سید روح‌الله موسوی، ملی‌پوش موی‌تای افغانستان قهرمان آسیا شد سازمان ملل: حمله اسرائیل به ایران بحران افغانستان را عمیق‌تر کرده است سفیر ایران در روسیه: کودک آسیب‌دیده در فرودگاه روسیه ظاهراً افغانستانی بوده است قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (چهارشنبه ۴ تیرماه ۱۴۰۴) گزارش تصویری | تشییع پیکر شهید افغانستانی حملات اخیر اسرائیل به تهران طالبان: نباید اجازه تجدید جنگ‌افروزی به اسرائیل داده شود وزارت خارجه طالبان: نقض حاکمیت ملی ایران «غیرقابل پذیرش» است گفت‌وگوی سفیر ایران در کابل با وزیر خارجه طالبان برای انتقال حجاج ایرانی شاعران افغانستانی با کلمه در کنار ایران ایستاده‌اند حامد کرزی، طالبان و چهره‌های شناخته شده افغانستان حمله اسرائیل به ایران را محکوم کردند شعر شاعر افغانستانی در رثای شهدای حمله رژیم صهیونیستی | سلامی را گرفتی، آرزوی او شهادت بود شگفتی در هفته سوم لیگ برتر فوتسال افغانستان | نتیجه دیدار نورزاد نمیروز و اتحاد هرات + فیلم ادامه بازی‌های چهارمین دوره لیگ برتر فوتسال افغانستان | خانه تکانی اتحاد هرات + نتایج تیم فوتسال اتحاد هرات سرمربی و بازیکنان ایرانی خود را اخراج کرد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴) پیروزی پرگل تیم صداقت مقابل ظاهر اسد در دربی لیگ برتر فوتسال افغانستان (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) انتقاد عضو مجلس نمایندگان آمریکا از ارسال هفته‌ای ۴۰ میلیون دلار برای طالبان معاون سازمان بهزیستی: برخلاف تصور رایج درباره کودکان کار، اکثر آن‌ها ایرانی‌ هستند وزارت خارجه ایالات متحده: دارندگان ویزای «اس‌آی‌وی» از ممنوعیت ورود به آمریکا معاف هستند قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴) ادامه هیجان در لیگ برتر فوتسال افغانستان | حریفان امتیازات را تقسیم کردند
سرخط خبرها

رئیس کل موزه ملی ایران: ما باید میراث افغانستان را به درستی به جهان معرفی کنیم

  • کد خبر: ۲۲۸۱۴۹
  • ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۷
رئیس کل موزه ملی ایران: ما باید میراث افغانستان را به درستی به جهان معرفی کنیم
رئیس کل موزه ملی ایران با بیان اینکه ما باید میراث افغانستان را به درستی به جهان معرفی کنیم گفت: افغانستان چهار راه فرهنگی است.

به گزارش شهرآرانیوز، جبرئیل نوکنده، رئیس کل موزه ملی ایران در حاشیه نشست روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در تالار همایش‌های موزه ملی ایران با بیان غنای فرهنگی نامحدود افغانستان، با سه ویژگی کهن، عمیق و پر مغز، افزود: افغانستان چهارراه فرهنگ است.

نوکنده شناساندن و شناسایی افغانستان توسط جهان به عنوان یک «گنجینه فرهنگی» را نیازمند همکاری‌های چندجانبه و دوجانبه بسیار منطقه‌ای و بین‌المللی عنوان کرد و این امر را وظیفه تمام کشور‌های حوزه تمدنی فارسی دانست.

او در ادامه تصریح کرد: ما باید میراث افغانستان را به درستی به جهان معرفی کنیم؛ میراثی کهن، عمیق و پرمغز. ما متأسفانه لایه فرهنگی و غنای فرهنگی افغانستان را در جهان پررنگ نکردیم و متأسفانه یک تصویر دیگری به جهان مخابره کردیم که تصحیح این امر، وظیفه همه ماست. چون همه ما در یک سرزمین و صاحب یک میراث فرهنگی هستیم.

رئیس کل موزه ملی ایران در ادامه از لزوم برنامه‌های مشترک فرهنگی میان کشور‌های حوزه تمدنی زبان فارسی سخن گفت و از ضعف‌های مدیریت فرهنگی کشور‌های حوزه تمدنی زبان فارسی انتقاد کرد.

او تاکید کرد: از نظر من کشور‌های فارسی‌زبان در حوزه فرهنگ، آن‌چنان کار‌های جدی مشترک انجام نمی‌دهند؛ چه در حوزه ادبیات، چه در حوزه سینما، چه در حوزه میراث فرهنگی. من الان مدیر موزه ملی ایران هستم، مدیران موزه‌های ملی این کشورها، باید نمایشگاه‌های مشترک بگذارند. ما یک میراث مشترک فرهنگی-تمدنی داریم و از هم جدا نیستیم.

نوکنده، انجام برنامه‌ها و کار‌های مشترک گسترده و درازمدت در حوزه زبان فارسی را نیاز کشور‌های فارسی‌زبان دانست و تصریح کرد: اعتقاد من این است که هر سه کشور فارسی‌زبان، باید کار‌های مشترک زیادتری در این حوزه انجام بدهند. ما متأسفانه خیلی کار مشترک نمی‌کنیم و این نیاز ماست. ما در این حوزه باید برنامه‌ها و کار‌های مشترکِ گسترده درازمدت داشته باشیم.

مدیر موزه ملی ایران با اشاره به حضور مهاجران افغانستانی به ویژه نخبگان و فرهنگیان افغانستانی در ایران، به عنوان یک زمینه و فرصت برای تقویت و تحکیم روابط فرهنگی ایران و افغانستان، درباره حضور مهاجران افغانستانی در ایران گفت: مهاجران در سرزمین خودشان هستند.

منبع: ایراف

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->