ممنوعیت تردد خودرو‌های سنگین در محور کلات-مشهد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ۳ کشته در پی تصادف در مسیر مشهد به سرخس اطلاعیه پلیس درباره بازسازی صحنه قتل الهه حسین نژاد ویدئو | آغاز ثبت‌نام آزمون‌های استخدامی دستگاه‌های دولتی از هفته آینده جاده هراز یک طرفه شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی هوای مشهد و خراسان رضوی | تداوم هوای خنک در مشهد و بارش باران در سطح استان (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ممنوعیت سگ‌گردانی با خودرو در تهران (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) تعطیلی تمامی تفرجگاه‌ها در خراسان رضوی تا روز یکشنبه (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) تردد خودرو‌های سنگین در محور کلات-مشهد ممنوع شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ورود دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به حادثه مرگ کودک جوینی حین «ختنه» واکنش پزشکی قانونی به شایعۀ تجاوز به مرحوم الهه‌حسین‌نژاد ۱۸۰ هزار نفر طی سه روز گذشته از مرز‌های کشور راهی عتبات عالیات شدند هشدار نارنجی وقوع سیلاب برای برخی از نقاط کشور صادر شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) آموزش و پرورش به دنبال عدالت آموزشی و کیفیت‌بخشی هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد صادر شد دستگیری قاتل محیط‌بان خائیز در بهبهان ویدئو| قاتل الهه حسین‌نژاد اعتراف کرد| جنایت سارقی شیطان‌صفت پیمانکار مقصر در حادثه مرگ دلخراش ۱۴ مسافر قطار مشهد-یزد ۲۰۰ میلیون تومان جریمه شد فروش اینترنتی مکمل‌های غذایی تعیین تکلیف شد مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چقدر است؟ آیا مصرف مغزدانه‌ها در دوران بارداری ممنوع است؟  چند توصیه غذایی برای پیشگیری از سنگ کلیه آیا مصرف جگر خام باعث رفع کم‌خونی می‌شود؟ قرص ضدبارداری خطر حملات آسم را در زنان جوان افزایش می‌دهد اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۲ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) هوای مشهد در شرایط ناسالم برای تمام گروه‌ها| شاخص کیفیت هوا به ۱۵۴ رسید (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) تمدید اعتبار کارت‌های هوشمند ملی تا پایان سال ۱۴۰۵ پژمان‌فر: اجرای قانون حمایت از جوانی جمعیت شاید موثر بوده، اما کافی نیست
سرخط خبرها

چگونه در سوگ به کودکان کمک کنیم؟

  • کد خبر: ۲۳۱۳۴۲
  • ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۵
چگونه در سوگ به کودکان کمک کنیم؟
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: کودکان برای کنار آمدن با فقدان عزیزان، نیازمند زمان کافی هستند و بزرگتر‌ها می‌توانند در جریان این روند به آنان جهت انطباق با شرایط جدید و پذیرش مرگ کمک کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر ندا اخروی خاطر نشان کرد: یکی از مشکلاتی که والدین یا اطرافیان کودک سوگوار با آن مواجهه هستند تفهیم مسأله فقدان و مرگ به کودک است که بایستی توضیحات صحیح و متناسب با سن کودک ارائه شود.

 وی با بیان اینکه مرگ یا شهادت عزیزان یا آشنایان را یکی از سخت‌ترین تجارب است که کودکان در زندگی خود با آن روبر می‌شوند اظهار داشت: برای نزدیک کردن ذهن کودک در مفهوم مرگ، بهتر است ابتدا مفهوم زنده بودن سپس مفهوم واژه مرگ و پس از آن در خصوص چرا مرگ و اینکه چرا آدم‌ها می‌میرند به کودک توضیح دهیم.

اخروی خاطر نشان کرد: خوب است کودکان ببنند که والدین و اطرافیان آنها، صرفاً منفعل نیستند و اقدام و فعالیتی در رابطه با سوگواری انجام می‌دهند مثلاً سیاه می‌پوشند، در مراسمات سوگواری شرکت می‌کنند، دعاو قرآن می‌خوانند، نذری پخش می‌کنند و خیرات می‌کنند تا راهکار‌های مقابله سازگارانه و فعال را بیاموزند.

وی تأکید کرد: برای توضیح مرگ به کودکان: بهتر است از شبیه نمودن مرگ به خواب یا سفر اجتناب کنید و فضا را برای طرح سوالات و برخورداری ارتباط کودک باز بگذارید تا هر وقت سوال یا مورد جدیدی به ذهنش رسید با شما گفتگو کند.

اخروی با بیان اینکه شرکت کودک در مراسم خاکسپاری و سوگواری به لحاظ روانشناختی منعی ندارد و به طی شدن فرآیند سوگ کمک می‌کند، گفت: بازی کردن کودک را تشویق کنید. زیرا بازی کردن تحمل شرایط را برای کودک آسانتر کرده و به او فرصت می‌دهد تا در آرامش بیشتری به مرحله پذیرش برسد.

وی ادامه داد، با کودک در مورد دلواپسی هایش صحبت کنید، احساسات و نگرانی‌های اورا بشنوید و به او بگویید که " ما حق داریم وقتی کسی از دست می‌دهیم غمگین باشیم، نگران باشیم، احساس تنهایی کنیم و گریه کنیم. بعضی چیز‌ها ارزش گریه کردن را دارد.

مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه گفت: در مورد روش‌هایی که می‌تواند احساسات را مدیریت کند با او صحبت کنید و بگویید برای دور کردن احساسات اذیت کننده سر مزارش برویم نقاشی کنیم، دوچرخه سواری کنیم دفترچه‌ای به یاد او بسازیم، به عکسهایش نگاه کنیم و ...

اخروی تصریح کرد در سنین زیر ۶ سال، کودک قدرت فهم درست امور انتزاعی و مفاهیم پیچیده را ندارد و نباید در مورد برخی مفاهیم به تفصیل با او سخن گفت، بلکه با بیان ویژگی‌های خود فوت شده و خاطرات عینی و قابل فهم و زیبا به القای صحبت به آدم‌های خوب و تلاش برای شبیه شدن به صفات خوب آنها پرداخت.

وی عنوان کرد: در سنین ۷ تا ۱۰ سال که کودکان هنوز به بلوغ عقلی نرسیده اند باید بر جریان خوب و بد و انتخاب‌های درست و بهتر متمرکز شده و با صحبت در مورد اینکه چرا ما افرادی را بیشتر دوست داریم و یا آم‌هایی بد را دوست نداریم تفکر اورا فعال کنیم.

اخروی افزود: در سنین نزدیک بلوغ باور‌های دینی و مذهبی ما مبنی بر انتقال روح از این بدن به دنیا به دنیای آخرت در طی کردن مرگ و پذیرش مرگ عزیزان توسط نوجوان کمک کننده و موجب کاهش آرام روانی آنان است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->