راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

انتقاد یک کارشناس محیط زیست از وضعیت باغ وحش‌های کشور

  • کد خبر: ۲۴۵۷۰۲
  • ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۱
انتقاد یک کارشناس محیط زیست از وضعیت باغ وحش‌های کشور
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: حدود ۷۰ درصد باغ وحش‌ها و مراکز نگهداری از حیات وحش کشور ارزیابی شده‌اند و تا دوماه آینده این کار به اتمام می‌رسد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حسن اکبری با اشاره به این موضوع که باغ وحش‌های کشور غالبا اقتصادی نیستند، اظهار کرد: سبک و سیاق آنها در ایران تقریبا مشابه است و با فضا‌های محصور زمختی مواجه هستیم و معمولا استقبال زیادی از طرف مردم نمی‌شود بنابراین از نظر اقتصادی مشکلاتی دارند که باعث می‌شود خیلی اوقات نتوانند استاندارد‌های مد نظر ما را اعمال کنند.

وی ادامه داد: در این شرایط ما ایجاد باغ وحش یا مراکز جدید نگهداری از حیات وحش را به‌شدت محدود کردیم تا بتوانیم باغ وحش‌های موجود را ساماندهی کنیم.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: نظارت بر باغ‌وحش‌ها مهم‌ترین کاری است که استان‌ها در این حوزه باید انجام دهند تا موضوعات مهمی مثل تغذیه، شرایط نگهداری و رسیدگی به حیوانات که هم مهم است و هم حساسیت‌ها درباره آنها بالاست، با کیفیت بهتری انجام شود. این موضوع را هم در سامانه جامع محیط زیست دیدیم و هم بار‌ها به استان‌ها گوشزد کردیم تا از باغ وحش‌هابه‌طور مرتب بازدید و بر آنها نظارت و پایش کنند و تذکر لازم را به آنها ارایه دهند.

وی ادامه داد: یک اکیپ پایشی از تهران به استان‌ها اعزام می‌کنیم تا هم پایش و نظارت کامل و دقیق انجام دهند و هم فرم‌های رتبه‌بندی باغ وحش‌ها که قبلا توسط استان‌ها تکمیل شده است را با روش ثابتی برای همه باغ وحش‌ها بازنگری کنند.

اکبری تاکید کرد: خیلی از ایرادات و مسایل جزیی ولی مهم که باید مورد توجه قرار گیرد، احصا شده است و به‌صورت موردی به باغ وحش‌ها اخطار دادیم و قصد داریم ماحصل پایش‌های سراسری را به‌صورت پروتکل و ترجیحا در قالب دوره‌های آموزشی درآوریم تا هم باغ وحش‌داران و هم عوامل اجرایی آنان آموزش ببینند و کار‌هایی که چندان هزینه‌بر نیست ولی لازم است، انجام شود.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: اگرچه رتبه‌بندی باغ وحش‌ها از سوی استان‌ها انجام شده است ولی با نگاه ثابت از سوی ستاد باید صورت گیرد و برای آن برنامه‌هایی داریم یعنی باغ وحش‌هایی که از یک حدی پایین‌تر باشند، باید بتوانند نقص‌های اصلی خود را برطرف کنند. در غیراینصورت مجبور به برخورد قضایی هستیم. از سویی باغ وحش‌هایی که به استاندارد نزدیک‌تر باشند، برای آنها امتیازاتی را در نظر می‌گیریم. به عنوان نمونه گونه‌های ارزشمندی که قابلیت زیستن در طبیعت را ندارند و باغ وحش فاقد آنها باشد را در اختیار آنها قرار می‌دهیم تا تنوع گونه‌ای باغ وحش‌های استاندارد افزایش یابد و شرایطی را برای آنها فراهم می‌کنیم که بهبود وضعیت آنها تنوع یابد.

وی ادامه داد: رویکرد باغ وحش‌ها باید عوض شود و از بدو تاسیس هدف کمک به حفاظت و آموزش و حتی پژوهش باشد و در کنار آن تفریح، سرگرمی و ایجاد کسب و کار مد نظر قرار بگیرد. در صورتی که اهداف اولیه و مهم حفاظت و آموزش نباشد، عملا مشکلات کنونی آنها ادامه پیدا خواهد کرد پس آموزش و فرهنگسازی بسیار مهم است.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: به باغ وحش‌ها با لحاظ قوانین، ضوابط و استاندارد‌ها به اجازه می‌دهیم که روش‌هایی برای کسب درآمد داشته باشند تا بتوانند هزینه‌های استانداردسازی را تامین کنند. دلیل محدود کردن تعداد باغ وحش‌ها همین است.

اکبری ادامه داد: با توجه به میزان بازدید فعلی از باغ وحش‌ها در حال حاضر افزایش تعداد باغ وحش و مراکز نگهداری از حیات وحش کار درستی نیست چراکه این مراکز مشکلات اقتصادی دارند و امکان استانداردسازی ندارند پس بهتر است باغ وحشی را اضافه نکنیم.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست درباره میزان باغ وحش‌ها و مراکز نگهداری از حیات وحش رتبه‌بندی شده گفت: این مراکز یک بار از سوی استان‌ها رتبه‌بندی شده بودند ولی، چون کارشناسان متفاوت بودند، این نگرانی وجود داشت که باغ وحش‌ها به شیوه یکسانی رتبه‌بندی نشده باشند بنابراین کارشناسان ثابتی برای این کار اعزام کرده‌ایم. گفتنی است حدود ۷۰ درصد باغ وحش‌ها ارزیابی شده‌اند و تا دوماه آینده سایر باغ وحش‌ها ارزیابی خواهند شد.

منبع:ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->