزاقی داخل دهان فرد را معاینه می‌کند.

اگر سنگی تشخیص داده شود، پزشک ممکن است تصویربرداری را برای رد سایر بیماری‌ها تجویز کند، ازجمله اینها:

تومور غدد بزاقی
عفونت غدد بزاقی
نشانگان شوگرن
سوءتغذیه
قرارگیری در معرض پرتوتابی
واکنش به ید تزریق‌شده در جریان یک بررسی تصویربرداری
مطالعات تصویربرداری، ازجمله توموگرافی کامپیوتری (CT) و سونوگرافی، می‌تواند سنگ‌های بزاقی را تشخیص داده و آنها را از سایر مشکلات متمایز کند.

درمان سنگ بزاقی

بیشتر سنگ‌های غدد بزاقی با درمان محافظه‌کارانه برطرف می‌شوند. بیماران دستورالعمل‌هایی را در مورد اعمال گرمای مرطوب و ماساژ ملایم بر روی غده بزاقی دریافت خواهند کرد. هیدراته ماندن بسیار مهم است. آب‌لیمو یا آب‌نبات‌های دیگر می‌تواند به تحریک ترشح بزاق کمک کند.

ایبوپروفن یا سایر دارو‌های ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) می‌توانند درد و تورم را کاهش دهند. اگر پزشک متوجه شواهدی از عفونت شود، ممکن است آنتی‌بیوتیک تجویز شود.

مهم است که پزشک را در مورداستفاده از دارو‌های که آب بدن را کم می‌کنند مانند آنتی‌هیستامین‌ها و دارو‌های آنتی‌کولینرژیک آگاه کنید.

اگر درمان محافظه‌کارانه نتواند سنگ بزاقی را بهبود بخشد، پزشک متخصص گوش و حلق و بینی بوسیله یک عمل جراحی با حداقل تهاجم به نام «سیالندوسکوپی» سنگ را خارج می‌کند.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->