دستگیری سرکرده‌های باند «ساعت‌های طلایی» در مشهد زلزله قوی ترکیه را لرزاند (۵ آبان ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی کارگروه گردوغبار برای شهروندان مشهدی صادر شد (۵ آبان ۱۴۰۴) راز سفید شدن موها چیست؟ آتش‌سوزی در جنگل‌های ارس هزار مسجد مهار شد | نابودی هزار اصله نهال در کلات (۵ آبان ۱۴۰۴) + فیلم تأکید وزارت بهداشت بر ضرورت همکاری همه دستگاه‌ها برای مقابله با پشه «آئدس» و کنترل تب دِنگی زن مفقود شده سبزواری پس از یک هفته در یک چاه ۱۵ متری پیدا شد + فیلم با ۴۰۰۰ قدم پیاده‌روی در هفته، مرگ را از خود دور کنید آیا تخم مرغ باعث بالا رفتن کلسترول خون می‌شود؟ تفاهم اولیه با سرمایه‌گذار ترک برای اجرای طرح قطار مشهد_گلبهار_چناران هشدار پلیس فتا: فریب آگهی‌های استخدام جعلی در دیوار و شیپور را نخورید شینا انصاری: هیچ ملتی از خطر بحران‌های زیست‌محیطی مصون نیست پیشرفت ۸۰ درصدی واکسیناسیون تب برفکی در خراسان رضوی | هیچ موردی از سویه غیربومی در استان مشاهده نشده است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۵ آبان ۱۴۰۴) | مشهدی‌ها منتظر سرمای آخر هفته باشند تربیت بدنی، پروردن روح و جان دانش‌آموزان است آمار مرگ‌های ناشی از مسمومیت با قرص برنج | این استان‌ها بیشترین موارد مسمومیت را دارند آیا گرسنگی طولانی‌مدت می‌تواند به کاهش وزن مؤثرتر کمک کند؟ چه عواملی باعث سقط جنین می‌شود؟ پرستار، ستون فقرات نظام سلامت پرستاران مشهدی در روزی که به نامشان است، از مهم‌ترین دغدغه هایشان می‌گویند | مرهم‌سازان بی‌مرهم مراقب قاتل خاموش خانه‌ها باشید دود قلیان، این گونه ضربان قلب را به هم می‌ریزد مهم‌ترین توصیه‌ها برای پیشگیری از آنفلوانزا زلزله، سیرچ کرمان را لرزاند + جزئیات (۴ آبان ۱۴۰۴) تأکید سازمان بازرسی به نظارت بر اجرای قوانین مربوط به پرستاران خسارتی از زلزله ۴.۴ ریشتری نهاوند گزارش نشده است |حضور تیم‌های ارزیاب در محل حادثه بودجه صندوق بیماران خاص و صعب العلاج کافی نیست ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بیمار خاص و صعب العلاج نشان‌دار شده‌اند مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد: مشهد با مدیریت مصرف و همراهی مردم، تابستان سخت را پشت سر گذاشت
سرخط خبرها

به خاطر کبدتان ماهی بخورید

  • کد خبر: ۲۲۵۰۱۱
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۱
به خاطر کبدتان ماهی بخورید
رژیم غذایی متعادل و سالم از جمله راهکار‌های ارائه شده توسط پزشکان و متخصصان برای درمان بیماری کبد چرب است، اما آیا افزودن ماهی به وعده‌های غذایی روزانه و جایگزین کردن آن با تعدادی از خوراکی‌های پر چرب و شیرین می‌تواند از ابتلا به کبد چرب پیشگیری یا آن را درمان کند؟

به گزارش شهرآرانیوز، آمار‌های ارائه شده در سال‌های اخیر نشانگر آن است که بین ۳۰ تا ۴۰ درصد از ایرانی‌ها به بیماری کبد چرب مبتلا هستند که اغلب به دلیل تغذیه غلط، مصرف فست فود و غذا‌ها و خورش‌های پرچرب و مصرف شیرینی رخ می‌دهد، برای پیشگیری و درمان کبد چرب علاوه بر ورزش راهکار‌های مختلف غذایی ارائه شده است.

