پلمب نانوایی متخلف در مشهد | آغاز دور جدید نظارت‌ها بر واحد‌های صنفی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حواشی چای دبش ادامه دارد | دریافت ۱۴۳ وام فقط از یک بانک دولتی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) گزارش جدید از بحران قطعه‌سازی | بدهی ۱۱ میلیاردی سایپا روی میز ۵ سال بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت در مجلس | ۳ بار رفت و برگشت یک طرح بین مجلس و شورای نگهبان در ۲ سال جولان لوازم جانبی تقلبی موبایل در بازار | تفاوت بین نمونه اصلی و تقلبی برای خریدار تقریبا غیرممکن است کاهش چراغ‌خاموش ارائه تسهیلات بانک‌ها در خراسان رضوی قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی، (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد مزایده ۶ هزار میلیاردی کالای تملیکی با عرضه خودروی داخلی و خارجی تا چه زمانی ادامه دارد؟ گرانی لبنیات ادامه دارد پیش‌بینی قیمت دلار برای پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ قیمت هر کیلو شمش طلا در بورس کالا بعد از یک ماه به ۱۱.۷ میلیارد تومان افزایش یافت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ نمایشگاه مشهد، آوردگاه ارتباط بی‌واسطه تولیدکننده و خریدار | بیست‌وچهارمین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا آغازبه‌کار کرد نظام بانکی چطور ترمزِ جهش تولید مسکن را کشید؟ قانون مالیات بر خانه‌های خالی به بازار مسکن کمک نکرد مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی: تایید فرم تبصره ۱۰۰ و پرداخت مالیات با پیام‌رسان‌های داخلی ممکن شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | تغییر محسوس قیمت‌ها وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت قرمز در اختیار ما نیست و مربوط به بازار است قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | ثبات قیمت‌ها افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت میوه از باغ تا دست مشتری قیمت بلیت هواپیما اوج گرفت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) افشای راز ۲۰ میلیارد دلاری که در سال گذشته به اقتصاد برنگشت جلسه شورای عالی کار باید فوراً تشکیل شود تا قدرت خرید کارگران جبران شود اتحادیه طلا درباره سکه‌های پارسیان جعلی در بازار هشدار داد سخنگوی صنف جایگاهداران: راهی جز واردات برای تأمین بنزین سوپر وجود ندارد کوچک‌تر‌های بورس به‌ پا خاستند | ازدست‌رفتن حمایت ۲.۶ میلیون واحدی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) شرط سامانه جامع تجارت برای سرمایه‌گذاران خارجی: به ازای وارد کردن هر خودرو، در ایران ۳۰۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری کنید ۹۷ درصد از کارگاه‌های کارگری امن نیستند سکه‌های پارسیان گران شدند (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت
سرخط خبرها

چند درصد ایرانیان تاکنون سفر خارجی نرفته اند؟

  • کد خبر: ۲۴۸۷۱۸
  • ۱۲ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۴
چند درصد ایرانیان تاکنون سفر خارجی نرفته اند؟
انتشار ادعای یک کاربر در شبکه اجتماعی ایکس مبنی بر اینکه همه ایرانیان حداقل یک بار در کودکی خود تجربه سفر خارجی، آن هم به اروپا را داشته‌اند، آغازگر بحث‌های طولانی در این مورد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، انتشار ادعای یک کاربر در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) مبنی بر اینکه همه ایرانیان حداقل یک بار در کودکی خود تجربه سفر خارجی، آن هم به اروپا را داشته‌اند، آغازگر بحث‌های طولانی در این مورد شد. در این میان، محمدرضا جوادی یگانه جامعه‌شناس نیز در صفحه شخصی خود با استناد به یافته‌های «موج سوم پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان» آماری را در مورد سفرهای خارجی هموطنان منتشر کرد. بر اساس این پیمایش که در سال ۱۳۹۴ منتشر شده بود، ۹۳ درصد ایرانیان تا آن زمان به هیچ سفر خارجی‌ای نرفته بودند. بیشترین تعداد سفرهای خارجی نیز متعلق به مردم استان‌های یزد (۱۸ درصد)، خوزستان (۱۵ درصد) و تهران (۱۴ درصد) بود. در مقابل، مردم استان‌های کرمانشاه (۶ دهم درصد) و سیستان و بلوچستان (۱.۵ درصد) کمترین تجربه سفر خارجی را داشتند.

