ذخایر ارزی و تجارت خارجی کشور مطلوب است | جنگ هیچ مشکلی برای تولید و تجارت کشور ایجاد نکرد افزایش ۰.۶ درصدی نرخ تورم سالانه در خرداد ماه ۱۴۰۴ بیمه مرکزی: سازوکار ارزیابی خسارت خودرو‌های آسیب‌دیده به زودی اعلام می‌شود توضیح بانک سپه درباره برداشت مبالغ از حساب مشتریان تثبیت قیمت طلا از فردا (۷ تیر ۱۴۰۴) وزیر جهاد کشاورزی: مردم منتظر کاهش قیمت برنج باشند | آغاز توزیع ۶۰ هزار تن برنج بازار بورس از شنبه ۷ تیر ۱۴۰۴ با چه دامنه نوسانی آغاز به کار خواهد کرد؟ ۶۷ درصد از درآمد‌های تهرانی‌ها صرف پرداخت اجاره می‌شود تحریم‌ها تنها ۱۰۰ هزار بشکه از فروش نفت ایران را کاهش داد زنجیره ارزش صنعت نفت، قهرمان بی‌صدای روز‌های بحران سوخت قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۵ تیر ۱۴۰۴) | کاهش قیمت‌ها تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ فردا (جمعه، ۶ تیر ۱۴۰۴) دستورالعمل استرداد وجه بلیت پرواز‌های لغو شده اعلام شد لزوم آغاز تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی و خدماتی | کارگران آتش نشانی و خدماتی سنگ تمام گذاشتند قرائت کنتور برق تهرانی‌ها از شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) طبق روال گذشته انجام می‌شود قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۵ تیر ۱۴۰۴) | دلار چه قیمتی دارد؟ قیمت دلار جهانی امروز (۵ تیرماه ۱۴۰۴) | دلار جهانی به کف قیمت چند ساله سقوط کرد مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی ویژه دهک‌های یک تا سه درآمدی از شنبه (۷ تیرماه ۱۴۰۴) آغاز می‌شود+ جزئیات نرخ امروز طلا در مشهد چقدر است؟ (۵ تیر ۱۴۰۴) بانک مرکزی: تأمین ارز واردات در مدت ۳ ماه از ۱۲.۳ میلیارد دلار گذشت قیمت سیب‌زمینی نصف شد (۵ تیر ۱۴۰۴) جابه‌جایی بیش از ۴.۶ میلیون مسافر توسط ناوگان حمل‌ونقل بین‌شهری در ۱۲ روز جنگ وزیر راه و شهرسازی: بازسازی مناطق خسارت‌دیده در جنگ در اولویت وزارت راه است قرائت کنتور مشترکان آب و فاضلاب از هفتم تیر به روال عادی بازمی‌گردد قیمت طلای جهانی اندکی بالا رفت (۵ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) | ملزومات سالاد چه قیمتی دارند؟ تخصیص ارز ترجیحی واردات نهاده‌های دامی و برخی کالا‌های اساسی به روال قبل بازگشت
سرخط خبرها

مجازات حبس و جزای نقدی برای ۵ متهم به دستکاری در بورس

  • کد خبر: ۲۳۶۸۱۹
  • ۱۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۲
مجازات حبس و جزای نقدی برای ۵ متهم به دستکاری در بورس
رییس اداره دعاوی بازار و تشکل‌های خودانتظام سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به تخلف اعضاء هیات مدیره، سهامدار عمده و مدیران یک کارگزاری از محکومیت و مجازاتی سنگین برای آن‌ها خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، محسن تفرشی گفت: در پی شکایت سازمان بورس و اوراق بهادار از برخی اشخاص به اتهام دستکاری بازار سرمایه در یک نماد فرابورسی و ارتکاب برخی جرایم دیگر، در نهایت مرجع قضائی متهمان را به تناسب جرایم ارتکابی به تحمل حبس از یک سال تا سه سال و پرداخت مجموعاً ۱۶۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم کرد.

