حماس شروط ترامپ را دریافت کرد | مقاومت فلسطین: از تلاش برای پایان جنگ در غزه استقبال می‌کنیم توصیف رسانه اسرائیلی از حمله پهپادی یمن به فرودگاه «رامون» شهادت ۶۲ فلسطینی در شبانه‌روز گذشته | شمار شهدای غزه به ۶۴۳۶۸ نفر رسید (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) رسانه‌های عبری: اسرائیل موافق شروط ترامپ برای آتش‌بس غزه است واکنش پزشکیان به دیدار اعضای دولت با رهبر معظم انقلاب ترامپ: اسرائیل با شروط من برای آتش‌بس در غزه موافقت کرد نیروهای آمریکا از استان‌های بغداد و الانبار خارج می‌شوند گروسی: فقط به نیروگاه بوشهر دسترسی داشته‌ایم یونان: فلسطین را به رسمیت خواهیم شناخت یحیی سریع: نقب، ایلات، عسقلان، اشدود و تل‌آویو را با ۸ پهپاد یمنی هدف قراردادیم (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) پزشکیان: خشکسالی، تحول اساسی در نحوه ذخیره و مصرف آب را ضروری کرده است حمله پهپادی یمن به فرودگاه «رامون» اسرائیل تلفات گرفت + فیلم (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) سید عمار حکیم با قالیباف دیدار کرد (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) زلنسکی: آماده برگزاری نشست دو جانبه یا سه جانبه در روسیه نیستم رهبر انقلاب در دیدار با هیئت دولت: معیشت مردم مهمترین مسئله است | روحیه کار و تلاش به جای فضای نه جنگ و نه صلح + فیلم (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) توسعه برنامه هسته‌ای مشکوک اسرائیل با ساخت‌وساز در «دیمونا» + تصاویر دستگیری گسترده حامیان فلسطین در انگلیس | ۸۹۰ نفر در لندن بازداشت شدند (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) واکنش حماس به بمباران مدرسه «فارابی» غزه توسط اسرائیل واکنش یمن به حمله پهپادی به عمق اراضی اشغالی (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) انصارالله یمن خطاب به صهیونیست ها: آنچه در انتظار شماست، بسیار سخت‌تر خواهد بود آزادی ۹۰۰ زندانی از اوین پس از حمله رژیم صهیونیستی | برقرای ملاقات‌ها ۳ روز پس از حمله تصاویری جدید از ضربه ویرانگر ایران به حیفا+ فیلم سئول از بازداشت صد‌ها کارگر کره‌ای در آمریکا خشمگین شد عراقچی خطاب به اروپا: به نفع‌تان است که مسیرتان را تغییر دهید شمار شهدای تجاوزگری رژیم صهیونیستی در غزه افزایش یافت (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) بقائی در گفت‌وگو با یک رسانه استرالیایی: به روابط دوجانبه با استرالیا اهمیت می‌دهیم نتانیاهو: عملیات اخیر ما در جنوب غزه بخشی از تلاش‌های ما برای نابودی محور ایران است
سرخط خبرها

باقری: ایران به عنوان عضوی از بریکس توانایی ترسیم مسیرهای جهان آینده را دارد

  • کد خبر: ۲۳۳۲۳۲
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۳
باقری: ایران به عنوان عضوی از بریکس توانایی ترسیم مسیرهای جهان آینده را دارد
سرپرست وزارت خارجه گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای بریکس می‌تواند در کنار دیگر قدرت‌ها در ترسیم مسیرهای اصلی جهان آینده سهیم باشد و دیگر اینگونه نخواهد بود که دیگران مسیر را تعیین کنند و ایران در لابه لای آنها در جستجوی صیانت از منافع خود باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، علی باقری کنی سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ پیش از ترک نیژنی نووگرود در جمع خبرنگاران درباره ظرفیت‌های بریکس در مقابله با یک جانبه گرایی تصریح کرد: مجموعه کشور‌های بریکس چه از نظر سرزمینی چه از نظر جمعیتی و چه از نظر منابع ظرفیت‌های قدرتمندی دارد.

