بلیت هواپیما ۲۴ درصد گران شد (۱۲ آبان ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی و خارجی (۱۲ آبان ۱۴۰۴) + جدول اعلام نتایج قرعه‌کشی نهمین دوره فروش محصولات ایران‌خودرو (۱۲ آبان ۱۴۰۴) + لینک نتایج قرعه‌کشی قیمت گل زعفران در تربت‌حیدریه باز هم رشد کرد | تقاضای خرید بالاست (۱۲ آبان ۱۴۰۴) ۳۴.۹ میلیارد دلار ارز واردات تأمین شد| ۲۴.۸ میلیارد دلار سهم صنایع از تأمین ارز کاهش ۵ هزار تومانی قیمت مرغ در مشهد | گوشت گوسفندی چند؟ (۱۲ آبان ۱۴۰۴) پیش‌بینی برداشت ۷۵ هزار تن انار از باغات خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ اطلاعیه بانک مرکزی درباره برگزاری ۲ نوبت حراج سکه در آبان ۱۴۰۴ رشد منفی ۵.۴ درصدی صنعت ساختمان در شش ماه نخست ۱۴۰۴ حقیقی‌ها شگفتی‌ساز شدند | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۲ آبان ۱۴۰۴) نرخ دلار در مشهد چند؟ (۱۲ آبان ۱۴۰۴) مدت گارانتی خودرو و موتورسیکلت تغییر کرد (۱۲ آبان ماه ۱۴۰۴) قیمت امروز طلا در مشهد اعلام شد (۱۲ آبان ۱۴۰۴) | ریزش شدید قیمت سکه دریافت وام با سهام عدالت؛ شایعه یا واقعیت؟ آغاز پرداخت تسهیلات کم‌بهره به چای‌کاران (۱۲ آبان ۱۴۰۴) حقوق آبان‌ماه ۱۴۰۴ نیرو‌های شرکتی مستقیما به حسابشان واریز خواهد شد قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۱۲ آبان ۱۴۰۴) | سیب‌زمینی کیلویی چند؟ نخستین بنزین زیست‌پایه ایران با اتانول تولید شد شاخص کل بورس رکورد سقف ۶ماهه خود را شکست (۱۲ آبان ۱۴۰۴) مشخص نبودن معیار‌های دقیق حذف یارانه پردرآمد‌ها | شفافیت، پیش‌نیاز حذف یارانه نقدی ثروتمندان کاهش نرخ دلار در بازار تجاری | آخرین قیمت ارز‌های توافقی اعلام شد (۱۲ آبان ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز دینار عراق، لیر ترکیه و افغانی افغانستان در مشهد (۱۲ آبان ۱۴۰۴) ورود نخستین پرواز شرکت هواپیمایی «آسترین» به شهر فرودگاهی امام‌خمینی(ره) قیمت جهانی طلا امروز (۱۲ آبان ماه ۱۴۰۴) اعلام شد آغاز ثبت‌نام کارت رفاهی ازدواج از پایان آبان ماه ۱۴۰۴ | زوجین می‌توانند کالای ایرانی را با وام قرض‌الحسنه بدون صف خریداری کنند وام ١.٢ میلیاردی مسکن را چطور می‌توان گرفت؟ طلا در صف تغییرات بازار‌های جهانی (۱۲ آبان ماه ۱۴۰۴) بانک مرکزی حذف وام نقدی ازدواج و جایگزینی با کارت رفاهی جهیزیه را تکذیب کرد
سرخط خبرها

مصرف چشمگیر برق در بخش خانگی | گرما، اوج مصرف را از شب به روز منتقل کرد

  • کد خبر: ۲۴۱۱۹۷
  • ۰۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
مصرف چشمگیر برق در بخش خانگی | گرما، اوج مصرف را از شب به روز منتقل کرد
 کارشناس برق و عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: در اثر گرمای زیاد این استان و کشور، مصرف چشمگیر برق در بخش خانگی دیده می‌شود به طوری که اوج مصرف از شب به روز انتقال یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز، «علی سپهر» در نشست کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی خراسان رضوی با بیان اینکه در چنین وضعیتی، کارکرد نیروگاه‌ها نیز افت پیدا می‌کند، افزود: ظرفیت نیروگاه‌های تولید برق کشور (در مجموع واحد‌های حرارتی شبکه برق) ۷۴ هزار و ۸۷۸ مگاوات است که حدود ۸۱.۵ درصد از ظرفیت اسمی به نیروگاه‌های حرارتی اختصاص دارد و با توجه به ظرفیت موجود، چاره‌ای جز خاموشی شهر یا تعطیلی یکی ۲ روزه صنایع برای رفع ناترازی انرژی وجود ندارد.