به گزارش تایمر آف ایندیا، یکی از مهمترین راهکار‌های غذایی در این باره افزودن ماهی به رژیم غذایی روزانه است. در این مطلب ضمن اشاره به دلایل بروز بیماری کبد چرب و غذا‌های جایگزین برای درمان این بیماری به فواید مصرف ماهی برای پیشگیری از بیماری‌های کبدی اشاره کرده‌ایم.

بیماری کبد چرب در حال حاضر یکی از اجزای بیماری‌های کبدی استئاتوتیک نامیده می‌شود که از نظر فنی بیماری کبد استئاتوتیک را با اختلال متابولیک (MASLD) مرتبط می‌دانند (بیماری‌کبدی استئاتوتیک شامل تجمع مداوم چربی اضافی در اندام اصلی پاک کننده خون بدن است).

همانطور که از نام این بیماری نیز مشخص است، به طور کلی ناشی از عواقب عوامل متعددی است که منجر به تجمع چربی در کبد می‌شود. عامل اصلی بیماری کبد چرب، رژیم غذایی غنی از مواد غذایی فرآوری شده، قندها، کربوهیدرات‌ها، چربی‌های اشباع شده و پروتئین حیوانی با کیفیت پایین است. عدم فعالیت بدنی و یک ترکیب ژنتیکی از دیگر عوامل بروز این بیماری هستند.

رژیم غذایی به دلیل اینکه منجر به کاهش میزان تجمع چربی در کبد می‌شود، در پیشگیری از بیماری کبد چرب مفید است.

نابانیتا سا‌ها متخصص تغذیه، ضمن بیان این مطلب گفت: استراتژی‌های رژیم غذایی کلیدی شامل کاهش غذا‌های فرآوری شده، چربی‌های اشباع شده و ترانس، قند‌های مستقیم و کربوهیدرات‌های ساده و جایگزینی آنها با کربوهیدرات‌های پیچیده، چربی‌های غیراشباع سالم، پروبیوتیک‌ها و افزایش مصرف پروتئین‌های حیوانی با کیفیت بالا، است.

دکتر راجیو لوچان، متخصص پیوند کبد و جراحی رباتیک، نیز گفت: قرار دادن ماهی در رژیم غذایی می‌تواند نقش بزرگی در کاهش تجمع چربی در کبد داشته باشد. ماهی‌های چرب سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ مانند آلفا لینولنیک اسید (ALA)، ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) هستند که می‌توانند التهاب داخل کبد را کاهش داده و عملکرد کبد را بهبود بخشند. آنها همچنین پروتئین با کیفیت بالا یا پروتئین بدون چربی و اسید‌های آمینه ضروری برای ساخت پروتئین در بدن را فراهم می‌کنند. جدای از آن، ماهی همچنین حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که در کاهش التهاب کلی و تجمع چربی در کبد مفید است. با این حال، مهم است که به یاد داشته باشید که گنجاندن ماهی ممکن است بیماری کبد چرب از قبل ایجاد شده را معکوس نکند.

اهمیت شیوه طبخ ماهی

همچنین بسیار مهم است که نحوه طبخ ماهی را در نظر بگیرید. سرخ کردن عمیق ماهی و افزودن چربی‌های اشباع شده در فرآیند پخت می‌تواند پروتئین‌ها را از بین ببرد و اثرات مفید و متعدد مصرف ماهی را خنثی کند. بنابراین، توصیه‌ها و راهنمایی‌های یک متخصص تغذیه، به ویژه برای بیمارانی که بخش رژیم غذایی را در پیشگیری از بیماری کبد چرب مدیریت می‌کنند، ضروری است.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->