هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

مصرف بیش‌ازحد مواد قندی و شیرین، کارایی انسولین در بدن را ضعیف می‌کند

  • کد خبر: ۲۲۵۴۳۵
  • ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۵
مصرف بیش‌ازحد مواد قندی و شیرین، کارایی انسولین در بدن را ضعیف می‌کند
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد گفت: مصرف بیش‌ازحد مواد قندی و شیرین، کارایی انسولین در بدن را ضعیف می‌کند و موجب ابتلای فرد به بیماری دیابت یا انباشته‌شدن چربی در کبد می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا اباصلتی اظهار کرد: مصرف بیش‌ازحد مواد قندی و شیرین باعث افزایش فشارخون و اضافه‌وزن می‌شود که هر دو از عوامل ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی هستند.

وی تصریح کرد: برای پیشگیری از اضافه‌وزن و چاقی، کل قند و شکر مصرفی در برنامه غذایی روزانه باید کمتر از شش قاشق چای‌خوری باشد و این‌مقدار شامل قند پنهان در مواد خوراکی مثل عسل، مربا، بستنی، نوشابه، آب‌میوه، شیرینی و شکلات هم می‌شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد افزود: بسیاری بر این عقیده‌اند که مصرف شیرینی بعد از صرف غذا‌ها به‌ویژه غذای چرب باعث هضم آن می‌شود؛ درحالی‌که مصرف شیرینی، کار معده را سنگین کرده و باعث جذب کامل مواد غذایی شده و منجر به اضافه‌وزن و چاقی می‌شود.

اباصلتی با اشاره به اینکه یکی از دلایل مهم ابتلا به دیابت، مصرف زیاد قند و شکر و مواد شیرین است، بیان کرد: قند و شکر، انواع شیرینی، شکلات، نوشابه‌های گازدار، آب‌میوه‌های صنعتی حاوی قند افزوده، شیر‌های طعم‌دار، شیرکاکائو و شیر شکلات، پاستیل، بستنی یخی، کیک، کلوچه و بیسکویت از منابع مهم مصرف مواد قندی هستند.

وی با ذکر این نکته که مصرف بیش‌ازحد مواد قندی و شیرین، کارایی انسولین در بدن را ضعیف می‌کند و موجب ابتلای فرد به بیماری دیابت یا انباشته‌شدن چربی در کبد می‌شود، تأکید کرد: برای پیشگیری از دیابت، سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند که قند و شکر مصرفی روزانه باید حداکثر ۵ درصد انرژی مورد نیاز روزانه را تأمین کند؛ یعنی کمتر از ۶ قاشق چای‌خوری یا ۲۵ گرم و در همین خصوص باید به منابع پنهان قند در مواد غذایی مانند انواع سس‌ها، قهوه‌های فوری، نوشابه‌های گازدار، آب‌میوه‌های صنعتی، کمپوت‌ها، انواع شیرینی و شکلات و دسر‌های آماده حاوی مقادیر زیاد قند هم توجه شود؛ ضمن اینکه در میان‌وعده‌ها به جای شیرینی بهتر است که از بیسکویت، شکلات و میوه استفاده شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد ادامه داد: همچنین توصیه می‌شود که به کودکان به جای شیر‌های طعم‌دار، شیرکاکائو و شیر شکلات که مقدار زیادی قند دارند، شیر ساده بدهید و به جای قند و شکر، از کشمش، خرما و توت‌خشک به مقدار کم استفاده کنید.

اباصلتی افزود: درصورتی که مایل هستید از قهوه‌های فوری استفاده کنید، انواع بدون شکر را انتخاب کنید و به‌جای دسر‌ها که مقدار زیادی قند و چربی دارند، از انواع میوه‌ها، سالاد میوه یا کمپوت میوه با شیرینی کم استفاده کنید.

وی درباره پیامد‌های کاهش مصرف روغن و چربی، گفت: مصرف زیاد مواد غذایی پرچرب، به‎‌‌ویژه چربی‌های حیوانی نظیر گوشت، شیر و لبنیات پرچرب، خطر بروز سرطان‌های سینه و پروستات را افزایش می‌دهد و باید مصرف آن‌ها را محدود کرد.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد با بیان اینکه برای پیشگیری از اضافه‌وزن، چاقی، بیماری‌های قلبی‌عروقی و سرطان‌ها باید مصرف انواع روغن و چربی را کاهش داد، خاطرنشان کرد: دراین‌خصوص بهتر است که از شیر و ماست پاستوریزه و کم‌چرب کمتر از ۱.۵ درصد چربی و پنیر کم‌چرب به‌جای پنیر‌های خامه‌ای استفاده کنید و اینکه مصرف غذا‌های آماده و فست‌فود‌ها از جمله سوسیس، کالباس و پیتزا را که چربی زیادی دارند، کاهش دهید.

اباصلتی اضافه کرد: همچنین باید توجه داشت که هنگام طبخ غذا، روغن را به‌طورمستقیم از داخل بطری به درون ظرف غذا نریخته و آن را با قاشق اندازه‌گیری کنید و به جای غذا‌های سرخ‌شده که مقدار زیادی روغن دارند، از غذا‌های آب‌پز، بخارپز و کبابی استفاده کنید.

وی تصریح کرد: در صورت تمایل به سرخ‌کردن، غذا را به‌مدت کم و با حداقل روغن مخصوص سرخ‌کردنی فقط تفت بدهید و در تهیه انواع کیک و شیرینی علاوه بر قند زیاد، مقدار زیادی روغن به کار می‌رود و باید مصرف آن‌ها را محدود کرد و از شیرینی‌های ساده و بدون کرم یا خامه که چربی کمتری دارد، به مقدار کم استفاه شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد در پایان گفت: همچنین بهتر است که مصرف روغن جامد و نیمه‌جامد را حذف کنید و به‌جای آن از انواع روغن مایع با اسید چرب ترانس کمتر از ۵ درصد و البته به مقدار کم استفاده کنید و اینکه به خاطر داشته باشید که باید برای حفظ سلامت خودتان، علاوه بر کاهش مصرف نمک، میزان قند و چربی مصرفی را هم کاهش دهید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->