گشایش پنجره بودجه چند هزار میلیارد تومانی شرکت‌های دولتی به روی خراسان رضوی در قالب مسئولیت‌های اجتماعی  پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در روز شنبه (۱۸ مرداد ۱۴۰۴ ) گواهی سپرده بورس، مسیر جدید خودرودار شدن + جزئیات حذف وثیقه ۳۵ درصدی بانک مرکزی برای واردات خودروی جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر هشدار سازمان بازرسی کل کشور به وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت بلیت هواپیما رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: تجارت خارجی تقریبا در حالت تعلیق قرار گرفته است اطلاعیه فرودگاه مهرآباد به مسافران روز جمعه (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)؛ ۲ ساعت زودتر حرکت کنید قیمت طلا، دلار، سکه و ارز امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد مهلت ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی و وکالتی کردن حساب‌ها برای بار دوم تمدید شد راهنمای خرید میلگرد با پروانه ساختمان (میزان سهمیه + شرایط) آیا مزایای رفاهی کارگران مشمول مالیات می‌شود؟ مهلت استفاده از بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد قیمت ارز اربعین امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | دینار عراق چند شد؟ تخفیف های فروش؛ بازی دو سر بُرد یا شگردی برای گران فروشی اجناس؟ آیا با اجرای فیبرنوری، کابل‌دزدی به پایان می‌رسد؟ | پاسخ مسئولان به مطالبه شهروندان حمایت مدیریت شهری مشهد از صنایع و کارآفرینان ادامه‌دار خواهد بود + فیلم توضیحات مدیرعامل تامین اجتماعی درباره شیوه‌نامه بیمه کارگران ساختمانی پیش‌بینی قیمت دلار برای روز پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | امید به مذاکره باز هم دلار را عقب راند پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴ )| بازار طلا بازیچه افت دلار شد آیا قطعی برق در تهران ۴ ساعته شده است؟ (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) هدف‌گذاری ۳ هزار مگاواتی برای تولید برق سبز در خراسان رضوی تا پایان ۱۴۰۶ خرید طلا و سکه در سیزدهم ماه صفر | کشتی‌آرای: خرید طلا در سیزدهم صفر یک پدیده خرافاتی است پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال ۱۴۰۴ با توجه به معاملات امروز بورس کالا (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد ریزش ۳۴ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مکان‌های اسکان اضطراری زائران در مشهد در سه روز پایانی ماه صفر قطعی برق نخواهند داشت استاندار خراسان رضوی: ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر استان تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۴۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد بانک مرکزی: خرید ارز اربعین از بانک سپه امکان‌پذیر شد بازگشت قطعی برق ۴ ساعته به کشور
سرخط خبرها

رتبه سوم خراسان رضوی در کمترین تورم ماهانه مرداد ۱۴۰۳

  • کد خبر: ۲۴۷۲۴۶
  • ۰۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۶
رتبه سوم خراسان رضوی در کمترین تورم ماهانه مرداد ۱۴۰۳
تورم ماهانه در خراسان رضوی به یک درصد و تورم ماهانه خوراکی‌ها به صفر رسید.

هاشمیان | شهرآرانیوز؛ خراسان رضوی، سومین استانی است که در مرداد کمترین تورم ماهانه را در کشور تجربه کرده است. بر اساس آخرین داده‌های مرکز آمار، تورم ماهانه استان یک درصد و کشور ۲ درصد بوده است. به زبان ساده یعنی ما نسبت به بیشتر نقاط کشور به‌طور میانگین برای خرید یک سبد کالایی مشخص در مرداد با افزایش قیمت کمتری نسبت به تیر روبه‌رو بودیم.

این آهنگ کاهشی در تورم ماهانه برای استان از اردیبهشت آغاز شده است. در آن‌زمان این شاخص ۳.۸ درصد بود که از میانگین کشوری نیز بالاتر بود، اما حالا به نصف تورم ماهانه کشوری رسیده است. این اتفاق خوبی است، اما در صورتی که ادامه داشته باشد.

همان‌طور که در گزارش‌های پیشین به آن اشاره کرده بودیم نگاه دقیق‌تر به این آمار نشان می‌دهد که تورم سالانه و نقطه به نقطه استان نسبت به کشور بیشتر است که این یعنی در یک مقایسه بلندمدت مردم خراسان رضوی با افزایش قیمت بیشتری نسبت به میانگین کشوری روبه‌رو بوده‌اند؛ بنابراین باید این روند کاهش تورم ماهانه حفظ شود و برای رسیدن به هدف‌گذاری بانک مرکزی و رسیدن تورم سالانه ۱۴۰۳ به کانال ۲۰ درصد، باید تورم ماهانه در حدود یک‌درصد باقی بماند.

