افزایش مصرف بنزین در کشور | آیا بنزین گران می‌شود؟ مشهد، دومین مصرف‌کننده سوخت هوایی در کشور | افزایش جایگاه‌های عرضه سوخت در مشهد افزایش مصرف بنزین کشور به ۱۴۴ میلیون لیتر در نوروز ۱۴۰۴ بورس در آخرین روز کاری در تعطیلات نوروزی گل کاشت | رشد بیش از ۳۲ هزار واحدی شاخص کل (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) حداقل حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۴ مشخص شد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) | دلار از نیمه کانال ۱۰۴ هزار تومان فراتر رفت نرخ طلا در مشهد کاهش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) نظر هوش مصنوعی در خصوص اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۴ موافقت بانک مرکزی با افزایش سقف وام مسکن افزایش ۵ درصدی مصرف بنزین در خراسان‌رضوی طی تعطیلات نوروزی تا امروز (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴)| بازار صعودی می‌ماند؟ برگزاری نماز باشکوه عید سعید فطر در گلزار شهدای بهشت رضا‌(ع) مشهد مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی همزمان با عید فطر آغاز می‌شود (۹ فروردین ۱۴۰۴) مشهد دارنده نخستین گواهی «شهر دوستدار آب» ایران از یونسکو | تنش آبی همچنان در مشهد ادامه دارد قیمت بلیت پرواز تهران به مشهد در آستانه عید سعید فطر و روز طبیعت ۱۴۰۴ اعلام حمایت وزارت اقتصاد از بورس در ۱۴۰۴ وزیر نفت: مصرف روزانه بنزین در سفر‌های نوروزی ۸ درصد رشد داشته است زمان معاملات صندوق‌های طلا افزایش می‌یابد + جزئیات دردسرهای متری‌فروشی مسکن از عدم قانون تا نبود تضمین سکه از ۱۰۰ میلیون تومان عبور کرد (۹ فروردین ۱۴۰۴) تردید در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۹ فروردین ۱۴۰۴) احتمال تداوم اجرای طرح کالابرگ | استقبال ۵۴ میلیون ایرانی از کالابرگ الکترونیکی قیمت جهانی طلا در مدار صعود (۹ فروردین ۱۴۰۴) خبر مهم برای سهامداران | افزایش دامنه نوسان در دستور کار مدیران بورسی قیمت دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۹ فروردین ۱۴۰۴) | دلار در نیمه کانال ۱۰۴ هزار تومان شاهد سرمایه‌گذاری برخی بانک‌ها در کشور‌های دیگر هستیم | عدم تمکین بانک‌ها به خروج از بنگاه‌داری هشدار درباره خبر‌های جعلی ثبت‌نام جدید سهام عدالت
سرخط خبرها

نگاهی به وضعیت تولید گوشت قرمز در کشور

  • کد خبر: ۲۳۰۲۹۶
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰
نگاهی به وضعیت تولید گوشت قرمز در کشور
رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام گفت: با توجه به افزایش عرضه و کاهش قیمت، باید دام مازاد دامداران توسط پشتیبانی امور دام، خرید تضمینی شود یا صادرات در دستورکار قرار گیرد تا دامداران دچار آسیب نشوند.

به گزارش شهرآرانیوز، منصور پوریان دراین‌باره تصریح کرد: طی ماه‌های آتی، افزایش عرضه دام زنده به‌ویژه دام زیر یک‌سال منجر به کاهش قیمت دام نسبت به دو هفته گذشته در بازار شده است؛ به‌طوری‌که نرخ هر کیلو دام زنده سبک به‌صورت نقد ۲۳۰ هزار تومان و مدت‌دار ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزار تومان است.

وی افزود: با توجه به افزایش عرضه و کاهش قیمت، باید دام مازاد دامداران توسط پشتیبانی امور دام، خرید تضمینی شود یا صادرات در دستورکار قرار گیرد تا دامداران دچار آسیب نشوند.

در‌حال‌حاضر، وضعیت واردات گوشت قرمز و دام زنده چگونه است؟

به گفته وی، بنابر آمار روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن گوشت گرم وارد شده و در بازار توزیع می‌شود. همچنین ورود گوشت‌های منجمد گوسفندی و گوساله و گوشت‌های وارداتی بازار را اشباع کرده که این امر منجربه کاهش و ثبات قیمت از اسفندماه در بازار گوشت شده است.

