خراسان رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳) چرا کمک هزینه معیشتی معلولان متوقف شده است؟ چرا قانون متناسب ‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به درستی اجرا نمی‌شود؟ انتشار فایل کتاب‌های درسی دانش‌آموزان مدارس از امروز (یکم مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

مصرف بیش‌ازحد مواد قندی و شیرین، کارایی انسولین در بدن را ضعیف می‌کند

  • کد خبر: ۲۲۵۴۳۵
  • ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۵
مصرف بیش‌ازحد مواد قندی و شیرین، کارایی انسولین در بدن را ضعیف می‌کند
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد گفت: مصرف بیش‌ازحد مواد قندی و شیرین، کارایی انسولین در بدن را ضعیف می‌کند و موجب ابتلای فرد به بیماری دیابت یا انباشته‌شدن چربی در کبد می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا اباصلتی اظهار کرد: مصرف بیش‌ازحد مواد قندی و شیرین باعث افزایش فشارخون و اضافه‌وزن می‌شود که هر دو از عوامل ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی هستند.

وی تصریح کرد: برای پیشگیری از اضافه‌وزن و چاقی، کل قند و شکر مصرفی در برنامه غذایی روزانه باید کمتر از شش قاشق چای‌خوری باشد و این‌مقدار شامل قند پنهان در مواد خوراکی مثل عسل، مربا، بستنی، نوشابه، آب‌میوه، شیرینی و شکلات هم می‌شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد افزود: بسیاری بر این عقیده‌اند که مصرف شیرینی بعد از صرف غذا‌ها به‌ویژه غذای چرب باعث هضم آن می‌شود؛ درحالی‌که مصرف شیرینی، کار معده را سنگین کرده و باعث جذب کامل مواد غذایی شده و منجر به اضافه‌وزن و چاقی می‌شود.

اباصلتی با اشاره به اینکه یکی از دلایل مهم ابتلا به دیابت، مصرف زیاد قند و شکر و مواد شیرین است، بیان کرد: قند و شکر، انواع شیرینی، شکلات، نوشابه‌های گازدار، آب‌میوه‌های صنعتی حاوی قند افزوده، شیر‌های طعم‌دار، شیرکاکائو و شیر شکلات، پاستیل، بستنی یخی، کیک، کلوچه و بیسکویت از منابع مهم مصرف مواد قندی هستند.

وی با ذکر این نکته که مصرف بیش‌ازحد مواد قندی و شیرین، کارایی انسولین در بدن را ضعیف می‌کند و موجب ابتلای فرد به بیماری دیابت یا انباشته‌شدن چربی در کبد می‌شود، تأکید کرد: برای پیشگیری از دیابت، سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند که قند و شکر مصرفی روزانه باید حداکثر ۵ درصد انرژی مورد نیاز روزانه را تأمین کند؛ یعنی کمتر از ۶ قاشق چای‌خوری یا ۲۵ گرم و در همین خصوص باید به منابع پنهان قند در مواد غذایی مانند انواع سس‌ها، قهوه‌های فوری، نوشابه‌های گازدار، آب‌میوه‌های صنعتی، کمپوت‌ها، انواع شیرینی و شکلات و دسر‌های آماده حاوی مقادیر زیاد قند هم توجه شود؛ ضمن اینکه در میان‌وعده‌ها به جای شیرینی بهتر است که از بیسکویت، شکلات و میوه استفاده شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد ادامه داد: همچنین توصیه می‌شود که به کودکان به جای شیر‌های طعم‌دار، شیرکاکائو و شیر شکلات که مقدار زیادی قند دارند، شیر ساده بدهید و به جای قند و شکر، از کشمش، خرما و توت‌خشک به مقدار کم استفاده کنید.

اباصلتی افزود: درصورتی که مایل هستید از قهوه‌های فوری استفاده کنید، انواع بدون شکر را انتخاب کنید و به‌جای دسر‌ها که مقدار زیادی قند و چربی دارند، از انواع میوه‌ها، سالاد میوه یا کمپوت میوه با شیرینی کم استفاده کنید.

وی درباره پیامد‌های کاهش مصرف روغن و چربی، گفت: مصرف زیاد مواد غذایی پرچرب، به‎‌‌ویژه چربی‌های حیوانی نظیر گوشت، شیر و لبنیات پرچرب، خطر بروز سرطان‌های سینه و پروستات را افزایش می‌دهد و باید مصرف آن‌ها را محدود کرد.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد با بیان اینکه برای پیشگیری از اضافه‌وزن، چاقی، بیماری‌های قلبی‌عروقی و سرطان‌ها باید مصرف انواع روغن و چربی را کاهش داد، خاطرنشان کرد: دراین‌خصوص بهتر است که از شیر و ماست پاستوریزه و کم‌چرب کمتر از ۱.۵ درصد چربی و پنیر کم‌چرب به‌جای پنیر‌های خامه‌ای استفاده کنید و اینکه مصرف غذا‌های آماده و فست‌فود‌ها از جمله سوسیس، کالباس و پیتزا را که چربی زیادی دارند، کاهش دهید.

اباصلتی اضافه کرد: همچنین باید توجه داشت که هنگام طبخ غذا، روغن را به‌طورمستقیم از داخل بطری به درون ظرف غذا نریخته و آن را با قاشق اندازه‌گیری کنید و به جای غذا‌های سرخ‌شده که مقدار زیادی روغن دارند، از غذا‌های آب‌پز، بخارپز و کبابی استفاده کنید.

وی تصریح کرد: در صورت تمایل به سرخ‌کردن، غذا را به‌مدت کم و با حداقل روغن مخصوص سرخ‌کردنی فقط تفت بدهید و در تهیه انواع کیک و شیرینی علاوه بر قند زیاد، مقدار زیادی روغن به کار می‌رود و باید مصرف آن‌ها را محدود کرد و از شیرینی‌های ساده و بدون کرم یا خامه که چربی کمتری دارد، به مقدار کم استفاه شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد در پایان گفت: همچنین بهتر است که مصرف روغن جامد و نیمه‌جامد را حذف کنید و به‌جای آن از انواع روغن مایع با اسید چرب ترانس کمتر از ۵ درصد و البته به مقدار کم استفاده کنید و اینکه به خاطر داشته باشید که باید برای حفظ سلامت خودتان، علاوه بر کاهش مصرف نمک، میزان قند و چربی مصرفی را هم کاهش دهید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->