هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی حجابی و بی‌بند و باری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟

  • کد خبر: ۲۲۵۳۱۱
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۴
جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
جویدن ناخن یا اونیکوفاژی ارتباط نزدیکی با اختلالات روانی مانند اختلال اضطراب و اختلال وسواس فکری جبری دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، ناخن جویدن یک عادت بیمارگونه در نظر گرفته می‌شود که با ناخن جویدن تکراری و به ظاهر کنترل نشده مشخص می‌شود.

در کنار سایر رفتار‌های تکراری متمرکز بر بدن، جویدن ناخن در DSM-IV تحت عنوان «سایر اختلالات وسواسی اجباری» طبقه‌بندی می‌شود و مطالعات نشان می‌دهد که اونیکوفاژی با چندین اختلال روانپزشکی مرتبط است، از جمله اختلال کمبود توجه بیش فعالی که با تکانشگری و بیش فعالی و همچنین مشکل در توجه مشخص می‌شود؛ اختلال نافرمانی مخالف که با سرپیچی و نافرمانی نسبت به افرادی که در موقعیت‌های قدرت هستند مشخص می‌شود؛ اختلال اضطراب جدایی که با اضطراب بیش از حد در هنگام جدا شدن از افراد یا حیوانات خاص مشخص می‌شود و سندرم تورت که با حرکات و صدا‌های غیر ارادی مشخص می‌شود.

رفتار‌های مرتبط شامل کندن مزمن پوست، کشیدن مو، گاز گرفتن گونه و دندان قروچه است.

علائم اختلال جویدن ناخن چیست؟

اونیکوفاژی ممکن است علائم زیر را داشته باشد:

احساس تنش قبل از گاز گرفتن (که می‌تواند به صورت اضطراب، ناراحتی، هیجان و ... ظاهر شود)

احساس‌هایی مانند خارش، سوزن سوزن شدن یا درد

احساس لذت و آرامش بعد از گاز گرفتن و کندن ناخن

احساس گناه یا شرم از جویدن ناخن

آسیب به بافت‌های اطراف انگشتان و کوتیکول‌ها

آسیب به دهان یا مشکلات دندانی

در حالی که جویدن ناخن در کودکان شایع‌تر است، اونیکوفاژی می‌تواند در نوجوانان و حتی بزرگسالان رخ دهد که ممکن است این عادت را به عنوان یک تیک عصبی داشته باشند.

چه چیزی باعث اونیکوفاژی می‌شود؟

در حالی که علت دقیق ناخن جویدن هنوز موضوع بحث علمی است و شناخته شده نیست، مطالعات نشان داده اند که ناخن جویدن ممکن است توسط عواملی مانند کمال گرایی، کسالت، فشار، تنهایی و بلوغ ایجاد شود.

اکثر محققان بر این باورند که افرادی که رفتار‌های تکراری مانند ناخن جویدن دارند، کمال گرا هستند. آنها ممکن است نتوانند یک کار را با سرعت متوسط به پایان برسانند و زمانی که به اهداف خود نمی‌رسند مستعد ناامیدی، بی حوصلگی و نارضایتی می‌شوند.

افرادی که ناخن‌های خود را می‌جوند معمولاً این عادت را از روی کسالت یا به عنوان واکنشی به یک موقعیت استرس زا انجام می‌دهند، اما این رفتار می‌تواند ناخودآگاه شود و در طول فعالیت‌های معمول مانند تماشای تلویزیون یا مطالعه روی آنها تأثیر بگذارد.

به طور معمول، ناخن جویدن در دوران نوجوانی و زمانی که نوجوان تجربیات و احساسات جدیدی را تجربه می‌کند، ایجاد می‌شود. دانشمندان معتقدند که اکثر مردم در نهایت از آن عبور می‌کنند.

گزینه‌های درمانی اونیکوفاژی چیست؟

اونیکوفاژی می‌تواند باعث اضطراب، استرس عاطفی و مشکلات جسمی شود. درمان آن نیز بستگی به شدت بیماری دارد. به عنوان مثال، اونیکوفاژی خفیف نیازی به درمان ندارد، زیرا کودکان اغلب این عادت را ترک می‌کنند. نکاتی برای جلوگیری از جویدن ناخن عبارتند از: 

اجتناب از تحریک بیش از حد که ممکن است محرک جویدن ناخن باشد.

مشغول نگه داشتن دهان و دست‌ها (مانند جویدن آدامس)

مدیریت استرس و اضطراب (مانند ورزش)

کوتاه نگه داشتن ناخن ها، مانیکور کردن یا پوشاندن آنها برای کاهش وسوسه جویدن

استفاده از ترکیبات تلخ مزه روی ناخن برای جلوگیری از جویدن ناخن (بیشتر پزشکان این روش را توصیه نمی‌کنند)

در برخی موارد رفتار درمانی ممکن است برای رسیدگی به هر گونه مشکل زمینه‌ای سلامت روان یا اختلالات روانی مورد نیاز باشد.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->