اطلاعیه پلیس درباره بازسازی صحنه قتل الهه حسین نژاد ویدئو | آغاز ثبت‌نام آزمون‌های استخدامی دستگاه‌های دولتی از هفته آینده جاده هراز یک طرفه شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی هوای مشهد و خراسان رضوی | تداوم هوای خنک در مشهد و بارش باران در سطح استان (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ممنوعیت سگ‌گردانی با خودرو در تهران (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) تعطیلی تمامی تفرجگاه‌ها در خراسان رضوی تا روز یکشنبه (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) تردد خودرو‌های سنگین در محور کلات-مشهد ممنوع شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ورود دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به حادثه مرگ کودک جوینی حین «ختنه» واکنش پزشکی قانونی به شایعۀ تجاوز به مرحوم الهه‌حسین‌نژاد ۱۸۰ هزار نفر طی سه روز گذشته از مرز‌های کشور راهی عتبات عالیات شدند هشدار نارنجی وقوع سیلاب برای برخی از نقاط کشور صادر شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) آموزش و پرورش به دنبال عدالت آموزشی و کیفیت‌بخشی هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد صادر شد دستگیری قاتل محیط‌بان خائیز در بهبهان ویدئو| قاتل الهه حسین‌نژاد اعتراف کرد| جنایت سارقی شیطان‌صفت پیمانکار مقصر در حادثه مرگ دلخراش ۱۴ مسافر قطار مشهد-یزد ۲۰۰ میلیون تومان جریمه شد فروش اینترنتی مکمل‌های غذایی تعیین تکلیف شد مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چقدر است؟ آیا مصرف مغزدانه‌ها در دوران بارداری ممنوع است؟  چند توصیه غذایی برای پیشگیری از سنگ کلیه آیا مصرف جگر خام باعث رفع کم‌خونی می‌شود؟ قرص ضدبارداری خطر حملات آسم را در زنان جوان افزایش می‌دهد اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۲ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) هوای مشهد در شرایط ناسالم برای تمام گروه‌ها| شاخص کیفیت هوا به ۱۵۴ رسید (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) تمدید اعتبار کارت‌های هوشمند ملی تا پایان سال ۱۴۰۵ پژمان‌فر: اجرای قانون حمایت از جوانی جمعیت شاید موثر بوده، اما کافی نیست پیکر الهه حسین‌نژاد در بیابان‌های اطراف تهران پیدا شد | متهم به قتل مرحومه دستگیر شد + اولین تصاویر از متهمان آماده‌باش اورژانس مشهد در روز عرفه با استقرار گسترده تجهیزات و نیرو‌های امدادی (۱۵ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

برنج شفته شده را چکار کنیم؟ | این اشتباهات باعث نرم‌تر شدن برنج می‌شود

  • کد خبر: ۲۳۰۱۳۸
  • ۰۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۶
برنج شفته شده را چکار کنیم؟ | این اشتباهات باعث نرم‌تر شدن برنج می‌شود
گاهی اوقات ممکن است بنا به دلایل مختلفی برنج شما شفته و خمیر شود، چندین راه حل وجود دارد که کدبانو‌ها بعد از شفته شدن برنج انجام می‌دهند.

به گزارش شهرآرانیوز، برنج یکی از اقلام اصلی سفره‌های ایرانی محسوب می‌شود که در اکثر مراسم و مهمانی‌ها در کنار انواع کباب و خورش و... سرو می‌شود. برنج ایرانی طعم و عطر بی نظیری دارد، اما روش پخت آن آسان نیست و برای پخت یک برنج مجلسی و دانه دانه خانم‌های کدبانو نکات زیادی را اجرا می‌کنند. برنج را به روش‌های بسیار متنوعی می‌توانیم بپزیم، بهترین روش برای اینکه برنجمان شفته و به هم چسبیده نشود، آبکش نمودن برنج است.

نکته مهم در آبکش نمودن برنج توجه به زمان آن است، زیرا به هر دلیلی اگر برنج را دیر آب کش کنیم با یک برنج شفته روبرو می‌شویم. ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که برنجتان شفته شود، اگر زمان زیادی برای تهیه دوباره برنج نداشته باشید، با برنج شفته چه می‌کنید؟

چکار کنم برنج شفته ظاهر بهتری داشته باشد؟

اگر به هر دلیلی برنج شما شفته شد و زمانی برای تهیه دوباره برنج نداشتید، راهکار‌هایی را که در ادامه آورده ایم اجرا کنید تا برنج شما ظاهر قابل قبول تری به خود بگیرد.

