فریبرز عرب‌نیا: ترجیح می‌دهم در کنار مردم کشور عزیزم باشم + فیلم سریال محرمی «جایی برای همه» روی آنتن شبکه دو + زمان پخش آمار فروش سینماها در روزهای جنگ بین اسرائیل و ایران اکران سیار فیلم‌های کودکانه در مشهد کارگردان فیلم بعدی «جیمز باند» مشخص شد «کاتیا فولمر» ایران‌شناس آلمانی درگذشت فصل پایانی سریال «اسکویید گیم» در راه است تکرار سریال «مختارنامه» از شبکه آی‌فیلم (محرم ۱۴۰۴) + زمان پخش قدردانی سخنگوی پلیس از اصحاب قلم در دوران جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران | عزیزان رسانه، گل کاشتید، دستانتان را می‌بوسم برنامه‌های حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد برای جبران خسارات گروه‌های موسیقی و نمایشی اجرای باشکوه ارکستر سمفونیک تهران در میدان آزادی حسام خلیل‌نژاد، بازیگر سینما و تلویزیون: اگر امروز هنری هست، میراث شهیدان است فیلم‌های آخر هفته تلویزیون (۵ و ۶ تیر ۱۴۰۴) + شبکه و زمان پخش سیمای محرم ۱۴۰۴ | معرفی برنامه‌های ویژه تلویزیون همراه با زمان پخش چرا توزیع سریال «شکارگاه» به تعویق افتاد؟ فرصت تماشای فیلم با قیمت نیم‌بها تا کی ادامه دارد؟ شعر‌هایی به‌مثابه موشک | شاعران مشهدی در کنار مدافعان وطن ایستادند گفت‌وگوی اختصاصی با کیوان ساکت | دو خانه دارم؛ یکی خشت و گل، یکی جان و دل
سرخط خبرها

درگذشت «سیراک ملکنیان» از پیشگامان هنر نوگرای ایران

  • کد خبر: ۲۴۶۳۵۰
  • ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۵
درگذشت «سیراک ملکنیان» از پیشگامان هنر نوگرای ایران
سیراک ملکنیان هنرمند نقاش ارمنی- ایرانی و از پیشگامان هنر نوگرای ایران ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ درگذشت و این خبر با تاخیر چند روزه رسانه‌ای شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سیراک ملکنیان هنرمند نقاش باسابقه ایرانی که در کانادا زندگی می‌کرد، روز شنبه ۲۷ مرداد برابر با ۱۷ اگوست ۲۰۲۴ درگذشت.

سیراک ملکنیان در کردان و نزدیک تهران زاده شد. از هنرمندان ارمنی ایرنی تباری بود که همراه بسیاری از نقاشان و مجسمه سازان ارمنی نوگرا، موجب رونق بینال‌های پنج گانه تهران شدند. همچنین، او و مارکو گریگوریان، از بنیانگذاران «گروه آزاد نقاشان و مجسمه‌سازان» بودند.

آنی کنارکی عروس سیراک ملکنیان آگهی فوت او را در صفحه شخصی اش منتشر کرده است که به شرح زیر است: «با اندوه عمیق درگذشت سیراک ملکنیان، یک رویاپرداز واقعی در دنیای هنر را اعلام می‌کنیم. سیراک ملکنیان روز شنبه ۲۷ مرداد برابر با ۱۷ آگوست درگذشت و میراثی غنی از خود به جای گذاشت که برای نسل‌ها الهام‌بخش و تاثیرگذار خواهد بود.»

سیراک ملکنیان متولد ۲۴ مهر ۱۳۱۰ راهی هنری را دنبال کرد که مسیر هنر معاصر ایران را برای همیشه تغییر داد. او به‌عنوان یکی از بنیان‌گذاران هنر مدرن ایران شناخته می‌شود و به دلیل سبک متمایز و خلاقیت قابل توجه‌اش، قطعاتی ساخت که مخاطبان را در سراسر جهان به هیجان آورد.

سیراک ملکنیان در طول فعالیت خود آثارش را در گالری‌ها و موزه‌های برجسته به نمایش گذاشت. نفوذ او فراتر از کار‌های خودش بود، زیرا او هنرمندان نوظهور را هدایت و در پروژه‌های فرهنگی مهمی شرکت می‌کرد.

سیراک ملکنیان به خاطر استعداد منحصر به فرد، اشتیاق و اثر ماندگاری که در دنیای هنر از خود به جا گذاشت، به یاد خواهد ماند.

قرار است یادبودی در ماه اکتبر (مهر ماه) در تورنتو برای بزرگداشت میراث او برگزار شود که جزئیات این رویداد به زودی منتشر خواهد شد.

شهرآرانیوز؛ درگذشت این هنرمند نقاش نوگرای ایرانی را به خانواده و جامعه تجسمی تسلیت می‌گوید.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->