افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴+ویدئو بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها با وجود تلاش دولت برای کنترل نرخ بلیت هواپیما تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی مراسم گرامیداشت شهدای مقاومت در مشهد اعلام شد مراسم قرعه‌کشی محصولات ایران خودرو برگزار شد+ جزئیات (۴ اسفند ۱۴۰۳) ریزش قیمت خودرو‌های خارجی (۴ اسفند ۱۴۰۳) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ اسفند ۱۴۰۳) | شاهین اتوماتیک پلاس ۱۵ میلیون تومان ریزش کرد پیش فروش بلیت‌های نوروز ۱۴۰۴ در دهه نخست اسفند ۱۴۰۳ بخشنامه وام ۶۵۰ میلیون تومانی مسکن ابلاغ شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌فروش سه محصول سایپا ویژه ماه رمضان از (۶ اسفند ۱۴۰۳) + جزئیات
سرخط خبرها

نرخ تورم اردیبهشت ۱۴۰۳ چقدر شد؟ | پیشی گرفتن گرانی در خراسان رضوی از میانگین کشوری

  • کد خبر: ۲۳۰۲۵۵
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۱
نرخ تورم اردیبهشت ۱۴۰۳ چقدر شد؟ | پیشی گرفتن گرانی در خراسان رضوی از میانگین کشوری
مقایسه اعداد و ارقام شاخص تورم سالانه نشان می‌دهد که  خانوار‌های استان خراسان رضوی در اردیبهشت حدود ۲ درصد بیشتر از متوسط کشوری گرانی کالا و خدمات مصرفی را متحمل شده‌اند.
ملیحه فلاح
خبرنگار ملیحه فلاح

به گزارش شهرآرانیوز، هتل و رستوران، مسکن و آموزش رتبه یک تا سه تورم نقطه به نقطه را در اردیبهشت امسال به دست آوردند. تورم سالانه کشور به ۳۷ درصد و در خراسان رضوی به ۳۸.۹ درصد رسیده که به ترتیب نسبت به فروردین ۱.۸ و ۱.۵ درصد کاهش داشته است. هرچند تورم سالانه کاهشی بوده، اما تورم نقطه به نقطه و ماهانه افزایش داشته که بیشترین تأثیر آن به دلیل تورم حوزه مسکن بوده است.

همه اینها بر اساس گزارش شاخص قیمت مصرف‌کننده اردیبهشت است که به‌تازگی در مرکز آمار ایران منتشر شده است. هرچند بار‌ها تأکید شده، اما تکرار آن بی‌فایده نیست؛ اینکه گفته می‌شود تورم نسبت به گذشته روند نزولی دارد به‌معنای توقف گرانی نیست، بلکه یعنی روند افزایش قیمت‌ها کندتر شده است. 

باتوجه به شعار سال گذشته که مهار تورم یکی از شاخص‌های اصلی آن بود، دولت سیاست‌های ضدتورمی درراستای کنترل نرخ تورم را به اجرا درآورد. کنترل رشد نقدینگی، مهار اضافه‌برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی، راهکار‌های ضدخلق پول برای تأمین کسری بودجه، رشد اقتصادی بخش تولید و... ازجمله مواردی است که دولت به عنوان اقدامات خود درراستای تحقق شعار سال گذشته و مهار تورم به اجرا درآورد.

تورم استان جلوتر از کشور

براساس گزارش مرکز آمار، اردیبهشت امسال مردم استان برای یک سبد کالای مشخص نسبت‌به اردیبهشت سال گذشته ۳۳.۸ درصد بیشتر هزینه کردند. همچنین تورم نقطه به نقطه برای سبد کالا‌های خوراکی و آشامیدنی ۲۶.۴ درصد و برای کالا‌های غیرخوراکی و خدمات ۳۸.۱ درصد بوده است. 

