ماجرای کیف‌زنی از بانوان در اتوبوس‌های شهری! جنایت خونین در خانه سبز تصادف مرگبار پراید و سمند در اصفهان هفت مصدوم و یک کشته برجای گذاشت ماجرای تیراندازی در اطراف دانشگاه سوهانک تهران چیست؟ کارگروه اضطرار کاهش آلودگی هوا هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد را تمدید کرد (۷ آبان ۱۴۰۴) | ادامه ممنوعیت هرگونه فعالیت ورزشی در فضای روباز پیش‌بینی هواشناسی تا فروردین ۱۴۰۵ | زمستانی کم‌برف، بهاری نرمال در راه است طرح سرشماری گونه‌های نادر حیات وحش آغاز شد عوارض مصرف گُل در نوجوانان: از بی‌انگیزگی تا آسیب‌های مغزی | زنگ خطری که  جدی گرفته نمی شود گلایه مردم از نبود پزشکان متخصص سلامت در برخی از درمانگاه های مشهد| درمانگاه های خالی از متخصص! آغاز فاز صفر اجرای برنامه پزشکی خانواده در ۴ شهرستان | هدف‌گذاری پوشش یکپارچه شهر و روستا واکسیناسیون ۶۰ هزار قلاده سگ صاحبدار علیه هاری در خراسان رضوی صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش ۱۰ درجه‌ای دما (۷ آبان ۱۴۰۴) ایران در آستانه سالمندی جمعیت و چالش بزرگ نظام بیمه‌ای صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در روز‌های آینده (۷ آبان ۱۴۰۴) چرا فشار خون در فصل سرد بالا می‌رود؟ ادعای معاون وزیر آموزش و پرورش: اجباری‌شدن پیش‌دبستانی، آمار تکرار پایه را کاهش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) | احتمال رگبار‌های پراکنده باران در برخی نقاط استان، از فردا معاون وزیر آموزش و پرورش خبر داد: افزایش شمار هنرستان‌های دخترانه عشایر | دوره‌های تربیت معلم همچنان ادامه دارد تکالیف وزارت علوم در حوزه حمایت از هوش مصنوعی مشخص شد نتایج متقاضیان رشته‌های بورسیه نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) نقش والدین در استفاده صحیح فرزندان از گوشی‌های همراه چیست؟ | نشانه‌های اعتیاد به اینترنت در نوجوانان + راهکار‌ها ۸۳۰ تن انواع فرآورده خام دامی غیربهداشتی در خراسان رضوی توقیف شد (۷ آبان ۱۴۰۴) هشدار درباره تخلفات مالی در بیمارستان‌ها | پورسانت‌گیری و درآمدهای صوری در مراکز درمانی باید متوقف شود مأموریت موفق اورژانس ۱۱۵ فریمان در تسهیل زایمان مادر باردار داخل آمبولانس (۷ آبان ۱۴۰۴) چطور یک آلرژی خطرناک در کودکان را کاهش دهیم؟ دارو‌های امپرازول و پنتوپرازول را خودسرانه مصرف نکنید کشف ۱۲ تن برنج ایرانی احتکارشده در یکی از شهرستان‌های خراسان رضوی (۷ آبان ۱۴۰۴) خودمراقبتی، کلید سالمندی سالم و پویاست معاون پلیس آگاهی فراجا: از اردیبهشت تاکنون، بیش از ۶ هزار و ۳۰۰ حساب بانکی کلاهبرداران مسدود شده است (۷ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا در مغز میکروب وجود دارد یا نه؟

  • کد خبر: ۲۳۳۹۷۵
  • ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۶
آیا در مغز میکروب وجود دارد یا نه؟
میکروب‌ها مجموعه‌ای از باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌ها هستند که در یک زیستگاه زندگی می‌کنند. حال باید دید این فرضیه که در مغز میکروب وجود دارد، درست است یا نه؟

به گزارش شهرآرانیوز، میکروبیوم اصطلاحی است که برای توصیف میکروب‌های موجود در یک منطقه استفاده می‌شود و معمولاً با اندام‌های بدن انسان مانند روده، پوست یا حفره‌های بینی مرتبط است. با این حال، مجموعه‌ای از شواهد وجود دارد که وجود میکروبیوم یعنی همان میکروب در مغز را نشان می‌دهد. ما در اینجا به بیان تحقیقات صورت گرفته در خصوص وجود میکروب در مغز که در سایت helthline منتشر شده، می‌پردازیم. 

