هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

در نشست هم‌اندیشی با کارشناسان تغذیه در مشهد مطرح شد: ۵۰ درصد بیماری‌ها با رژیم غذایی مرتبط هستند

  • کد خبر: ۲۳۷۰۹۷
  • ۱۳ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۲
در نشست هم‌اندیشی با کارشناسان تغذیه در مشهد مطرح شد: ۵۰ درصد بیماری‌ها با رژیم غذایی مرتبط هستند
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیش از ۵۰ درصد بیماری‌های ما مربوط به رژیم غذایی هستند و کارشناسان تغذیه می‌توانند با مداخله مناسب و آموزش تغذیه سالم و کافی، نقش موثری در پیشگیری و کاهش بیماری‌ها ایفا کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر حمیدرضا قربان‌زاده در نشست هم‌اندیشی که با کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، با اشاره به اینکه در منابع طب سنتی ایرانی بر رعایت اصول شش‌گانه سلامت (سته ضروریه) و به ویژه موضوع تغذیه تاکید شده است، اظهار کرد: ارزش مواد غذایی به قیمت آن‌ها وابسته نیست و با توجه به اینکه در هر دوره سنی از زندگی، نیاز انسان‌ها متفاوت است، کارشناسان تغذیه با ایفای نقش مناسب و آموزش الگوی غذایی صحیح در جامعه می‌توانند با مواد خوراکی ارزان‌تر غذای بهتری به مردم بدهند.

وی خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی که بیشتر افراد و فرزندان آن‌ها به سمت فست‌فود‌ها سوق پیدا کرده و با تغذیه نادرست، پرخوری و افزایش میزان کالری و نمک دریافتی به مشکلاتی نظیر چاقی، دیابت و فشارخون، سرطان‌ها و... مبتلا می‌شوند، اولویت برنامه‌های کارشناسان تغذیه بر کنترل بیماری‌های مزمن است.

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز هدف از برگزاری این نشست را ارائه شاخص‌های تغذیه استان و راهکار‌هایی در جهت ارتقای کیفیت خدمات تغذیه‌ای بیان و اظهار کرد: در حال حاضر ۳۰ درصد از بیماران دیابتی و فشارخونی به کارشناسان تغذیه مراکز جهت مشاوره مراجعه می‌کنند. همچنین از ۶۰ درصد مبتلایان به اضافه‌وزن و چاقی شناسایی‌شده فقط ۲۰ درصد جهت دریافت رژیم غذایی به کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه دارند؛ لذا با توجه به رایگان‌بودن کلیه خدمات مراکز خدمات جامع سلامت باید اقداماتی در خصوص معرفی مراکز و تشویق به مراجعه مردم به مراکز صورت پذیرد.

دکتر زهرا اباصلتی با بیان اینکه با توجه به کمبود کارشناسان تغذیه در بعضی شهرستان‌ها لازم است در این خصوص پیگیری‌های لازم صورت پذیرد، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین مشکلات تغذیه‌ای استان اضافه‌وزن و چاقی بوده که با رعایت سبک زندگی سالم و تغذیه مناسب قابل‌پیشگیری است.

وی گفت ۱۴ درصد مادران باردار مبتلا به کم‌خونی هستند که با مصرف مکمل‌های آهن و مولتی‌ویتامین و تغذیه مناسب رفع می‌شود.

اباصلتی با بیان اینکه متاسفانه باوجود آموزش‌های ارائه‌شده در مراکز، ۵ درصد خانوار‌ها از نمک‌های فاقد ید و تصفیه‌نشده استفاده می‌کنند، خاطرنشان کرد: این امر باعث افزایش اختلالات ناشی از کمبود ید مانند گواتر، تغییرات خلق‌وخو، افزایش وزن و کمبود حافظه و کاهش رشد جسمی و بهره هوشی در کودکان می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->