کشف ۱۵ قطعه چکاوک وحشی در مرز دوغارون تایباد سرقت موتورسیکلت مقابل چشمان حیرت زده مالک! رمزگشایی از قتل مرد ۵۰ ساله در بلوار شهید کریمی مشهد؛ قاتل معتاد در تور نورافکن پلیس و دستور محرمانه قاضی! سانحه رانندگی در محور تایباد | ۱۲ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد تجهیز محیط‌بانان تهران در دستور کار قرار گرفت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به محیط زیست واگذار شد تلاش آموزش و پرورش برای رتبه بندی کادر اداری مدارس امتیاز جدید برای هنرستانی‌ها | هنرستان‌ها می‌توانند از مراکز فنی‌‌وحرفه‌ای، رایگان استفاده کنند نایب‌رئیس مجلس به تغییر ساعت شروع مدارس اعتراض کرد مهارت معلمان آموزش خانواده باید بازنگری شود هشدار جدی: اشتباهات مرگبار در مصرف مسکن‌ها و راه‌های پیشگیری فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه با محوریت معاون اول رئیس جمهور پرداخت هزار میلیارد تومان برای تأمین منابع شیرخشک در دستورکار قرار گرفت فرود ایران به چاله جمعیتی؛ کاهش نرخ باروری به زیر ۱.۳۶ و سالمندی ۲۶ درصدی تا ۱۴۳۰ | هشدار مدیر جمعیت مشهد: بدون اقدام فوری، جبران کاهش جمعیت بیش از ۱۰۰ سال زمان می‌برد! انتقاد نماینده مجلس از بلاتکلیفی آزمون کیفیت‌بخشی معلمان وام، طلا و ارز؛ ۳ حربه وسوسه‌انگیز کلاهبرداران سایبری پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | اوج گرما در مشهد بیش از ۷ میلیون گردشگر خارجی در سال ۱۴۰۳ به ایران وارد شدند هدف‌گذاری ساخت ۵ هزار واحد خوابگاهی متأهلی در هر سال رأی پرونده قتل داریوش مهرجویی تأیید شد یک بام و دو هوای مصوبات کشوری در خراسان رضوی باران نیامد؛ مشهد خشک‌تر از همیشه درمانگاه جهادی شهید رئیسی در مشهد افتتاح شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری
سرخط خبرها

بستنی سنتی غیراستاندارد احتمال بروز مسمومیت را افزایش می‌دهد

  • کد خبر: ۲۴۵۶۹۵
  • ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۴
بستنی سنتی غیراستاندارد احتمال بروز مسمومیت را افزایش می‌دهد
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور از افزایش احتمال بروز مسمومیت و عفونت‌های غذایی از طریق بستنی‌های سنتی خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حامد جزجلالیان با اشاره به اینکه همه ساله با شروع فصل گرما میزان مصرف بستنی‌ها به خصوص بستنی سنتی افزایش پیدا می‌کند، افزود: اگر بستنی در شرایط استانداردی تولید و نگهداری نشود احتمال بروز مسمومیت وجود دارد.

وی از افزایش نظارت‌های کارشناسان بهداشت محیط با آغاز فصل تابستان بر مراحل تولید بستنی‌های سنتی با انجام آزمایش‌های میکروبی خبر داد و افزود: شیر و فرآورده‌های آن نقش مهمـی در تـأمین بـسیاری از مواد مغذی از جمله کلسیم و ویتامین B ۲ در بدن انسان دارند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور خاطرنشان کرد: در بین فرآورده‌های شیر، بستنی یکی از منابع انرژی است که دو تا سه برابر شیر چربی دارد، مقدار پروتئین آن نیز کمی بیشتر بوده و همانند شیر منبع غنی از ویتامین‌های اصـلی ازجملـه ویتـامین A، تیـامین، ریبـوفلاوین، نیاسین و ویتامین E است.

وی با بیان اینکه بستنی به دو صورت، صنعتی و سنتی تهیه می‌شود، اظهار کرد: گرچه در روش صنعتی بستنی معمولاً پاستوریزه می‌شود، اما تولید بستنی غیر پاستوریزه تحت عنوان سنتی بسیار رایج‌تر است.

جلالیان با اشاره به اینکه عدم رعایت شرایط بهداشتی در تهیه و توزیع این فرآورده سبب افزایش احتمال بروز مسمومیت و عفونت‌های غذایی می‌شود، افزود: این فراورده با توجه به مواد متشکله و pH نزدیک به خنثی و نگهداری طولانی‌مدت، محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم‌ها محسوب می‌شود.

وی گفت:چون در مراحل مختلف تولید ممکن است آلودگی بستنی سنتی رخ دهد لذا با توجه به قرارگیری در فصل گرما و افزایش مصرف بستنی، کارشناسان بهداشت محیط ضمن تشدید نظارت‌ها بر مراکز تهیه و توزیع این ماده غذایی از بستنی تولیدی در واحد‌های صنفی نمونه‌برداری می‌کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور افزود: در صورت وجود هرگونه آلودگی در نمونه ضمن ارائه مشاوره به متصدیان برای رفع نواقص موجود، واحد صنفی خاطی بهداشتی به مراجع قضایی معرفی خواهد شد.

وی در همین خصوص از مردم خواست به منظور حفظ سلامتی خود، بستنی سنتی را از مراکز مجاز تولید و عرضه بستنی تهیه و از خرید بستنی سنتی فاقد مشخصات بهداشتی (تاریخ تولید و انقضا، شماره پروانه بهداشتی، سیب سلامت و ...) از خواروبارفروشی‌ها و سوپرمارکت‌ها خودداری کنند.

با توجه به اهمیت کنترل بهداشتی واحد‌های تولید و عرضه بستنی سنتی از ابتدای فصل تابستان تاکنون بالغ‌بر ۹۰ مورد نمونه‌برداری از بستنی سنتی توسط بازرسان بهداشت محیط در مناطق تحت پوشش دانشگاه این شهرستان انجام شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->