رئیس اداره دعاوی بازار و تشکل‌های خودانتظام سازمان بورس و اوراق بهادار اضافه کرد: در پی وصول گزارشات متعدد از واحد‌های نظارتی سازمان و شرکت فرابورس مشخص شد برخی از سهامداران عمده یک ناشر فرابورسی و اعضای هیأت مدیره آن با سو استفاده از اعتماد اقرباء سببی و نسبی و حتی همکاران خود و بهره‌گیری از امکانات یکی از شرکت‌های کارگزاری وابسته، مرتکب اقدامات مجرمانه منتهی به دستکاری بازار سرمایه، بهره‌برداری غیرقانونی از وجوه سرمایه‌گذاران و سو استفاده از اموال و اعتبارات شرکت کارگزاری به نفع خود شده‌اند.

بر اساس اعلام سازمان بورس، تفرشی در خصوص اقدامات مجرمانه متهمان تصریح کرد: مدیر عامل شرکت کارگزاری به همراه رئیس هیأت مدیره ناشر که دارای رابطه خویشاوندی نزدیک با یکدیگر بوده‌اند، پس از تخصیص اعتبار به وابستگان و شرکت‌های کاغذی خود بدون اخذ وثایق لازم و جعل امضای اوراق سفارشات، اقدام به خرید اعتباری سهم برای آنها کرده و سپس با شگرد‌های معاملاتی غیر متعارف، ظاهری گمراه‌کننده از روند معاملات را به بازار القا کردند؛ از سوی دیگر شرکت ناشر نیز در شرایطی که امکان انتشار یکباره اطلاعیه تعدیل مثبت سود هر سهم (EPS) را داشته است، این اطلاعات را به صورت پلکانی در ۵ نوبت منتشر و از این طریق سرمایه‌گذاران را به خرید سهم اغوا کرده است.

رئیس اداره دعاوی بازار و تشکل‌های خودانتظام در ادامه با اشاره به ابعاد دیگری از این پرونده افزود: یکی از گردانندگان کانال‌های تلگرامی که ارتباط نزدیکی با مدیران کارگزاری و ناشر داشته، ضمن آگاه جلوه دادن خود از اخبار داخلی شرکت و انجام تبلیغات وسیع، همزمان عموم مخاطبان را به خرید سهام این نماد خاص تشویق کرده و پس از افزایش قیمت، در حالی‌که به تبلیغ سهم مشغول بوده، سهام خود را در قیمت‌های بالا فروخته است.

تفرشی، همچنین با اشاره به جریان رسیدگی قضائی پرونده در مجتمع ویژه جرایم اقتصادی گفت: با توجه به گستردگی ابعاد پرونده و تنوع رفتار‌های مجرمانه، رسیدگی به پرونده به صورت دقیق و موشکافانه در مراحل دادسرا و دادگاه ادامه یافته و در نهایت به موجب رأی قطعی صادره از دادگاه تجدیدنظر، ۵ شخص حقیقی به سبب ارتکاب جرم دستکاری بازار سرمایه به یک سال حبس (حداکثر حبس قابل تعیین) و مجموعاً ۱۶۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند. همچنین مدیرعامل شرکت کارگزاری دخیل در پرونده علاوه بر مجازات مذکور به جهت اتهامات سو استفاده از وجوه مشتریان و سو استفاده از اموال و اعتبارات شرکت به دو فقره حبس تعزیری به مدت یک سال و نیم و سه سال محکوم شده است.

وی در پایان ضمن هشدار نسبت به تبعات ارائه کد و حساب معاملاتی به دیگران اظهار داشت: در این پرونده تمام اشخاصی که کد معاملاتی خود را در اختیار محکومان قرار داده بودند به عنوان معاون در ارتکاب جرم به دفعات مورد تحقیق و احضار قضائی قرار گرفتند.

تفرشی با اشاره به اهمیت این موضوع توصیه کرد: اشخاص به هیچ عنوان کد معاملاتی خود را در اختیار دیگران قرار ندهند.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->