با ورود منظم گوشت‌های وارداتی، بازار گوشت رقابتی و قیمت‌ها کاهشی خواهد شد. همچنین واردات دام زنده پایه پروار با ارز تالار دوم به کشور قرار است انجام شود که قطعاً در کاهش قیمت دام مؤثر خواهد بود.

برنامه وزارت جهاد برای افزایش تولید گوشت چیست؟

رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام افزود: اکنون مسئولان وزارت جهاد کشاورزی به این موضوع رسیده‌اند که تا زمانی که وضعیت تولید گوشت گوساله بهبود نیابد و به مازاد تولید نرسد، وضعیت بازار گوشت کاهش محسوسی نخواهد داشت؛ از این رو، برنامه‌ریزی‌ها مبنی بر اجرای گسترده پرواربندی گوساله است.

سال گذشته، دولت اقدامات خوبی در بحث واردات گوشت قرمز منجمد، گرم و دام پرواری داشته است، اما امسال اجرای برنامه افزایش پروار در اکثر استان‌های کشور است که به نظر می‌رسد در بازار گوشت قرمز تاثیر بسزایی خواهد داشت.

جمعیت کنونی دام سبک و سنگین در کشور چگونه است؟

وی گفت: در حال حاضر جمعیت دام سبک کشور ۷۲ میلیون رأس است که از این میزان، ۴۲ میلیون رأس مولد و ۳۰ میلیون رأس بره زیر یک‌سال و کشتاری است. همچنین جمعیت دام سنگین ۹ تا ۹.۵ میلیون رأس است.

با توجه به زایش‌های بهاره، وضعیت دام زنده سبک بهبود پیدا کرده است، اما وضعیت دام سنگین باید به شکلی پیش برود که شاهد پرواربندی و فعال‌شدن بیشتر پرواربندی‌ها و دامداری‌ها شویم که یکی از تصمیم‌های مهم وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تولید و پرواربندی است.

در حال حاضر وضعیت بازار گوشت چگونه است و استمرار واردات گوشت و دام پایه پروار چه اثری بر بازار می‌گذارد؟

او در ادامه یادآور شد: اکنون قیمت گوشت‌های منجمد موجود در بازار کمتر از ۳۰۰ هزار تومان و گوشت گرم وارداتی ۳۰۰ تا ۳۷۰ هزار تومان است و هیچ کمبودی وجود ندارد.

طی هفته‌های آتی، شیب قیمت‌ها در بازار کاهشی خواهد شد؛ به‌طوری‌که در گوشت گرم نیز شاهد شیب قیمت‌ها خواهیم شد. گفتنی است که با رسیدن واردات لاشه به بیش از ۴۰۰ تن، شاهد کاهش ۱۰۰ هزار تومانی قیمت هر کیلو گوشت تولید داخل خواهیم بود.

با ایجاد چه مکانیزم‌هایی بازار گوشت رقابتی خواهد شد؟

وی اضافه کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، قرار است که گوساله پایه پروار در اختیار دامداران قرار بگیرد که این امر یک اقدام مثبت تلقی می‌شود که می‌توانیم شاهد تحریک پرواربندی در سراسر کشور در بخش گوساله باشیم؛ البته از لحاظ گوشت وضعیت بازار به‌گونه‌ای است که گوشت‌های منجمد یک برتری نسبی نسبت به تقاضا دارد.

با توجه به فراوانی عرضه گوشت منجمد شاهد ثبات در بازار خواهیم بود که طی روزهای آینده با افزایش توزیع گوشت، شاهد پیشی‌گرفتن عرضه به‌نسبت تقاضا در بخش گرم خواهیم بود که این امر منجر به رقابتی‌شدن با بازار داخل می‌شود. همچنین سیاست و برنامه‌ریزی‌ها به‌گونه‌ای بود که ابتدا توزیع این کالای پروتئینی در بازار افزایش یابد و سپس در بحث تولید داخل برنامه‌ریزی‌ها در جهت کاهش قیمت و رقابتی‌شدن بازار باشد.

منبع :باشگاه خبرنگاران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->