اجرای پروژه تأمین آب شرب مشهد از رشته‌کوه هزارمسجد با چهار سازه اصلی و تونل ۸.۵ کیلومتری + فیلم مهاجرت پرستاران، چالشی فراتر از مسائل معیشتی در خراسان رضوی و مشهد قوی‌ترین سموم بیماری‌زا در مواد غذایی فاسد و کپک‌زده هستند رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی: اگر اقدام فوری نشود، کالابرگ در حد شعار می‌ماند مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی: آموزش‌ و پرورش باید از نگاه صرف آموزشی خارج شود و به جایگاه فرهنگی خود بازگردد معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش: تأکید رئیس‌جمهور بر عدالت آموزشی است | آموزش باکیفیت برای همه کودکان ایرانی تصویب طرح حمل سلاح محیط‌بانان در مجلس تأسیس اولین هنرستان سمپادی در مشهد | تعداد مراکز سمپاد در خراسان رضوی به ۵۲ رسیده است مصرف بیش از حد ویتامین C خطر تشکیل سنگ کلیه را افزایش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۶ آبان ۱۴۰۴) | مشهد اندکی خنک می‌شود اهدای اعضای کودک ۱۱ ساله مشهدی، به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آبان ۱۴۰۴) مقاوم‌سازی ۶۰ درصد پل‌های جاده‌ای خراسان رضوی دربرابر سیل و زلزله تا پایان سال ۱۴۰۵ یک آتش کوچک برای تهیه چای، جنگل ارس خراسان رضوی را سوزاند | آتش‌سوزی ۱۵ هکتار از اراضی هزارمسجد ثبت بیش از ۲ هزار پرونده قضایی مربوط به رمزارز‌ها در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۴ سامانه بارشی از پنجشنبه (۸ آبان ۱۴۰۴) وارد کشور می‌شود | پیش‌بینی اولین باران پاییزی در خراسان رضوی شیر گیاهی را جایگزین شیر گاو کنیم؟ عفونت ادراری در کودکان، زنگ‌خطری جدی برای سلامت کلیه‌ها همه چیز درمورد آزمون دکتری ۱۴۰۵ + جزئیات ثبت‌نام و سهمیه‌ها راهکار‌های واقعی برای مقابله با خشکی پوست در سرما | چرا بیشتر کرم‌ها جواب نمی‌دهند؟ سازمان غذا و دارو: از قارچ‌های خودرو در طبیعت به هیچ وجه استفاده نکنید ادعای شاکی پرونده بازیگر سینما: پیشنهاد ۵۰ میلیارد تومانی داد تا شکایت نکنم افزایش مسمومیت کودکان با مواد شبه‌تریاک در سال‌های اخیر مخلوط سفیدکننده‌ها، قاتل خاموش خانه! انار بدن را برای مقابله با بیماری‌های فصل سرد واکسینه می‌کند | داروخانه سیار پاییز اوضاع شیرتوشیرِ شیرِ مدارس ۱۷هزار و ۶۶۰ تماس با اورژانس اجتماعی مشهد از ابتدای ۱۴۰۴ | کودک‌آزاری در صدر تماس‌های سامانه ۱۲۳ مدیریت بحرانِ آلودگی هوا نیازمند بازنگری راهکارهایی برای گذار بهتر از سالمندی | نه تجربه داریم، نه آماده ایم جوانی که استادکار بود، اما راه زندگی‌اش را اشتباه رفت | چرا سنگ‌کار ۲۴ ساله دزد شد؟
سرخط خبرها

شیر مادر، نوزادان را در برابر ابتلا به بیماری‌های گوارشی ایمن می‌کند

  • کد خبر: ۲۴۸۹۲۶
  • ۱۳ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۷
شیر مادر، نوزادان را در برابر ابتلا به بیماری‌های گوارشی ایمن می‌کند
یافته‌های یک پژوهش جدید نشان می‌دهد شیر مادر از نوزادان در برابر ابتلا به نوعی بیماری گوارشی حفاظت می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، یکی از پژوهشگران دانشگاه فلوریدا در آمریکا برای اولین‌بار پژوهشی انجام داده که اهمیت اسید‌های صفراوی شیر مادر را نشان می‌دهد. این یافته ممکن است به کاهش مرگ نوزادان در اثر نوروویروس کمک کند.

نوروویروس یا ویروس نورواک که با نام ویروس استفراغ زمستان هم شناخته می‌شود، عامل ایجادکننده بیماری‌های گوارشی مسری است و باعث التهاب معده و دیواره روده بزرگ می‌شود. نوروویروس هر سال جان حداقل ۵۰ هزار کودک را می‌گیرد.

نوزادان یک میکروبیوم روده (مجموعه‌ای از باکتری‌های مفید که به انسان کمک می‌کند مواد مغذی را هضم کند و در برابر عوامل بیماری‌زای روده واکنش نشان دهد) ثابت ندارند. آنان به ویژه در برابر نوروویروس که یکی از علل اصلی مرگ‌ومیر نوزادان در سراسر جهان است، حساس هستند.

کبد کلسترول تولید می‌کند که به اسید‌های صفراوی (متابولیت‌ها یا مواد شرکت‌کننده در سوخت‌وساز که در روده ترشح می‌شوند تا به هضم چربی حین غذا خوردن کمک کنند) تبدیل می‌شود. سپس، میکروبیوتای (میکروارگانیسم‌هایی که به صورت همزیست در روده انسان زندگی می‌کنند) خاصی در روده، این متابولیت‌های اسید صفراوی را به اسید‌های صفراوی میکروبی تبدیل می‌کنند که می‌توانند در برابر عفونت نوروویروس محافظت کنند. نوزادان باکتری مناسب روده که این اسید‌های صفراوی میکروبی را تولید می‌کند ندارند؛ بنابراین در برابر نوروویروس بی‌دفاع هستند.

داستان به همین‌جا ختم نمی‌شود. در حالی که اسید‌های صفراوی میکروبی نقش محافظتی در برابر عفونت نورویروس ایفا می‌کنند، اسید‌های صفراوی میزبان در واقع عفونت را افزایش می‌دهند. نوزادان دارای میزان زیادی از این اسید‌های صفراوی میزبان هستند؛ زیرا توسط باکتری‌های روده تغییر پیدا نمی‌کنند و در شیر مادر نیز یافت می‌شوند.

نوزادان تازه متولدشده میکروب‌های روده مناسبی برای اصلاح اسید‌های صفراوی ندارند و اسید‌های صفراوی میزبان در شیر مادر را مصرف می‌کنند؛ به همین دلیل در برابر متابولیت‌هایی که آنها را مستعد ابتلا به عفونت‌های شدید نوروویروس می‌کند، آسیب‌پذیر هستند.

نورویروس‌ها از این محیط متابولیک شکننده در نوزادان استفاده می‌کنند؛ ولی شیر مادر از راه‌های زیاد دیگری از نوزاد محافظت می‌کند و اسید‌های صفراوی شیر نیز احتمالاً اثرات مثبتی نیز دارند. در واقع، پژوهشگران دریافتند که اسید‌ها از نوزاد در برابر آسیب روده محافظت می‌کنند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->