کمبود نیروی متخصص بیهوشی، از بزرگ‌ترین چالش‌های حوزه بیهوشی کشور است تیم دانش‌آموزان مخترع ایران در مسابقات جهانی علوم و اختراعات انگلستان ۲ مدال نقره کسب کردند ترافیک نیمه‌سنگین در بولوار سجاد، میدان قائم(عج) و تقاطع خسروی در مشهد (۱۱ مهر ۱۴۰۳) حدود ۷۰ درصد سهم مالیات مودیان مالیاتی به مدرسه‌سازی اختصاص داده شده است تذکر دوباره قالیباف: دولت باید قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را اجرا کند + فیلم (۱۱ مهر ۱۴۰۳) درباره مهم‌ترین پیامد‌ منفی استفاده زیاد از گوشی تلفن همراه | همراه آزار چرا مردم از دسترسی به نان سالم و استاندارد، محروم هستند؟ چرا در فصل پاییز پوستمان خشک می شود؟ انتقاد وزیر سابق بهداشت از مصوبه افزایش ظرفیت رشته های پزشکی دست کوتاه بازنشستگان تأمین‌اجتماعی از متناسب‌سازی حقوق | بازنشستگان کشوری ۶ بر ۳ از بازنشستگان کارگری جلو افتادند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۱۱ مهر ۱۴۰۳) | کاهش محسوس دما از بعدازظهر جمعه مصوبه کنکوری شورای انقلاب فرهنگی بدون تغییر تا سال ۱۴۰۵ اجرا می‌شود صدور اجرائیه مهریه الزاماً به معنای طلاق نیست | کاهش ۱۳ درصدی درخواست ثبت اجرای مهریه در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته تأکید دوباره مجلس بر لزوم اجرای قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از سوی دولت (۱۱ مهر ۱۴۰۳) نمونه‌برداری دامپزشکی از گوشت‌های ارزان یک فروشگاه در مشهد | دست‌های لرزان برای خرید گوشت ارزان سرانه فضای آموزشی در خراسان رضوی ۳۰ درصد افزایش یافته است راهکارهای جلوگیری از جعل گذرنامه‌های بین‌المللی از زبان رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا پرداخت یک میلیون تومان علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری تا زمان صدور احکام پیش‌بینی بارش باران، گاهی با رعد و برق و وزش باد، شنبه (۱۴ مهر ماه ۱۴۰۳) در استان‌های ساحلی خزر و شمال شرق ۴۸ درصد تماس‌های مردمی با اورژانس ۱۱۵ مشهد مزاحمی و نامرتبط است سامان‌دهی بیش از سه هزار کودک بدسرپرست یا بی‌سرپرست در خانواده‌های متقاضی فرزندخواندگی خبر خوب برای پرستاران، تخصیص بودجه ۳همتی برای تسویه مطالبات ۱۴۰۲ پرستاران توصیه‌های طب ایرانی برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوانزا و درمان آن‌ها
سرخط خبرها

بستنی سنتی غیراستاندارد احتمال بروز مسمومیت را افزایش می‌دهد

  • کد خبر: ۲۴۵۶۹۵
  • ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۴
بستنی سنتی غیراستاندارد احتمال بروز مسمومیت را افزایش می‌دهد
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور از افزایش احتمال بروز مسمومیت و عفونت‌های غذایی از طریق بستنی‌های سنتی خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حامد جزجلالیان با اشاره به اینکه همه ساله با شروع فصل گرما میزان مصرف بستنی‌ها به خصوص بستنی سنتی افزایش پیدا می‌کند، افزود: اگر بستنی در شرایط استانداردی تولید و نگهداری نشود احتمال بروز مسمومیت وجود دارد.

وی از افزایش نظارت‌های کارشناسان بهداشت محیط با آغاز فصل تابستان بر مراحل تولید بستنی‌های سنتی با انجام آزمایش‌های میکروبی خبر داد و افزود: شیر و فرآورده‌های آن نقش مهمـی در تـأمین بـسیاری از مواد مغذی از جمله کلسیم و ویتامین B ۲ در بدن انسان دارند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور خاطرنشان کرد: در بین فرآورده‌های شیر، بستنی یکی از منابع انرژی است که دو تا سه برابر شیر چربی دارد، مقدار پروتئین آن نیز کمی بیشتر بوده و همانند شیر منبع غنی از ویتامین‌های اصـلی ازجملـه ویتـامین A، تیـامین، ریبـوفلاوین، نیاسین و ویتامین E است.

وی با بیان اینکه بستنی به دو صورت، صنعتی و سنتی تهیه می‌شود، اظهار کرد: گرچه در روش صنعتی بستنی معمولاً پاستوریزه می‌شود، اما تولید بستنی غیر پاستوریزه تحت عنوان سنتی بسیار رایج‌تر است.

جلالیان با اشاره به اینکه عدم رعایت شرایط بهداشتی در تهیه و توزیع این فرآورده سبب افزایش احتمال بروز مسمومیت و عفونت‌های غذایی می‌شود، افزود: این فراورده با توجه به مواد متشکله و pH نزدیک به خنثی و نگهداری طولانی‌مدت، محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم‌ها محسوب می‌شود.

وی گفت:چون در مراحل مختلف تولید ممکن است آلودگی بستنی سنتی رخ دهد لذا با توجه به قرارگیری در فصل گرما و افزایش مصرف بستنی، کارشناسان بهداشت محیط ضمن تشدید نظارت‌ها بر مراکز تهیه و توزیع این ماده غذایی از بستنی تولیدی در واحد‌های صنفی نمونه‌برداری می‌کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور افزود: در صورت وجود هرگونه آلودگی در نمونه ضمن ارائه مشاوره به متصدیان برای رفع نواقص موجود، واحد صنفی خاطی بهداشتی به مراجع قضایی معرفی خواهد شد.

وی در همین خصوص از مردم خواست به منظور حفظ سلامتی خود، بستنی سنتی را از مراکز مجاز تولید و عرضه بستنی تهیه و از خرید بستنی سنتی فاقد مشخصات بهداشتی (تاریخ تولید و انقضا، شماره پروانه بهداشتی، سیب سلامت و ...) از خواروبارفروشی‌ها و سوپرمارکت‌ها خودداری کنند.

با توجه به اهمیت کنترل بهداشتی واحد‌های تولید و عرضه بستنی سنتی از ابتدای فصل تابستان تاکنون بالغ‌بر ۹۰ مورد نمونه‌برداری از بستنی سنتی توسط بازرسان بهداشت محیط در مناطق تحت پوشش دانشگاه این شهرستان انجام شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->