مقایسه اعداد و ارقام این جدول در شاخص تورم سالانه نشان می‌دهد که  خانوار‌های استان خراسان رضوی در اردیبهشت حدود ۲ درصد بیشتر از متوسط کشوری گرانی کالا و خدمات مصرفی را متحمل شده‌اند. اما چرا؟ به گفته کارشناسان سه شاخص اقتصادی شامل نرخ بیکاری، میزان تولید و تورم در استان‌ها به یکدیگر وابسته هستند.

 استان‌هایی که سهم نسبتا بیشتری از تولید دارند، اشتغال‌زایی بیشتری نیز ایجاد می‌کنند. بر این اساس افزایش اشتغال و به‌دنبال آن بهبود وضعیت رفاهی خانوار با افزایش درآمد باعث می‌شود که خانواده قدرت خرید کالا‌های دیگر را نیز داشته باشد و سبد آن فقط با کالا‌های اساسی که تورم بیشتری داشته‌اند پر نشود و درنهایت میانگین تورم خانواده‌ها در این استان‌ها کاهش یابد.

 حالا باتوجه به سهم ۹۶ درصدی بخش خصوصی در صنایع استان و مشکلات این حوزه در تأمین نقدینگی و همچنین کاهش جذابیت کار در کارخانه برای افراد جویای شغل، شرایط برای تولید در استان سخت‌تر است. ازسوی دیگر باتوجه به  وابستگی تولید و تورم به یکدیگر که در شعار سال گذشته نیز به آن اشاره شده بود، مشکلات تولید در استان توانسته قدرت موتور تورم را در مقایسه با میانگین کشوری افزایش دهد.

سهم ۶۰ درصدی مسکن و مواد غذایی در سبد خانوار 

از آنجا که بیشترین تأثیر را در سبد هزینه خانوار، اول مسکن و اجاره با حدود ۳۴ درصد و بعد از آن خوراکی‌ها با سهم حدود ۲۷.۵ درصدی دارند، هزینه این دو بخش بیش از ۶۰ درصد سبد خانوار را می‌بلعد، بنابراین تورم آنها بیشترین اثر را بر تورم کل خواهد داشت. بر اساس این گزارش تورم نقطه به نقطه اردیبهشت خوراکی‌ها ۲۲.۳ درصد و مسکن و اجاره ۴۳ درصد بوده است. 

افزایش تورم مسکن و اجاره در اردیبهشت تأثیر مستقیمی بر تورم کل داشته است و به گفته کارشناسان تبدیل‌شدن مسکن به کالای سوداگری در کشور را می‌توان یکی از عوامل بروز این وضعیت و افزایش تورم نقطه به نقطه دانست، اما با توجه به کاهش تورم سالانه و همچنین سیاست‌های پولی کشور امید است که در صورت ادامه این روند شاهد نتایج مثبتی در روند تورمی کشور باشیم. البته پیش از این نیز دولت سیزدهم مدعی شد که رکورد سریع‌ترین کاهش آهنگ تورم در سه دهه گذشته را زده است. 

نکته دیگری که در این گزارش درخور ملاحظه است، تورم ماهانه ۹ درصدی بهداشت و درمان است که با فاصله صدرنشین افزایش قیمت‌ها در اردیبهشت بود. دلیل این موضوع اعمال تعرفه‌های بهداشتی در این ماه بوده است. 

همچنین مقایسه تورم در دهک‌های درآمدی نشان می‌دهد که نرخ تورم سالانه کشور در اردیبهشت ۱۴۰۳ دهک‌های مختلف هزینه‌ای از 32.7 درصد برای دهک اول (کم‌درآمدترین) تا 38.8 درصد برای دهک دهم (بالاترین درآمد) است. بر این اساس فاصله تورمی دهک‌ها در این ماه به ۶/۵ واحد درصد رسید که نسبت به ماه قبل (۴/۵ واحد درصد) ۲/۰ واحد درصد افزایش داشته است.

تورم مسکن بر دوش مردم

تورم مسکن بر دوش مردم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->