ایهود اولمرت: جنگ غزه هیچ توجیهی ندارد درخواست نمایندگان آمریکا: برچیده شدن غنی‌سازی اورانیوم ایران عراقچی: پس از پاسخ ایران به پیشنهاد آمریکا، زمان و مکان دور بعدی مذاکرات تعیین می‌شود سخنگوی گردان‌های قسام: ارتش اسرائیل با عملیات‌های ویژه مواجه خواهد شد پزشکیان در گفت‌وگو با بن‌زاید: امیدواریم برکات عیدقربان زمینه‌ساز گسترش صلح و برچیده شدن جنگ از منطقه باشد دیدار نوه امام خمینی(ره) با خانواده شهید سیدحسن نصرالله در بیروت واکنش وزیر کشور به قتل الهه حسین‌نژاد | وضعیت حمل و نقل عمومی غیررسمی و اینترنتی بررسی می‌شود مجروح شدن بیش از ۱۰ صهیونیست در شمال غزه (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) جزئیات جدید درباره اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی تأکید رئیس‌جمهور ایران و نخست‌وزیر ارمنستان بر تعمیق روابط دوجانبه روسیه به ایلان ماسک پناهندگی می‌دهد ترامپ درپی تنش با ایلان ماسک، خودروی تسلای قرمزرنگش را می‌فروشد ابراز خوش‌بینی مدیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درخصوص مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا بازگشت رئیس مجلس و هیئت پارلمانی از اجلاس رؤسای مجالس کشور‌های عضو بریکس + فیلم حملات اخیر به اوکراین، پاسخی به «اقدامات تروریستی» کی‌یف ۸۰ هزار نفر در نماز عید قربان در مسجد الاقصی حضور یافتند (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) هشدار عراقچی به سه کشور‌ اروپایی| ایران در برابر نقض حقوق خود، واکنشی قاطع نشان می‌دهد مقام ایرانی: آمریکایی‌ها می‌دانند ایران هرگز توقف غنی‌سازی را نمی‌پذیرد قالیباف برازیلیا را ترک کرد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) نامه‌ ایران به شورای امنیت پیرامون اتهامات آمریکا ایلان ماسک از استیضاح ترامپ حمایت کرد! روسیه انتقام گرفت| حمله گسترده به کی‌یف (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) پزشکیان: مصرف برق در ایران به ازای هر متر مربع ساختمان ۶ برابر بیشتر از کشورهای مشابه است ایلان ماسک، ترامپ را به ارتباط با پرونده‌ قاچاق جنسی کودکان متهم کرد دبیرکل سازمان ملل: جامعه بین‌المللی باید برای راهکار دوکشوری در فلسطین، تلاش کند ارتش رژیم اسرائیل هشدار حمله و تخلیه ضاحیه جنوبی بیروت را صادر کرد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکمنستان به‌مناسبت عید قربان (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) شکایت ایران از ادعا‌های بی‌اساس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
سرخط خبرها

دفتر ناتو در اردن مرکز هماهنگی و پشتیبانی از امنیت اسرائیل است

  • کد خبر: ۲۴۱۴۹۸
  • ۰۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۸
دفتر ناتو در اردن مرکز هماهنگی و پشتیبانی از امنیت اسرائیل است
اردن بعد از سه دهه همکاری با ناتو میزبان اولین دفتر این سازمان نظامی در خاورمیانه شده که با توجه به شرایط منطقه مهمترین کارکرد این دفتر هماهنگی و شتیبانی از امنیت رژیم صهیونیستی در دوره پس از طوفان الاقصی و وعده صادق است.

به گزارش شهرآرانیوز، آخرین نشست سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در ماه گذشته دربردارنده خبری مهم برای کشور‌های خاورمیانه بود. در جریان این نشست مقرر شد تا اولین دفتر رسمی ناتو در امان، پایتخت اردن افتتاح شود.