نگاهی به متن پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌ها (موج سوم) نشان می‌دهد که در آن زمان، «لرستان» در جایگاه سوم استان‌هایی با کمترین سفر خارجی قرار گرفته بود و تنها ۲.۴ درصد از مردم این استان به سفر خارجی رفته بودند. 

این پیمایش اشاره‌ای به مقصد سفرهای خارجی ایرانیان نمی‌کرد اما جوادی‌یگانه در توئیت خود نوشته است که «قاعدتا» بیشتر آنها «زیارتی» بوده‌اند. 

پژوهش‌های جدیدتر در مورد سفر خارجی ایرانیان چه می‌گویند؟

«پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان» را دفتر طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در بازه‌های چند ساله انجام می‌دهد. نتایج این پیمایش‌ها تاکنون سه بار در سال‌های ۱۳۷۹، ۱۳۸۲ و ۱۳۹۴ منتشر شده است. موج چهارم این پیمایش دی سال گذشته رونمایی شد اما در ادامه مُهر محرمایه خورد و در دسترس عموم قرار نگرفت. هر چند بخش‌هایی از آن در این مدت به طور پراکنده رسانه‌ای شده‌ است، داده‌های این پیمایش هنوز به طور کامل منتشر نشده‌اند. 

چند درصد ایرانیان تاکنون سفر خارجی نرفته اند؟

در عین حال، در مدت اخیر پژوهش‌هایی انجام شده است که حاوی آمار و اطلاعاتی از سفرهای ایرانیان هستند. برای مثال، پیمایش «سنجش سبک زندگی ایرانیان» که به سفارش پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت ارشاد در سال ۱۴۰۲ انجام شده، به این موضوع نیز پرداخته است. چندی پیش، علی محمدزاده همکار مجری طرح در نشستی اعلام کرد که 34 درصد از ایرانیان در پنج سال گذشته حداقل پنج بار به سفر تفریحی [داخلی و خارجی] رفته‌اند، در حالیکه 41.5 درصد به سفر زیارتی نرفته‌اند و ۷۰.۳ درصد نیز سفر خارجی نداشته‌اند.

همچنین عراق با ۱۸ درصد و ترکیه با هشت دهم درصد، بیشترین فراوانی سفرهای خارجی را در میان پاسخ‌دهندگان به پرسش‌نامه‌های این پیمایش به خود اختصاص داده‌اند (ایرنا و تسنیم). این آمار نشان می‌دهد که نتیجه‌گیری جوادی‌یگانه جامعه‌شناس نیز می‌تواند درست باشد؛ بیشتر سفرهای خارجی ایرانیان به مقاصد زیارتی بوده است. 

رشد آمار سفرهای خارجی 

برخی آمارهای دیگر نیز رشد تعداد سفرهای خارجی را در سال‌های اخیر نشان می‌دهد. ایرنا در اردیبهشت امسال، گزارشی را از تعداد نشست و برخاست‌های پروازهای داخلی و بین‌المللی در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۲ منتشر کرد. داده‌های این گزارش نشان می‌داد که در آن بازه زمانی آمار پروازهای داخلی ۲۳۹ هزار فروند و برای پروازهای خارجی ۲۵ هزار فروند بوده است؛ این اعداد به ترتیب ۲ درصد کاهش و ۱۹ درصد افزایش را در سفرهای داخلی و خارجی نسبت به سال 1401 نشان می‌دهد. 

البته طبیعتا همه مسافران پروازهای بین‌المللی ایرانی نبوده‌اند. در عین حال، سعید چلندری مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در فروردی امسال به رشد ۳۱ درصدی مسافر و افزایش ۲۵ درصدی پروازهای خارجی در تعطیلات نوروز ۱۴۰۳ اشاره کرد. به گفته او، بیشتر پروازها در این بازه زمانی به ترکیه، امارات و عراق بود (ایسنا). 

در خرداد امسال نیز وب‌سایت رسمی سازمان رادیو و تلویزیون دولتی ترکیه اعلام کرد که شمار ایرانیان بازدیدکننده از این کشور در چهار ماه نخست سال جاری میلادی، رشدی حدود 52 درصد را تجربه کرد.

به گزارش تجارت‌نیوز، هر چند داده‌های مختلف گویای افزایش سفرهای خارجی ایرانیان در سال‌های اخیر بوده‌اند، اما آمار ۷۰ درصدی هموطنانی که تاکنون اینگونه مسافرت‌ها را تجربه نکرده‌اند نشان می‌دهد که ادعای مطرح شده در ابتدای گزارش تا چه حد از واقعیت به دور است.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->