مفهوم میکروبیوم مغز

تفکر اولیه وجود باکتری بومی در مغز از مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۳ انجام شد، آغاز شد. در این مطالعه ابتدا بررسی شد که آیا نفوذ میکروبی به مغز در بیماران مبتلا به HIV/AIDS مشاهده شده است یا خیر. در این مطالعه توالی‌های RNA غیرانسانی با بیش از ۱۷۰ باکتری و فاژ همسو مشاهده شد. علاوه بر این بافت مغز انسان را به موش‌های دارای نقص ایمنی پیوند زد، جایی که پس از آن، همان توالی باکتریایی شناسایی شد. این توالی‌ها در گروه موازی موش‌هایی که بافت پیوند شده تحت درمان حرارتی قرار گرفته بودند، شناسایی نشد.

ظهور RNA میکروبی در مغز‌های تحت کنترل این باور را که مغز یک اندام عقیم و بدون میکروب است، زیر سوال برد. علاوه بر این، تشخیص RNA میکروبی در گروهی که تحت حرارت قرار نگرفته بودند نشان می‌دهد که باکتری‌های شناسایی شده زنده بوده‌اند.

پیامد‌های میکروبیوم مغز

به طور سنتی، مغز یک محیط استریل در نظر گرفته شده است، به این معنی که حاوی میکروب‌های زنده نیست. پیش از این، نفوذ میکروب به مغز تنها در زمان عفونت تصور می‌شد. سد خونی مغز که عامل ایجاد وضعیت ممتاز ایمنی در مغز شناخته می‌شود، در شرایط عادی، برای اکثر مولکول‌های بزرگ، مانند میکروب‌ها تقریباً غیرقابل نفوذ است. بنابراین، به طور معمول، تصور می‌شد که در افراد دارای سد خونی مغز سالم، میکروب‌هایی مانند باکتری‌ها نباید در مغز یافت شوند.

این در حالی است که مطالعات جدید نشان می‌دهد که میکروب مغز ممکن است در کنار وجود در افراد سالم در بیماری‌های مغزی نیز نقش داشته باشد. علاوه بر این در مطالعه‌ای که بر روی نمونه‌هایی از مغز‌های کنترل انجام گرفته، باکتری‌ها و گونه‌های قارچی فراوانی درنمونه‌های بیمار آلزایمری دیده می‌شود.

جهت‌گیری‌های آینده در خصوص میکروبیوم مغز

تفکر وجود میکروب در مغز هنوز در مراحل اولیه است. در حالی که گام‌های مهمی برای توضیح بیشتر این مفهوم برداشته شده است. از آنجایی که این زمینه هنوز در حال توسعه است، هنوز گام‌های لازم تحقیقات آینده برای تأیید این نتایج وجود دارد.

با توجه به اینکه مطالعات صورت گرفته در محدوده‌های سنی مختلف تمرکز دارد، ممکن است در آینده روشن شود که میکروب‌های شناسایی شده به دلیل تغییرات مربوط به سن هستند یا نمایش واقعی وجود یک میکروب در مغز هستند.

علاوه بر این از آنجایی که میکروب‌های موجود در روده انسان به طور بالقوه منحصر به فرد است، همین موضوع ممکن است برای میکروب‌های مغز نیز صادق باشد. در آینده این به محققان اجازه می‎‌دهد تا مشاهده کنند که آیا میکروب‌های شناسایی شده بین افراد متفاوت است یا خیر، که به طور بالقوه وجود یک میکروب در مغز را تایید می‌کند.

از آنجایی که میکروب‌های مغز ممکن است در اختلالات مغزی نقش داشته باشد، درک بهتر این رابطه ممکن است به درمان‌های آینده کمک کند. اگر میکروب‌ها در این تغییرات نقش داشته باشند، در آینده فرصت‌هایی برای استفاده از درمان هدفمند وجود دارد.

سخن پایانی

وجود میکروب در مغز مفهومی جذاب است که هنوز در حال توسعه است. در حالی که شواهد فزاینده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد وجود میکروب در مغزبه صورت بالقوه در سلامت انسان نقش دارد، شک و تردید در مورد روش‌های مورد استفاده برای رسیدن به این نتایج هنوز وجود دارد. ادامه این تحقیقات ممکن است بسیار مهم باشد و به طور بالقوه مسیر‌های درمانی جدیدی را برای اختلالات مغزی کشف کند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->