وی با یادآوری اینکه اعضای بریکس بزرگترین تولید کنندکان و مصرف کنندگان انرژی در جهان هستند بیان کرد: بنابراین از بعد توانمندی ها بریکس یک مجموعه قابل توجه و غیرقابل انکار در مقیاس جهانی است.

باقری کنی در خصوص دستورکار دیگر این گروه بین المللی از قدرت های نوظهور جهانی گفت: موضوع دیگر بحث هدف گذاری و اراده و مسیری است که بریکس برای جهان آینده اتخاذ کرده است و آن این است که بریکس بر این باور است که یکجانبه گرایی که آمریکایی ها سردمدار آن هستند نه تنها نمی تواند برای مسائل و مشکلات جهانی راه حل پیدا کند بلکه رویکرد و ابتکارات آمریکا همواره بن بست ایجاد می کند، در واقع شرایط جهانی را در یک وضعیت بغرنج تر قرار می دهد.

وی افزود: نمونه بارز آن وضعیت بغرنج غزه است. آمریکا با توجه به اینکه در ساز وکارهای جهانی نفوذ دارند هنوز نتوانستند این امکان را ایجاد کنند که از نسل کشی در غزه جلوگیری شود. آمریکایی ها از یک طرف با پیشرفته ترین سلاح ها از رژیم صهیونیستی حمایت می کنند و از طرف دیگر ژست ابتکار سیاسی برای حل بحران می گیرند؛ لذا این رویکرد نه تنها حل کننده بحران های جهانی نیست بلکه گره ها را پیچیده تر می کند.

سرپرست وزارت خارجه ادامه داد: یک امید جهانی ایجاد شده تا مجموعه ای مانند بریکس بتواند با عزم و اراده جدی بر مبنای این واقعیت که هر کشور و هر بازیگری در سطح بین المللی بر اساس ظرفیت ها و توانمدی های خود از حقوقی برخوردار باشد تا بتوانیم جهانی با یک زیرساخت مبتنی بر عدالت در پیش رو داشته باشیم.

باقری کنی با بیان اینکه این نگاه در کشورهای دیگر اقبال کرده است گفت: ما در روز اول در نشست ۱۰ کشور عضو بریکس در سطح وزرای را داشتیم اما در روز دوم کشورهایی که خواستار پیوستن به بریکس هستند آنها هم به مجموعه وزرای خارجه عضو منضم شدند.

دیپلمات ارشد کشور اظهار کرد: می توانم اینطور جمعه بندی کنم که مجموعه بریکس هم از نظر مولفه های قدرت، ظرفیت و توانمندی و هم از نظر رویکرد و مسیری که برای جهان پیش رو در ذهن دارد و ابزار لازم برای تحقق آن را دارد یک ابتکار جدید است که با اقبال خوب بین المللی مواجه شده است.

باقری کنی تصریح کرد: امروز جمهور ی اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای بریکس می تواند در کنار دیگر قدرت های جهان ضمن دفاع و صیانت از منافع ملی کشورمان، در ترسیم مسیرهای اصلی جهان آینده سهیم باشد؛ اینگونه نخواهد بود که دیگران مسیر را تعیین کنند و ایران در لابه لای آنها در جستجوی صیانت از منافع خودش باشد.

سرپرست وزارت امور خارجه ادامه داد: ایران هوشیارانه و مدبرانه در کنار سایر کشورها هم منافع خود و هم منافع کشورهای مستقل را دنبال میکند. ایران اکنون می تواند جایگاه خودش به عنوان قدرت منطقه ای را در مجموعه بریکس و شانگهای نقد کرده و آن را در استخدام منافع کشورمان و کشورهای مستقل به کار گیرد.

باقری‌کنی یکشنبه شب ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ به منظور شرکت در نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو گروه بریکس تهران را به مقصد نیژنی نووگورود ترک کرد.

سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست شورای وزیران امور خارجه بریکس که روز دوشنبه ۲۱ خرداد در نیژنی نووگورود برگزار شد، بر اهمیت بریکس در ایجاد جهانی عادلانه، چندجانبه و دموکراتیک و تاثیر خطرناک جنگ رژیم صهونیستی برعلیه مردم غزه تاکید کرد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->