غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

فقر آهن باعث چه مشکلاتی در کودکان می‌شود؟

  • کد خبر: ۲۳۵۶۷۶
  • ۰۶ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۰
فقر آهن باعث چه مشکلاتی در کودکان می‌شود؟
کم خونی ناشی از فقر آهن فقط با رژیم غذایی برطرف نمی‌شود، علاوه بر توجه به رژیم غذایی که مهم است توجه به مصرف مکمل هم اهمیت ویژه‌ای دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، شاید خیلی از خانواده‌ها اطلاعی از نقش حیاتی آهن در رشد و تکامل سیستم عصبی و حرکتی کودکان خود ندارند. استفاده از قطره آهن در دوران نوزادی مهم‌ترین راه تامین این ماده حیاتی در بدن کودکان است. اگر شما هم جزء والدینی هستید که بنا بر هر دلیلی دادن قطره آهن به کودک‌تان را جدی نمی‌گرفتید یا زمان یا شیوه صحیح استفاده از آن را نمی‌دانید، با توجه به مواردی که در ادامه می‌خوانید، توصیه می‌شود مصرف درست آن را برای کودکان خود در الویت قرار دهید، چرا که کم‌خونی ناشی از فقر آهن شایع‌ترین اختلال تغذیه‌ای در کودکان زیر ۵ سال است. در این رابطه خانم سمیه عابدینی کارشناس ارشد بیان می کند:

درباره اهمیت قطره آهن برای کودکان 

کم خونی از جمله مشکلاتی است که در هر سنی امکان رخ دادن آن وجود دارد. بیشترین علت کم خونی کمبود آهن در خون است. آهن عنصر مهمی است که تاثیر زیادی در رشد کودک می‌گذارد و، چون شیر مادر به اندازه لازم این ماده مغذی را ندارد، بنابراین قطره آهن توصیه می‌شود. اگر قطره آهن به موقع توصیه نشود و نوزاد دچار فقر آهن شود، رشد کودک با تاخیر جدی مواجهه می‌شود و اشتهای او هم تحت تاثیر قرار می‌گیرد، به همین دلیل است که قطره آهن باید به موقع تجویز شود.

بهترین زمان برای دادن قطره آهن به کودک در طول روز

بهترین زمان برای مصرف قطره آهن برای نوزادان زمانی است که معده نوزاد خالی باشد. البته احتمال دارد بعضی از نوزادان دچار حالت‌های گوارشی مثل دل درد، تهوع و استفراغ شوند، در این شرایط باید قطره آهن همراه با وعده غذایی داده شود تا عوارض گوارشی کاهش پیدا کند. سعی شود مصرف قطره آهن همراه با شیر یا نوشیدنی کافئین‌دار نباشد، همچنین نباید به کودک تا دو ساعت بعد از مصرف قطره آهن شربت آنتی اسید، شیر یا نوشیدنی کافئین‌دار داده شود.

تا چه سنی باید به کودکان قطره آهن داده شود؟

شروع قطره آهن باید همزمان با شروع تغذیه تکمیلی باشد، اما اگر نوزاد نارس باشد، چون ذخیره آهن کمتری در بدن دارد از ۲ هفتگی تا ۲ ماهگی می‌توان قطره آهن را برایش شروع کرد. استفاده از این قطره تا ۲۴ ماهگی باید ادامه پیدا کند، اما در کل ریسک فقر آهن و کم خونی ناشی از آن تا پنج سالگی وجود دارد، بنابراین مدام فرزند شما باید از نظر میزان کم خونی چک شود و هر موقع که نیاز داشت باید مکمل آهن دریافت کند.

سعی شود مصرف قطره آهن همراه با شیر یا نوشیدنی کافئین‌دار نباشد، همچنین نباید به کودک تا دو ساعت بعد از مصرف قطره آهن شربت آنتی اسید، شیر یا نوشیدنی کافئین‌دار داده شود.

مصرف زیاد قطره آهن باعث چه عوارضی می‌شود؟

مصرف زیاد از حد آهن باعث اضافه بار آهن و تجمع سمی آن در کبد، قلب، مفاصل و سایر بافت‌ها می‌شود، همچنین باعث تولید رادیکال‌های آزاد می‌شود و در نهایت اگر رعایت نشود منجر به سیروز، سرطان کبد، نارسایی قلبی و آرتیت می‌شود.

چه راهکاری وجود دارد که قطره آهن باعث سیاهی دندان کودکان نشود؟

برای جلوگیری از تغیر رنگ دندان‌ها بهترین حالت این است که قطره در عقب دندان‌ها چکانده شود، همچنین قطره را بین دو وعده شیردهی بدهید و بعد از دادن قطره از آب جوشیده و سرد استفاده شود. اما در عین حال قطر‌هایی مانند سیدرال گوچه، فروزومال و لیپوزوفر معمولا باعث سیاه‌شدن دندان‌ها نمی‌شوند.

آیا همه قطره‌های آهنی که در بازار برای کودکان وجود دارند دارای میزان آهن یکسانی هستند؟

خیر. قطره‌ها متفاوت هستند حتما باید دستور روی جلد این قطره‌ها مطالعه شود و با توجه به نیاز و وزن کودک استفاده شود. برای مثال اگر قطره آهنی، آهن موجود در هر قطره یک میلی‌گرم است، اگر نوزاد ۱۰ میلی‌گرم نیاز داشته باشد باید ۱۰ قطره به او داده شود.

فقر آهن باعث چه مشکلاتی در کودکان می‌شود؟

فقر آهن می‌تواند باعث کم خونی شود اگر این کم خونی شدید شود و گلبول‌های قرمز به اندازه کافی تولید نشوند اکسیژن کافی برای بدن فراهم نمی‌شود، در نتیجه رشد و تکامل جسمی و ذهنی کودک با اختلال مواجهه می‌شود و رشد وزنی و قدی آنها تحت تاثیر قرار می‌گیرد. همچنین باعث تمرکز پایین، ضریب هوشی و یادگیری پایین، تغیر رنگ پوست، سردی دست و پا، احساس ضعف و خستگی غیرمعمول، تغییرات عصبی و رفتاری در دراز مدت و اختلالات موثر بر خلق و خو و تاثیر بر تعامل کودک با دیگران می‌شود.

چرا در در برخی از کودکان با این که قطره آهن استفاده می‌کنند باز شاهد کمبود آهن در آنها هستیم؟

باید علت بررسی شود احتمال دارد به دلیل زمان بد مصرف قطره آهن باشد، یا این‌که نزدیک به زمان شیرخوردن کودک یا نزدیک به وعده غذایی‌اش باشد، ممکن است سوء‌جذب یا خون‌ریزی پنهانی وجود داشته باشد که این باید توسط متخصص بررسی شود. کم خونی ناشی از فقر آهن فقط با رژیم غذایی برطرف نمی‌شود، علاوه بر توجه به رژیم غذایی که مهم است توجه به مصرف مکمل هم اهمیت ویژه‌ای دارد.

نکته‌ای که وجود دارد این است که گاهی اوقات کمبود مواد مغذی دیگر می‌تواند باعث شود که مصرف مکمل آهن جواب ندهد، برای مثال کمبود روی، ویتامین B۶، ریبوفلاوین، ویتامین A یا هیپوتیروئید بودن (کم‌کاری غده تیروئید) هم می‌تواند روی کمبود آهن تاثیر بگذارد؛ بنابراین تمام این موارد باید بررسی شود تا اگر وجود داشت، برطرف شود تا پاسخ‌دهی به قطره آهن بیشتر شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->