روابط اردن و ناتو سابقه‌ای ۳۰ ساله دارد. این کشور همکاری هایش با ناتو را برای اولین بار در خلال نشست ناتو و همسایگان جنوبی در سال ۱۹۹۴ در چهارچوب مذاکرات مدیترانه‌ای پیمان آتلانتیک شمالی آغاز کرده بود.

در چهارچوب همین مذاکرات اردن طی سه دهه اخیر روابط نظامی با ناتو را تعمیق بخشید و نظامیان این کشور در عملیات‌های ناتو در بوسنی، کوزوو و افغانستان به عنوان نیروی حافظ صلح و غیر تهاجمی مشارکت کردند.

با این حال طی سال‌های اخیر با توجه به افزایش مشکلات اقتصادی اردن، وابستگی این کشور به استقراض و کمک‌های مالی کشور‌های غربی نیز افزایش یافت. اردن در راستای جلب حمایت‌های مالی مضاعف، روابط نظامی با غرب به ویژه آمریکا را تقویت کرد و در همین راستا در سال ۲۰۲۱ قرارداد همکاری نظامی با واشنگتن منعقد کرد.

اردن براساس این توافق ۱۲ پایگاه نظامی اش را بدون محدودیت تردد و عوارض گمرکی در اختیار آمریکا قرار داد تا بدین شکل نظامیان آمریکایی بدون هرگونه بازرسی و بررسی اجازه تردد به خاک اردن را داشته باشند.

یکی از نکات مهم این قرارداد نظامی میان اردن و آمریکا این است که در متن آن تاکید شده نیرو‌های آمریکا و متحدان این کشور اجازه بهره‌مندی از مزایای اعطایی اردن را دارند که در واقع دربرگیرنده نظامیان کشور‌های ناتو و رژیم صهیونیستی نیز هست.

اکنون در گرماگرم تنش‌ها در منطقه غرب آسیا و همزمان با افزایش نیاز ناتو به حضور در منطقه برای مقابله با مقاومت فلسطین، اردن تصمیم گرفته تا به گرانیگاه امنیتی و نظامی غرب در خاورمیانه تبدیل شود.

در همین چهارچوب حمایت سالانه آمریکا از اردن از سالی ۱.۲ میلیارد دلار به ۱.۷۵ میلیارد دلار افزایش یافته است و حتی قرار است در سال آینده میلادی به ۲.۱ میلیارد دلار نیز برسد.

بنظر می‌رسد موافقت پادشاهی اردن با ایجاد دفتر ناتو دو هدف اساسی را دنبال نماید؛ در وهله اول این دفتر تبدیل به مرکزی جهت انجام هماهنگی‌های اطلاعاتی و امنیتی نیرو‌های غربی تحت رهبری آمریکا در غزه خواهد بود.

براساس پیش بینی‌ها، نظامیان رژیم صهیونیستی به دلیل نگرانی از حملات پارتیزانی مقاومت در غزه به دنبال خروج از این باریکه هستند ولی می‌خواهند تامین امنیت این منطقه را به نیرو‌های چندملیتی تحت فرمان ناتو بدهند. انتظار می‌رود یکی از کارویژه‌های دفتر ناتو در امان مدیریت حضور این نیرو‌ها و حمایت اطلاعاتی از این نیرو‌ها در منطقه غزه باشد.

علاوه براین پس از عملیات وعده صادق و نقش اردن در مقابله با موشک‌ها و پهپاد‌های ایرانی که به سوی اسرائیل شلیک می‌شدند، جایگاه اردن در راستای تامین امنیت رژیم صهیونیستی ارتقا یافته است.

در همین راستا دفتر ناتو در اردن به عنوان مرکزی برای فرماندهی و هماهنگی خواهد بود تا لایه‌های دفاع هوایی و ضد موشکی که قرار است توسط آمریکا و دیگر کشور‌های غربی برای تامین امنیت رژیم صهیونیستی در مواقع بحرانی فعال شوند، درست عمل نمایند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->