ماجرای عجیب فروش دوچرخه‌های سرقتی در مشهد از طریق سایت دیوار + عکس تأکید سلاجقه بر ادغام محیط‌ زیست و منابع طبیعی آخرین وضعیت هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (۲۰ شهریور ۱۴۰۳) | ماندگاری هوای خنک در مشهد بیش از ٧۵ درصد بیماران مبتلا به وبا بدون علامت هستند اعمال‌قانون ۱۷۴۳ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۵۳ خودروی متخلف توقیف شدند (۲۰ شهریور ۱۴۰۳) ورود کمیسیون آموزش مجلس به حواشی کنکور امسال ظفرقندی: با بحران جمعیتی روبه‌رو هستیم | کاهش تلفات جاده‌ای ضروری است انتخاب رشته ۴۶۵ هزار نفر از داوطلبان کنکور ۱۴۰۳ انجام شده است توقف روند کاهشی نرخ باروری کشور | گیلان و مازندران دارای بیشترین آمار سزارین هستند ادارات منطقه سیستان به علت طوفان تعطیل شد (۲۰ شهریور ۱۴۰۳) عمل پیوند قلب باموفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد مدارس میزبان زائران دهه پایانی صفر ۱۴۰۳ در مشهد، در حال آماده‌شدن برای سال تحصیلی جدید هستند واریز حقوق شهریور ۱۴۰۳، مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین‌اجتماعی بانک رفاه کارگران و سایر بانک‌ها از امروز (۲۰ شهریور) بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال به حساب فرهنگیان بازنشسته واریز شد (۲۰ شهریور ۱۴۰۳) شینا انصاری: ۹۰۰۰ روستا با مشکل فرونشست زمین روبه رو هستند نادار‌هایی که «ناچار» نیستند گدایی و نمایش فقر زمینه ساز سوءاستفاده از نیت خیر نیکوکاران می‌شود | مفلس‌های میلیونر! کشف ۲ هزار قرص قاچاق در مه‌‍ولات خراسان رضوی ۳۸ فقره سرقت زیر ذره بین پلیس مشهد هشدار سازمان غذا و دارو: این ترش مزه‌های غیر بهداشتی را نخرید مهلت دو روزه برای واریز وجه سفر عمره انجام عمل‌های آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی در بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد مشهد
سرخط خبرها

پروتئین؛ یکی از اصلی‌ترین مواد مغذی بدن | چرا پروتئین ماده‌ای ضروری برای بدن است؟

  • کد خبر: ۲۴۹۲۳۹
  • ۱۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۳
پروتئین؛ یکی از اصلی‌ترین مواد مغذی بدن | چرا پروتئین ماده‌ای ضروری برای بدن است؟
«پروتئین» در رشد و نمو، تشکیل و حفظ عضلات و استخوان‌ها، سیستم عصبی، ایمنی، خون‌رسانی، تنفس، گوارش و تمام فعالیت‌های حیاتی بدن بسیار مهم است.

به گزارش شهرآرانیوز، پروتئین‌ها یکی از سه گروه اصلی مواد مغذی هستند که حیات بدن به آن‌ها وابسته است. پروتئین‌ها، مولکول‌های درشتی هستند که مانند یک تسبیح که از دانه‌های کوچک‌تری تشکیل شده، از واحد‌های کوچک‌تری به نام اسیدآمینه تشکیل شده‌اند و به علت داشتن عامل نیتروژنی از دو گروه دیگر کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها متمایز می‌شوند. پروتئین‌ها، نقش‌های بسیار متنوع و مهمی در بدن ایفا می‌کنند. سلول‌های بدن برای ادامه فعالیت خود به پروتئین‌ها وابسته هستند.

رشد و نمو، تشکیل و حفظ عضلات و استخوان‌ها، سیستم عصبی، ایمنی، خون‌رسانی، تنفس، گوارش و تمام فعالیت‌های حیاتی بدن به این ماده مهم یعنی پروتئین وابسته است. پروتئین‌های بدن از ۲۱ نوع اسیدآمینه تشکیل شده‌اند که بدن فقط می‌تواند ۱۳ نوع آن‌ها را خودش تولید کند و ۸ مورد باقی‌مانده باید از طریق مصرف مواد غذایی تأمین شود. این هشت مورد با عنوان اسید‌های آمینه ضروری نام‌گذاری شده‌اند. مواد غذایی حیوانی بهترین منبع برای دریافت پروتئین کامل هستند، پروتئین کامل تمام ۸ اسیدآمینه ضروری را دارد. از سوی دیگر، پروتئین‌های غیرکامل که بیشتر منبع گیاهی دارند، فقط تعدادی از این اسیدآمینه‌ها را دارا می‌باشند.

عدم دریافت کافی پروتئین با مشکلاتی از جمله عقب ماندگی رشد، ضعف بدن، افزایش ابتلا به عفونت‌ها، تحلیل عضلات، ادم، ریزش مو، کاهش یادگیری، کم خونی و ... همراه است. جالب است بدانید که کمبود پروتئین فقط در افراد کم وزن و لاغر بوجود نمی‌آید و افراد با اضافه وزن که الگوی غذایی پرچرب و پرکربوهیدرات بدون توجه به منابع پروتئینی را داشته باشند نیز در معرض کمبود پروتئین قرار دارند.

برای تامین پروتئین مورد نیاز لازم است منابع آن را شناخته و در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانیم. منابع حیوانی شامل انواع گوشت‌ها، لبنیات و تخم‌مرغ هستند. در مصرف گوشت‌ها خصوصا از نوع قرمز به علت داشتن چربی اشباع و کلسترول و افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی، باید محدودیت‌هایی را در نظر داشت. حبوبات و سویا نیز از جمله منابع خوب پروتئین‌های گیاهی هستند.

نکته‌ای که باید مدنظر قرار داد این است که به علت ناکامل بودن پروتئین‌های گیاهی لازم است آنها را در ترکیب با یکدیگر مصرف کرده تا از کفایت اسید‌های آمینه اطمینان حاصل شود. برای مثال ترکیب کردن حبوبات با غلات یا غلات با لبنیات. در نتیجه یک وعده عدس پلو یا ترکیب نان با ماست وعده کاملی از نظر پروتئین محسوب می‌شود.

باتوجه به افزایش قیمت منابع غذایی حیوانی و احتمال عدم امکان مصرف کافی این مواد برای بعضی از اقشار جامعه، لازم است که آموزش‌های لازم در زمینه تنظیم سبد غذایی خانوار به جهت دریافت کافی پروتئین‌ها، با توجه به توان اقتصادی خانواده، خصوصا در ارتباط با کودکان، سالمندان و خانم‌های باردار مورد توجه قرار گیرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->