رتبه اول و دوم کمترین تورم ماهانه مربوط به استان یزد با ۰.۸ درصد و خراسان جنوبی با ۰.۹ درصد است.

مقایسه تورم سالانه استان با کشور

همان‌طور که گفتیم استان ما فعلا در تورم سالانه و نقطه‌ای نسبت به میانگین کشور پیشتاز است. البته این شاخص‌ها نسبت به ماه قبل روند کاهشی داشته‌اند، اما هنوز به میانگین کشوری نرسیده‌اند. مقایسه اعداد و ارقام شاخص تورم سالانه نشان می‌دهد که  مردم استان برای خرید یک سبد کالای مشخص در مردادماه ۲.۲ درصد بیشتر از متوسط کشوری گرانی کالا و خدمات مصرفی را متحمل شده‌اند. همچنین طبق این آمار، تورم نقطه به نقطه استان ۳۲.۸ درصد بوده که مقایسه این شاخص با میانگین کشوری ۱.۲ درصد بیشتر بوده است. مقایسه این اعداد و ارقام با تیرماه نشان می‌دهد که این فاصله نزدیک‌تر شده است.

تورم صفر خوراکی‌ها

تورم ماهانه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها و دخانیات در مرداد برای خراسان رضوی صفر بوده است. این یعنی در این گروه کالایی به‌طور میانگین شاهد ثبات قیمت در استان بوده‌ایم. در این شاخص خراسان رضوی بعد از یزد با تورم منفی ۰.۴ درصد رتبه دوم را داشته است. تورم نقطه به نقطه و سالانه در استان به ترتیب ۲۷.۴ و ۳۲.۲ درصد بوده است. میانگین تورم ماهانه کشور نیز ۱.۱ درصد است. هرچند در تحلیل‌های اقتصادی برای کشور‌های توسعه‌یافته تورم منفی یا صفر باعث کاهش انگیزه بنگاه‌ها می‌شود، اما نباید این موضوع را برای کشور ایران که تورم نقطه‌ای و سالانه‌ای در حدود ۴۰ درصد دارد به اشتباه برداشت کرد.

در حوزه تورم ماهانه کالا‌های غیرخوراکی و خدمات خراسان رضوی در مقایسه با دیگر استان‌های کشور تقریبا در میانه جدول قرار دارد. در این شاخص تورم ماهانه استان ۱.۶ درصد بوده است. تورم نقطه به نقطه و سالانه در استان به‌ترتیب ۲۷.۴ و ۳۲.۲ درصد بوده است.

همیشه در پی گزارش‌های مربوط به تورم، این سؤال ایجاد می‌شود که چرا این روند در سفره مردم به‌وضوح احساس نمی‌شود. هرچند بار‌ها تأکید شده است، اما تکرار آن بی‌فایده نیست؛ اینکه گفته می‌شود تورم نسبت به گذشته روند نزولی دارد به‌معنای توقف گرانی نیست، بلکه یعنی روند افزایش قیمت‌ها کندتر شده است.

عوامل کاهش تورم

باتوجه به شعار سال گذشته که مهار تورم یکی از شاخص‌های اصلی آن بود، دولت سیاست‌های ضدتورمی درراستای کنترل نرخ تورم را به اجرا درآورد. کنترل رشد نقدینگی، مهار اضافه‌برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی، راهکار‌های ضدخلق پول برای تأمین کسری بودجه، رشد اقتصادی بخش تولید و... ازجمله مواردی است که دولت، به عنوان اقدامات خود در راستای تحقق شعار سال گذشته و مهار تورم به اجرا درآورد.

اما اینکه این آهنگ کاهشی تورم تا کی ادامه خواهد یافت باید گفت به عوامل متعددی بستگی دارد. همان‌طور که در گزارش‌های پیشین در تحلیل عوامل مؤثر به تورم اشاره کرده‌ا‌یم موارد تأثیرگذار بر این شاخص بسیار زیاد است. حالا باید دید که دولت چهاردهم در برخورد با عوامل تورم‌زا از جمله نقدینگی چه برنامه‌هایی را در پیش خواهد گرفت و از سوی دیگر برای رشد تولید، حمایت از فعالان اقتصادی و... چه راهکار‌هایی را اجرا خواهد کرد. همچنین با توجه به تأثیر عوامل خارجی از جمله روند تحریم‌ها و نرخ ارز سیاست‌های دولت در این زمینه اهمیت زیادی بر روند این شاخص خواهد داشت.

رتبه سوم خراسان رضوی در کمترین تورم ماهانه

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->