اجتناب از هم زدن زیاد برنج

همه ما وقتی مهمان داریم و برنجمان شفته می‌شود، استرس زیادی می‌گیریم و با عجله برنج را هم می‌زنیم تا بدانیم که برنج چه مقدار وا رفته و شفته شده است، اما این کار اشتباه است، زیرا هم زدن و کفگیر زدن به برنج دانه‌های پلو را خرد کرده و باعث خمیر‌تر شدن برنج می‌شود.

ریختن آب سرد

اگر به هر روشی برنج درست کردید و برنج شما له و شفته شد، خونسردی خود را حفظ کنید و سریع برنج را درون آبکش خالی کرده و آن را با آب سرد یا بهتر بگوییم آب یخ شست و شو دهید. آب سرد سبب میشود برنج نرم‌تر از این نشود و لعاب اضافه برنج بیرون برود.

انداختن ته دیگ

دیدن یک ته دیگ طلایی جذاب سبب جلب نظر مهمانان ته دیگ دوست شما می‌شود و حواس آنها را از نرم شدن برنج قدری پرت میکند. همچنین ته دیگ نان یا سیب زمینی سبب می‌شود اگر کسی به خاطر نرم و خمیری شدن برنج کمتر برنج خورد، در کنار غذا از ته دیگ استفاده کند و گرسنه نماند.

نبستن در قابلمه

زمانی که برنجتان نرم‌تر از حد معمول شد و اصطلاحا شفته گشت، هرگز درب قابلمه را کیپ نکنید، زیرا اگر درب قابلمه بسته باشد، بخار آب به صورت قطره‌های آب به داخل پلو برمیگردد و سبب میشود نرم‌تر شود. نگران پخته شدن برنج نباشید و در قابلمه را نیمه باز یا کاملا باز بگذارید.

استفاده نکردن از دم کنی

هنگام شفته شدن برنج در قابلمه را نبندید و بگذارید آبش کاملا تبخیر شود. استفاده از دم کنی برای بخار افتادن به برنج است پس بهتر است از دم کنی استفاده نکنیم چرا که می‌خواهیم آب برنج تبخیر شود.

بیشتر کردن شعله

زمانی که برنجتان نرم‌تر از حد معمول شد و اصطلاحا شفته گشت، شعله را کمی بیشتر کنید، اما مراقب باشید برنج را نسوزانید. بیشتر کردن شعله سبب می‌شود آب اضافی برنج، تبخیر شود و برنج قدری خشک‌تر شود.

دادن روغن داغ به برنج

بسیاری از خانم‌های کدبانو زمانی که برنج شفته می‌شود، روغن را داغ کرده و به برنج می‌افزایند. روغن داغ سبب می‌شود دانه‌های برنج از هم جدا شوند و ظاهر برنج بهتر گردد. هنگام داغ کردن روغن به این نکته توجه کنید که آن را نسوزانید، چون وقتی به برنج اضافه کنید بوی بدی ایجاد خواهد کرد.

نیفزودن آب به برنج

برای زودتر دم کشیدن پلو و پیچیدن زودتر بخار درون آن بسیاری از افراد عادت دارند که قدری آب به کناره آن اضافه می‌کنند، اما زمانی که برنج شفته شد، این کار را نکنید، زیرا افزودن آب برنج را خمیر و نرم خواهد کرد. در زمان شفته شدن برنج باید تمامی سعی شما بر روی خارج شدن آب اضافه برنج باشد تا برنج خمیرتر نشود.

خاموش کردن شعله مدتی قبل از سرو برنج

وقتی که برنج شما آماده شد زیر آن را خاموش کنید و بگذارید کمی سردتر شود. دانه‌های برنج وقتی خیلی داغ است بیشتر به هم می‌چسبند، اما برنج را سرد و یخ سرو نکنید و فقط چند دقیقه‌ای قبل از سرو اجازه دهید بخار برنج خارج شود و قدری از از حالت نرمی در بیاید.

سرو قالبی برنج

ترفندی که می‌توانید زمانی که برنجتان شفته شد استفاده نمایید، این است که برنج را قالبی سرو نمایید. سرو قالبی برنج سبب می‌شود مهمانان فکر کنند که شما به خاطر سرو قالبی برنجتان را نرم‌تر از حد معمول برداشته اید. برای داشتن برنج قالبی، برنج را در قالب‌های آماده (قالب‌های گرد، قلب، گل و …) بریزید و درون ظرف مورد نظرتان برگردانید.

اگر برنج شما شفته شد و چنانچه زمان کافی داشته باشید می‌توانید پلو جدید درست کنید، اما برنج شفته نرم شده را دور نریزید و با آن غذا‌هایی مانند سوپ، آش، شیربرنج، دلمه، کوکو یا کوفته برنجی و … درست کنید.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->