افزایش قیمت داروی راپامیون صحت ندارد واکنش پلیس به حادثه پیست اتومبیلرانی ورزشگاه آزادی حادثه هولناک در پیست آزادی | برخورد خودروی مسابقه با عکاس و فیلمبردار + فیلم تصادف زنجیره‌ای در جاده شاندیز| یک تن کشته و ۴ نفر مصدوم شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۷۶۰ متهم به سرقت و معتاد متجاهر در مشهد دستگیر شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید استاندار خراسان رضوی بر گسترش نهضت عدالت آموزشی بدون تشریفات ۲۵ مصدوم در پی آتش سوزی یک کارخانه در شهرک صنعتی توس مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: امروز شاهنامه متنی برای یکایک شهروندان جهان است پلنگ زخمی البرز تلف شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش| در حوزه آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا هفته آینده نتایج مثبتی حاصل می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: مجلس تمام‌قد در حمایت از خانواده و فرزندآوری ایستاده است برگزاری دومین همایش رویش امید در مشهد | جمعیت و فرزندآوری، مهم‌ترین رکن در تحقق ایران قوی است پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۷ استان طی امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است راه‌اندازی سامانه‌ای جدید برای گزارش تخلفات پزشکی ۱۰۵ هزار زوج نابارور در کشور درمان شدند شوک در دادگاه کیفری خراسان رضوی؛ فاش شدن جزئیات قتل ناموسی با نقشه‌ای شیطانی در خانه وحشت هتل‌های پنج‌ستاره جدید در مشهد احداث می‌شوند | افزایش ظرفیت اسکان پنج‌ستاره زائران تا پایان سال ۱۴۰۴ خانه‌مسافر‌ها در کمتر از ۷ روز رسمی می‌شوند | راه‌اندازی دبیرخانه دائمی شورای راهبردی گوهرسنگ‌ها در مشهد کشف ۱۵ قطعه چکاوک وحشی در مرز دوغارون تایباد سرقت موتورسیکلت در مشهد مقابل چشمان حیرت‌زده مالک!
سرخط خبرها

بیش از ۲۰ درصد مراجعات پزشکی با خودمراقبتی قابل درمان است

  • کد خبر: ۲۴۳۰۳۶
  • ۱۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۳
بیش از ۲۰ درصد مراجعات پزشکی با خودمراقبتی قابل درمان است
متخصص طب فیزیکی و توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: حدود یک پنجم از مراجعات پزشکی با توصیه‌ها و آموزش‌های خود مراقبتی در بیماری‌های جزیی، قابل درمان است و می‌تواند بار بزرگی را از دوش جامعه پزشکان بر دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمد امین وفایی روز یکشنبه در این خصوص افزود: خودمراقبتی گام اول سلامت است و بخش عمده‌ای از اقدامات خود مراقبتی و حدود ۲۰ درصد مراجعات به پزشک، مربوط به بیماری‌های جزیی است که اگر فرد دانش لازم نسبت به این بیماری‌ها و خود مراقبتی‌ها را داشته باشد می‌تواند در مدت زمان کوتاهی، بدون درمانی خاص و یا با درمان‌های ساده خانگی و با آرامش نسبی این بیماری را در بستر خانواده درمان کند.

وی ادامه داد: طبق آمار‌های منتشره در انگلستان، حدود دو سوم افراد مراجعه کننده به پزشکان که برای درمان آنها دارو تجویز شده است، بدون تجویز دارو، قابل درمان بوده‌اند که این آمار به این معناست که ما با استفاده از توصیه‌های خود مراقبتی می‌توانیم مردم را توانمند کنیم تا بتوانند بیماری جزیی خود را به شیوه‌ای مناسب درمان و از رفت و آمد، دریافت دارو‌های غیرضروری و همچنین پرداخت هزینه‌های اضافی اجتناب کنند.

یک پنجم مراجعات پزشکی در بیمار‌های جزیی با خودمراقبتی قابل درمان است

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تعریف خود مراقبتی دارای چند ویژگی رفتاری از جمله داوطلبانه بودن یک فعالیت آموخته شده و علم داشتن به آن، مسوولیت همگانی برای حفظ سلامت فرد، خانواده و نزدیکان و نیز مراقبت از نوزادان، کودکان، نوجوانان و سالمندان است.

وفایی افزود: به طور کلی خود مراقبتی عملی است که هر فردی از دانش، مهارت و توان خود به عنوان یک منبع استفاده می‌کند تا بتواند به صورت مستقل از سلامت خود مراقبت کند و معمولا مادران نقش مراقبتی مهمتری را در بین اعضای خانواده به عهده دارند.

وی ادامه داد: بین ۶۵ تا ۸۵ درصد مراقبت‌هایی که به سلامتی منجر می‌شود، محصول خود مراقبتی است و نقش پزشکان در آگاهی‌بخشی و تقویت اقدامات خودمراقبتی در بیماران، بسیار کمک کننده است چرا که پزشکان می‌توانند هنگام مراجعه بیماران، اطلاعات کیفی مکتوبی را به آنها ارائه کنند تا از ویزیت‌های مجدد پیشگیری شود.

منبع: وبدا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->