خوش خبری سخنگوی دولت چهاردهم برای خبرنگاران سخنگوی دولت برای بررسی روند بازگشت زائران اربعین وارد ایلام شد واکنش قالیباف به یاوه‌گویی‌های نتانیاهو: با یک لیوان آب فاضلاب تصفیه شده به دنبال فریب مردم ایران هستند کارشناس روس: سخنان مداخله‌جویانه نتانیاهو، حکومت ایران و هویت ملی ایرانیان را تقویت می‌کند بحران آدم‌ربایی در سوریه؛ ۱۷ مورد طی ۱۰ روز ترامپ خطاب به زلنسکی: هدف نشست با پوتین آتش‌بس است عربستان اظهارات نتانیاهو را محکوم کرد انتقاد ترامپ از رسانه‌ها | «پوتین از قبل برنده شده است» چه حرفی است؟ پاسخ صریح فضائلی به اظهارات محسن هاشمی درباره بیانات ۷ سال پیش رهبر انقلاب واکنش تند قطر به اظهارات جدید نتانیاهو درباره «اسرائیل بزرگ» ترامپ برای دیدار پوتین و زلنسکی شرط گذاشت شرط ترامپ برای دیدار پوتین و زلنسکی چیست؟ حماس از مواضع شجاعانه یمن تقدیر کرد عراقچی به نجف سفر کرد (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) جزئیات توافقنامه همکاری نظامی میان دمشق و آنکارا اسامی کشور‌های حامی اعطای جایزه صلح نوبل به ترامپ منتشر شد اردن اظهارات نتانیاهو درباره «چشم‌انداز اسرائیل بزرگ» را به شدت محکوم کرد نوش آبادی، مدیر کل مجلس وزارت امور خارجه شد+ سوابق رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه‌قضائیه: سال گذشته، ۱۳۸ نفر از کارکنان دستگاه قضا اخراج یا محکوم شدند (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) پیامد‌های توافق صلح «قفقاز»؛ پایان منازعه دیرینه یا آغاز مسائل ژئوپلیتیک برای ایران و روسیه پزشکیان: رژیم جنایتکار تمام کشور‌های منطقه را حقیر و ذلیل می‌خواهد ولایتی: هر تحولی نزدیک مرزهایمان را به دقت زیر نظر داریم انتشار متن نامه تروئیکای اروپایی به سازمان ملل درباره مکانیسم ماشه واکنش کنایه آمیز پزشکیان به ادعای نتانیاهو آمار شهدای جنگ غزه به ۶۱ هزار و ۷۲۲ نفر رسید (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) لاریجانی در نشست خبری لبنان: تصمیمات بیروت با همفکری مقاومت، برای جمهوری اسلامی قابل احترام است یک تحلیلگر مسائل غرب آسیا: «دالان زنگزور» برای ایران بسیار حیاتی و اثرگذار است | ایران باید برای جلوگیری از اجرای این توافق اقدام کند
سرخط خبرها

مذاکرات یمنی‌ها با وجود کارشکنی‌های آمریکا ادامه دارد

  • کد خبر: ۲۳۷۷۲۲
  • ۱۶ تير ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۱
مذاکرات یمنی‌ها با وجود کارشکنی‌های آمریکا ادامه دارد
مذاکرات گروه های یمنی در پرونده اسرا درحالی از سر گرفته شده است که آمریکا در ماه‌های اخیر تلاش کرد تا هرگونه توافق در یمن را منوط به عقب‌نشینی انصارالله از راهبرد وحدت میادین و دست کشیدن از حمایت مردم غزه نماید.

به گزارش شهرآرانیوز، هیئت دولت نجات ملی یمن و هیئت دولت مستعفی این کشور که در ریاض اقامت دارد، نهمین دور از مذاکرات مربوط به آزادی اسرای طرفین جنگ در این کشور را در مسقط آغاز کردند. این مذاکرات در حالی آغاز شده که حدود ۷ هزار نفر از اعضا و نیرو‌های انصارالله و دیگر گروه‌های متحدش در اسارت دولت مستعفی است و در مقابل ۸ هزار نفر ازعناصر بازمانده از دولت «عبدربه منصور هادی» و نیرو‌های شبه نظامی نیز توسط دولت صنعا دستگیر شده‌اند.

پیش از این طرفین در استکهلم و امان مذاکراتی در این زمینه داشته اند که در دو مورد طی سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ دو مرتبه عملیات تبادل اسرا میان طرفین انجام شد.

«عبد القادر المرتضى»، رئیس هیئت مذاکره کننده دولت صنعا در صفحه شخصی‌اش در شبکه ایکس نوشت: برای برگزاری دور جدید مذاکرات پرونده اسرا تحت نظارت سازمان ملل به مسقط، پایتخت عمان آمده‌ایم، امیدوارم این دور از مذاکرات موفقیت آمیز باشد و به توافق جدیدی برای تبادل اسرا منتهی شود. در سمت مقابل «ماجد فضائل» رئیس هیئت دولت مستعفی نیز در مصاحبه با العربیه تاکید کرد که خواستار آزادی همه اسرا و افراد بازداشت شده بدون هرگونه تبعیض و اولویت هستیم.

این مذاکرات در شرایطی برگزار می‌شود که طی یکسال اخیر روند مذاکرات صلح در یمن در نتیجه حمایت انصارالله از مردم مظلوم فلسطین متوقف شد. آمریکا و متحدانش در راستای فشار بر مقاومت یمن تلاش کردند تا هرگونه صلح و گشایش در پرونده یمن را منوط به عقب نشینی انصارالله از موضع حامیانه غزه و توقف حملات به سرزمین‌های اشغالی کنند.

آمریکایی‌ها در ابتدا تلاش داشتند تا با وعده کمک‌های مالی، آزاد کردن بخشی از دارایی‌های یمن و همچنین فشار بر دیگر گروه‌های یمنی برای دادن امتیاز به انصارالله، آنها را مجاب کنند از حمایت فلسطین دست بکشند.

با این حال انصارالله با اصرار بر موضع اصولی و تاریخی ملت یمن علیه رژیم صهیونیستی حاضر به این امر نشد و همین مسئله عامل مانع تراشی‌های واشنگتن و لندن در روند مذاکرات صلح یمن شد. همزمان عربستان سعودی نیز به دلیل فشار‌های آمریکا از روند مذاکرات با یمن خارج شد و رفت و آمد‌ها میان ریاض و صنعا و تردد میان هیئت‌های سیاسی دو کشور متوقف ماند.

با این حال بنظر می‌رسد که برگزاری این دور از مذاکرات مربوط بیشتر از آنکه دارای جنبه بشردوستانه باشد، جنبه سیاسی دارد و نشان دهنده این است که عربستان می‌خواهد از این رهگذر کانال ارتباطی با دولت صنعا را حفظ نماید.

عربستان نگران است در نتیجه استمرار بحران در غزه و به تبع آن تشدید درگیری در باب المندب و دریای سرخ، توافقات این کشور با یمنی‌ها از بین برود و این کشور هدف حملات انتقام‌جویانه یمنی‌ها قرار گیرد که برخلاف برنامه ریزی‌های اقتصادی محمد بن سلمان است.

براساس گزارش رسانه‌ها مهمترین موضوع اختلافی در دور نهم مذاکرات در مسقط سرنوشت «محمد قحطان»، از چهره‌های سیاسی بازمانده دولت عبدربه منصور هادی است. با این حال این امیدواری وجود دارد که این مذاکرات مسیر مذاکرات دشوارتر درخصوص آینده ارتش، ساختار نظامی، سیاسی و اقتصادی یمن را تسهیل نماید.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->