کارشناس برق: با توجه به ظرفیت موجود، چاره‌ای جز خاموشی شهر یا تعطیلی یکی ۲ روزه صنایع برای رفع ناترازی انرژی وجود ندارد

وی اظهار کرد: سهم انرژی‌های تجدیدپذیر از ظرفیت تولید برق کشور همچنان حدود یک درصد و با مجموع ظرفیت هزار و ۱۲۰ مگاوات است؛ ظرفیت نیروگاه اتمی بوشهر نیز هزار و ۲۰ مگاوات است که سهم ۱.۱ درصدی در تولید برق کشور دارد.

«سپهر» اضافه کرد: در آخرین روز‌های خردادماه امسال رشد نامتعارف و بیش از حد ۱۰ درصدی مصرف برق به دلیل گرمای هوا اتفاق افتاد که نسبت به سال‌های قبل رشد سه تا چهار درصدی داشت.

وی ادامه داد: در تیرماه نیز با توجه به افزایش دما، مصرف از پیک کشور در سال گذشته بالاتر رفت و رشد پنج درصدی در مصرف برق کشور داشتیم که در صورت ادامه همین روند با رشد بی‌سابقه و ۱۰ درصدی مصرف انرژی در کشور روبه‌رو خواهیم بود.

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: در قانون جهش تولید و برنامه هفتم توسعه، تمام بار سرمایه‌گذاری در ساخت نیروگاه به بخش صنعت و بخش خصوصی واگذار شده و دولت در عمل خود را از این موضوع دور نگه داشته است.

سپهر یادآور شد: با توجه به بحران انرژی که وجود دارد، ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه باید در کشور ساخته شود؛ در سال‌های پیش‌رو افزایش تعرفه در مصارف خانگی و تعطیلی صنایع بیشتر خواهد شد و نیاز است با ارائه پیشنهاد‌های موثر و عملیاتی به راه و شهرسازی و دولت جدید، اتفاقات خوبی در این زمینه رقم بزنیم.

وی به ارائه گزارشی تحلیلی در خصوص بار سرمایش در ساعات اوج مصرف برق پرداخت و گفت: یکی از موضوعات مهم و چالشی کشور، اوج بار شبکه برق در تابستان است.

سپهر بیان کرد: با توجه به شرایط کشور، راهکار موجود، قطعی برق ساختمان‌ها یا تعطیلی صنایع است؛ نکته اینکه در کشور متاسفانه سرمایه‌گذاری مناسبی در حوزه عرضه انرژی و ساخت نیروگاه انجام نگرفته و عمده سیاست‌ها بر اساس تقاضا بوده است.

وی یکی از موارد پرهزینه در بحث انرژی را تغییر سرمایش ساختمان‌ها در اوج گرما دانست و گفت: در اکثر ساختمان‌های مشهد، گسترش چیلر‌های تراکمی را شاهدیم که سازندگان، آن را یک مزیت می‌دانند و قیمت ساختمان هم بر مبنای آن افزایش می‌یابد، اما این مهم موجب افزایش مصرف در ساعات اوج بار می‌شود.

وی با ارائه پیشنهاد‌هایی برای بهبود وضعیت مدیریت انرژی در ساختمان‌ها، افزود: در مشهد ساختمان‌های مسکونی گروه یک و ۲ مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان، باید براساس رده کارایی «ای. سی. پلاس» باشد و در واقع یک رده بالاتر طراحی و اجرا شود.

این کارشناس اضافه کرد: بهتر است از مینی چیلر‌ها برای ساختمان‌های بیش از چهار واحد استفاده شود که منوط به استفاده از دستگاه‌هایی با «سی. او. پی» بالاتر از ۴.۵ است.

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی خراسان رضوی همچنین هوشمندسازی برای سیستم تهویه و سرمایش ساختمان‎‌ها را نیز یکی دیگر از پیشنهاد‌های خود برشمرد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->