صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز
سرخط خبرها

بیماری نامرئی ام‌اس

  • کد خبر: ۲۴۲۶۹۶
  • ۱۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۹
بیماری نامرئی ام‌اس
تعداد بسیار کمی از افراد درباره بیماری ام‌اس آگاه‌اند و می‌دانند چطور افراد درگیر، از این بیماری رنج می‌برند. بیماران ام‌اس، اما به‌خوبی می‌دانند که مشکل چیست و چگونه باید با این بیماری کنار بیایند.

به گزارش شهرآرانیوز، ام‌اس بیماری طولانی‌مدتی است که در سنین ۲۰ تا ۳۰ سال بروز پیدا می‌کند. اگرچه مواردی نیز در کودکان یا در افراد بالای ۴۰ سال نیز دیده شده است ولی به طور کلی، شیوع آن در این گروه سنی به‌مراتب کمتر است. در این بیماری، سیستم ایمنی بیمار به مغز و نخاع حمله کرده و باعث ایجاد ضایعات و التهاب در امتداد نخاع، مغز یا عصب بینایی می‌شود.

براساس مقاله‌ای که از سوی مؤسسه خیریه کهریزک منتشر شده، بیماری ام‌اس مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا، بیماری‌های عفونی یا بیماری‌های ویروسی نیست، حتی این بیماری به ارث برده نمی‌شود و به صورت ژنتیکی از پدر یا مادر، به فرزند منتقل نمی‌شود. اگرچه محققان فکر می‌کنند که ژنتیک ممکن است برخی افراد را در معرض خطر قرار دهد، ولی به طور کلی احتمال انتقال ژنتیکی این بیماری بسیار کم و نادر است.

بیماری ام‌اس می‌تواند فرد را به لحاظ ذهنی و فیزیکی تحت تأثیر قرار دهد

خستگی مفرط یکی از نشانه‌های بیماری ام‌اس است که تمایل دارد مهارت‌های شناختی مانند حافظه و تمرکز را تحت تاثیر قرار دهد. این بیماران ممکن است برای به‌خاطرآوردن نام‌ها، پیداکردن کلمات درست در یک گفتگو و تمرکزکردن بر روی موضوعی، با دشواری روبه‌رو شوند. نشانه‌های ذکرشده، تنهانشانه‌های بیماری ام‌اس نیستند؛ ام اس بیش‌از چیزی که فکرش را کنید، زندگی بیماران را مختل می‌کند.

از آنجا که علائم بسیار زیادی در رابطه با این بیماری وجود دارد، بر روی هر بیماری اثرات متفاوتی خواهد داشت. برخی بیماران ممکن است با مشکلات بینایی مواجه شوند در حالی که افراد دیگری با مشکلات راه‌رفتن مواجه شوند. علاوه بر این، انواع مختلف ام‌اس وجود دارد که برخی از آن‌ها از انواع دیگر آن، سریع‌تر پیشرفت می‌کنند.

ام‌اس یک تهدید مادام‌العمر نیست

در حالی که بیماران مبتلا به ام‌اس یا اسکلروزیس چندگانه، علائم مختلفی از قبیل درد‌های مزمن، مشکلات حرکتی، مشکلات بینایی و مشکلات بسیار دیگری را تجربه می‌کنند، ولی در حالت کلی این بیماری کشنده نیست. امید به زندگی برای بیشتر افراد مبتلا به ام‌اس درست همانند افرادی است که به این بیماری مبتلا نیستند. اما بسیاری از بیماران مبتلا، از عوارض تهدیدکننده این بیماری نادر به شدت رنج می‌برند.

ام‌اس یک بیماری پیش‌رونده است

فلج چندگانه یک بیماری پیش‌رونده است. این بیماری ممکن است به نظر بیاید که در بسیاری از مبتلایان غیرفعال شده، اما براساس شرایط مختلفی ممکن است دوباره عود کند و فعال شود. این عودکردن بیماری می‌تواند در هر زمان و بدون هشدار یا نشانه قبلی رخ دهد. در بعضی افراد ممکن است موارد خاصی مانند در معرض آفتاب قرارگرفتن، گرمای بیش از حد، حمام با آب داغ، ورزش، استرس یا حتی تب، مانند ماشه اسلحه عمل کند و بیماری را که برای مدتی فروکش کرده بوده است، مجدداً شعله‌ور سازد.

از انواع حالات بیماری ام‌اس می‌توان عودکننده-فروکش‌کننده، پیشرونده ثانویه، پیشرونده اولیه، پیشرونده-عودکننده را نام برد.

ام‌اس اغلب به عنوان یک بیماری نامرئی طبقه‌بندی می‌شود

بسیاری از بیماران ام‌اس، مقدار کمی از علائم مرئی این بیماری را دارند. برخی از رایج‌ترین علائم نامرئی، از جمله درد مزمن، مسائل شناختی، مشکلات بینایی و خستگی مفرط، به جز خود بیمار، برای دیگران واضح نیستند و این بسیار برای فرد درگیر با بیماری زجرآور است که به علت وجود بیماری رنج می‌برد ولی نمی‌تواند آن را به دیگران نشان دهد تا او را بهتر درک کنند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->