ماجرای تلخ زوج جوان مشهدی که طعمه شیادان اینترنتی در اصفهان شدند گوشی هوشمند، عامل پنهان در تأخیر گفتار کودکان دستگیری قاتل پل غدیر شیراز در کمتر از ۲۴ ساعت دستگیری زن و شوهر سارق در بهارستان آیا مصرف زیاد آب کبد را چرب می‌کند؟ جان باختن راکب موتورسیکلت بر اثر برخورد با کامیون تداوم مهاجرت پزشکان برای نظام سلامت مشکل ساز خواهد شد نگین سبز رامسر به ثبت ملی رسید دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان هزینه برداشت نقشه تصاحب ملک میلیاردی در طرقبه شاندیز با ورود پلیس نقش بر آب شد حوادث رانندگی؛ عامل اصلی مرگ‌های غیر طبیعی در کشور ۲۱کشته و ۲۶ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس اسکانیا در استان فارس (۲۸ تیر ۱۴۰۴) مسافت و زمان سفر از مرز‌های ایران به نجف و کربلا حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی از فردا (یکشنبه، ۲۹ تیر ۱۴۰۴) واریز می‌شود آتش سوزی پالایشگاه آبادان مهار شد | نشت پمپ علت وقوع این حادثه بود (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وقوع آتش سوزی در واحد ۷۰ پالایشگاه آبادان | عملیات اطفا در حال انجام است + فیلم (۲۸ تیر ۱۴۰۴) برگزاری رایگان کلاس‌های تقویتی برای دانش‌آموزان دهک‌های پایین در روستاها صدور سند تک‌برگ کاروانسرای مشهد میقان (۲۸ تیر ۱۴۰۴) آخرین اخبار از پرونده قتل «امیرمحمد خالقی» فرصت‌های اقتصادی حاصل از میوه‌های فصلی | فکر زمستون تو جیک جیک تابستون چرا نسل زِد (Z) علاقه‌ای به سلام‌کردن موقع شروع صحبت با تلفن ندارند؟ کاهش چشمگیر خطر ابتلا به آلزایمر با مصرف منظم گردو هشدار وزارت بهداشت درباره پشه آئدس دستورالعمل نظارت بهداشت محیط در محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد هشدار به مراکز همسریابی: در صورت ورود به حیطه صیغه‌یابی و چندهمسری، مجوزتان باطل می‌شود تاکسی حرارتی! جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیارد ریالی به کشور برگردانده شد صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی طوفان گردوخاک (۲۸ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چگونه در سوگ به کودکان کمک کنیم؟

  • کد خبر: ۲۳۱۳۴۲
  • ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۵
چگونه در سوگ به کودکان کمک کنیم؟
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: کودکان برای کنار آمدن با فقدان عزیزان، نیازمند زمان کافی هستند و بزرگتر‌ها می‌توانند در جریان این روند به آنان جهت انطباق با شرایط جدید و پذیرش مرگ کمک کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر ندا اخروی خاطر نشان کرد: یکی از مشکلاتی که والدین یا اطرافیان کودک سوگوار با آن مواجهه هستند تفهیم مسأله فقدان و مرگ به کودک است که بایستی توضیحات صحیح و متناسب با سن کودک ارائه شود.

 وی با بیان اینکه مرگ یا شهادت عزیزان یا آشنایان را یکی از سخت‌ترین تجارب است که کودکان در زندگی خود با آن روبر می‌شوند اظهار داشت: برای نزدیک کردن ذهن کودک در مفهوم مرگ، بهتر است ابتدا مفهوم زنده بودن سپس مفهوم واژه مرگ و پس از آن در خصوص چرا مرگ و اینکه چرا آدم‌ها می‌میرند به کودک توضیح دهیم.

اخروی خاطر نشان کرد: خوب است کودکان ببنند که والدین و اطرافیان آنها، صرفاً منفعل نیستند و اقدام و فعالیتی در رابطه با سوگواری انجام می‌دهند مثلاً سیاه می‌پوشند، در مراسمات سوگواری شرکت می‌کنند، دعاو قرآن می‌خوانند، نذری پخش می‌کنند و خیرات می‌کنند تا راهکار‌های مقابله سازگارانه و فعال را بیاموزند.

وی تأکید کرد: برای توضیح مرگ به کودکان: بهتر است از شبیه نمودن مرگ به خواب یا سفر اجتناب کنید و فضا را برای طرح سوالات و برخورداری ارتباط کودک باز بگذارید تا هر وقت سوال یا مورد جدیدی به ذهنش رسید با شما گفتگو کند.

اخروی با بیان اینکه شرکت کودک در مراسم خاکسپاری و سوگواری به لحاظ روانشناختی منعی ندارد و به طی شدن فرآیند سوگ کمک می‌کند، گفت: بازی کردن کودک را تشویق کنید. زیرا بازی کردن تحمل شرایط را برای کودک آسانتر کرده و به او فرصت می‌دهد تا در آرامش بیشتری به مرحله پذیرش برسد.

وی ادامه داد، با کودک در مورد دلواپسی هایش صحبت کنید، احساسات و نگرانی‌های اورا بشنوید و به او بگویید که " ما حق داریم وقتی کسی از دست می‌دهیم غمگین باشیم، نگران باشیم، احساس تنهایی کنیم و گریه کنیم. بعضی چیز‌ها ارزش گریه کردن را دارد.

مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه گفت: در مورد روش‌هایی که می‌تواند احساسات را مدیریت کند با او صحبت کنید و بگویید برای دور کردن احساسات اذیت کننده سر مزارش برویم نقاشی کنیم، دوچرخه سواری کنیم دفترچه‌ای به یاد او بسازیم، به عکسهایش نگاه کنیم و ...

اخروی تصریح کرد در سنین زیر ۶ سال، کودک قدرت فهم درست امور انتزاعی و مفاهیم پیچیده را ندارد و نباید در مورد برخی مفاهیم به تفصیل با او سخن گفت، بلکه با بیان ویژگی‌های خود فوت شده و خاطرات عینی و قابل فهم و زیبا به القای صحبت به آدم‌های خوب و تلاش برای شبیه شدن به صفات خوب آنها پرداخت.

وی عنوان کرد: در سنین ۷ تا ۱۰ سال که کودکان هنوز به بلوغ عقلی نرسیده اند باید بر جریان خوب و بد و انتخاب‌های درست و بهتر متمرکز شده و با صحبت در مورد اینکه چرا ما افرادی را بیشتر دوست داریم و یا آم‌هایی بد را دوست نداریم تفکر اورا فعال کنیم.

اخروی افزود: در سنین نزدیک بلوغ باور‌های دینی و مذهبی ما مبنی بر انتقال روح از این بدن به دنیا به دنیای آخرت در طی کردن مرگ و پذیرش مرگ عزیزان توسط نوجوان کمک کننده و موجب کاهش آرام روانی آنان است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->