تمام کودکان اتباع بهزیستی دارای اقامت مجاز هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۸ تیر ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته آزمون تیزهوشان، آزمونی برای اعتماد عمومی چهره زنانه سالمندی در ایران | بیش از ۷۵ درصد از سالمندان در شهر‌ها زندگی می‌کنند روشن‌بودن طولانی‌مدت صفحه‌نمایش‌، سلامت چشم‌ را به خطر می‌اندازد مهلت ثبت‌نام دانشگاهیان جهت تشرف به پیاده‌روی اربعین امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد مصرف منظم ماست پروبیوتیک، خطر دیابت نوع ۲ را تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد زن جوان در بازسازی صحنه قتل همسرش: شوهرم را همیشه دوست داشتم! هشدار سازمان غذا و دارو درباره مصرف نمک‌ دریا ظرفیت پذیرش در کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد + تاریخ اعلام نتایج آزمون اتهام تجاوز جنسی به ۸ زن در پرونده شیطانی به نام «کیوان» آب، مناسب‌ترین نوشیدنی در روز‌های گرم سال است قلب پیوندی از کرمان به تهران منتقل شد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) رئیس پلیس راهور: تأمین ایمنی سفر، مهم‌ترین اولویت پلیس راهور در ایام اربعین است رؤیای طبابت، سودای ثروت | آسیب‌شناسی افزایش نامتعادل تمایل دانش‌آموزان به رشته تجربی نقش کلیدی «رنگ دارو» در جلوگیری از خطا‌های دارویی کدام‌یک مقصر «چاقی» است، غذا‌ی پرکالری یا ورزش‌نکردن؟ وزیر میراث فرهنگی: حوزه صنایع دستی کشور باید احیا شود اهدای عضو دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۸ تیر ۱۴۰۴) ۶۸۹ سارق طی سه روز در طرح سراسری مقابله با سرقت منزل در کشور دستگیر شدند پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | استقرار موج شدید گرما در کشور کشف ۱۱۱ کیلوگرم مواد مخدر شیشه در تایباد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وزیر علوم: به سمت حذف کنکور حرکت می‌کنیم تأمین اجتماعی چه زمانی می‌خواهد معوقات حقوق فروردین بازنشستگان را پرداخت کند؟ پلیس مشهد در تعقیب جانیان اینستاگرامی | این ۲ قاتل مسلح را شناسایی کنید + تصاویر گوشی‌قاپ‌های خشن در دام پلیس مشهد | اعتراف به ۴۰ فقره سرقت با شگرد‌های مختلف کسب مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی توسط دانش‌آموز زنجانی نجات جان مسافر مشهدی از آبشار دوزین استان گلستان(۲۷ تیر ۱۴۰۴) انتشار اسامی رژلب‌ها و برق لب‌های غیرمجاز در بازار لوازم آرایشی
سرخط خبرها

بستنی سنتی غیراستاندارد احتمال بروز مسمومیت را افزایش می‌دهد

  • کد خبر: ۲۴۵۶۹۵
  • ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۴
بستنی سنتی غیراستاندارد احتمال بروز مسمومیت را افزایش می‌دهد
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور از افزایش احتمال بروز مسمومیت و عفونت‌های غذایی از طریق بستنی‌های سنتی خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حامد جزجلالیان با اشاره به اینکه همه ساله با شروع فصل گرما میزان مصرف بستنی‌ها به خصوص بستنی سنتی افزایش پیدا می‌کند، افزود: اگر بستنی در شرایط استانداردی تولید و نگهداری نشود احتمال بروز مسمومیت وجود دارد.

وی از افزایش نظارت‌های کارشناسان بهداشت محیط با آغاز فصل تابستان بر مراحل تولید بستنی‌های سنتی با انجام آزمایش‌های میکروبی خبر داد و افزود: شیر و فرآورده‌های آن نقش مهمـی در تـأمین بـسیاری از مواد مغذی از جمله کلسیم و ویتامین B ۲ در بدن انسان دارند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور خاطرنشان کرد: در بین فرآورده‌های شیر، بستنی یکی از منابع انرژی است که دو تا سه برابر شیر چربی دارد، مقدار پروتئین آن نیز کمی بیشتر بوده و همانند شیر منبع غنی از ویتامین‌های اصـلی ازجملـه ویتـامین A، تیـامین، ریبـوفلاوین، نیاسین و ویتامین E است.

وی با بیان اینکه بستنی به دو صورت، صنعتی و سنتی تهیه می‌شود، اظهار کرد: گرچه در روش صنعتی بستنی معمولاً پاستوریزه می‌شود، اما تولید بستنی غیر پاستوریزه تحت عنوان سنتی بسیار رایج‌تر است.

جلالیان با اشاره به اینکه عدم رعایت شرایط بهداشتی در تهیه و توزیع این فرآورده سبب افزایش احتمال بروز مسمومیت و عفونت‌های غذایی می‌شود، افزود: این فراورده با توجه به مواد متشکله و pH نزدیک به خنثی و نگهداری طولانی‌مدت، محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم‌ها محسوب می‌شود.

وی گفت:چون در مراحل مختلف تولید ممکن است آلودگی بستنی سنتی رخ دهد لذا با توجه به قرارگیری در فصل گرما و افزایش مصرف بستنی، کارشناسان بهداشت محیط ضمن تشدید نظارت‌ها بر مراکز تهیه و توزیع این ماده غذایی از بستنی تولیدی در واحد‌های صنفی نمونه‌برداری می‌کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور افزود: در صورت وجود هرگونه آلودگی در نمونه ضمن ارائه مشاوره به متصدیان برای رفع نواقص موجود، واحد صنفی خاطی بهداشتی به مراجع قضایی معرفی خواهد شد.

وی در همین خصوص از مردم خواست به منظور حفظ سلامتی خود، بستنی سنتی را از مراکز مجاز تولید و عرضه بستنی تهیه و از خرید بستنی سنتی فاقد مشخصات بهداشتی (تاریخ تولید و انقضا، شماره پروانه بهداشتی، سیب سلامت و ...) از خواروبارفروشی‌ها و سوپرمارکت‌ها خودداری کنند.

با توجه به اهمیت کنترل بهداشتی واحد‌های تولید و عرضه بستنی سنتی از ابتدای فصل تابستان تاکنون بالغ‌بر ۹۰ مورد نمونه‌برداری از بستنی سنتی توسط بازرسان بهداشت محیط در مناطق تحت پوشش دانشگاه این شهرستان انجام شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->