نمایشگاه کتاب چقدر فروخت؟ آغاز سریال جدید رضا عطاران، عباس جمشیدی‌فر و بهزاد خلج نگهداری از ۹۹ کتاب نایاب ترجمه انگلیسی شاهنامه فردوسی در کتابخانه آستان قدس رضوی رئیس‌جمهور در پیامی برای روز بزرگداشت فردوسی: زبان فارسی آینه فرهنگ مشترک اقوام ایران‌زمین است رئیس انجمن آثار و مفاخر کشور: شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی شناسنامه‌ای از اصالت و هویت ما است یک کتاب جادویی برای فردوسی در نمایشگاه تهران | شاهنامه سه بعدی ویژه کودکان برای نخستین بار رونمایی شد + فیلم مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴)+فیلم علی‌محمد مؤدب: شعر، جان‌پناه تمدن ایرانی است | بازآفرینی فردوسی‌ها مانع اسیدپاشی فرهنگی می‌شود تشویق ۵ دقیقه‌ای برای «ماموریت غیرممکن» تام کروز نقدپذیری به سبک فراستی؛ «هیچی، مزخرف می‌گویند» فروش ۳۵۰ میلیاردی در سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران اعتراض کارکنان جشنواره فیلم کن به وضعیت حقوقی خود نام‌آوران شاهنامه بر روی پرده تبارشناسی آمدند ابراز همدردی و اظهارات رئیس صداوسیما در بازدید از محل انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم احیای سازمان کشور‌های فارسی‌زبان با محوریت مشهد معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی: نباید بین هویت ملی و مذهبی تقابل ایجاد کرد | شاهنامه ظرفیتی مغفول در گردشگری فرهنگی رئیس انجمن نسخ خطی ایران از روشی جدید برای تعیین قدمت اسناد خبر داد نقالی، صدای امروزِ فردوسی | گفت‌وگو با پریسا سیمین‌مهر، نقال بین‌المللی شاهنامه فردوسی یاحقی: شاهنامه با نقش‌آفرینی در ساخت هویت فرهنگی ایرانیان، از دیگر آثار متمایز شده است + فیلم
سرخط خبرها

موزه ملل شرق مسکو میزبان نمایشگاه نگارگری‌های تاریخی ایران می‌شود

  • کد خبر: ۲۵۰۹۱۷
  • ۲۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۵
موزه ملل شرق مسکو میزبان نمایشگاه نگارگری‌های تاریخی ایران می‌شود
موزه ملل شرق مسکو در حالی میزبان نمایشگاه نگارگری‌های تاریخی ایران می‌شود که در این نمایشگاه بیش از ۲۰۰ اثر از مجموعه دو موزه به نمایش گذاشته شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مراسم افتتاحیه نمایشگاه نگارگری‌های تاریخی ایران برگرفته از آثار مجموعه شرقی «پیتر شوکین» محقق و پدیدآورنده موزه آثار هنری «شوکین» با حضور مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه، آلکسی لویکین، مدیر موزه تاریخ روسیه، الکساندر سدوف، مدیر موزه ملل شرق مسکو و جمعی از دوستداران هنر شرقی در موزه ملل شرق مسکو برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، احمدوند اظهار داشت: ما در اینجا گرد هم آمده‌ایم تا از همه آن افراد، هنرمندان و صنعتگرانی که با اقدامات خود به نزدیک شدن مردم کشور‌های مختلف بویژه ایران و روسیه کمک کرده‌اند، یاد کنیم.

آلکسی لویکین، مدیر موزه تاریخ روسیه در این مراسم، پیتر شوکین را هدیه‌ای گرانبها نامید و اذعان داشت که در موزه تاریخ حتی یک بخش هم وجود ندارد که از اشیاء مجموعه شوکین در آن نباشد.

وی تأکید کرد: البته بهترین بخش و منحصر به فردترین آنها اکنون در موزه ملل شرق در یکجا جمع شده و وحدت مردمان حوزه اوراسیا را که قلمرو وسیعی از اروپا و آمریکا را شامل می‌شود، نشان می‌دهد و این مجموعه آثار نه نتیجه حملات و غنیمت‌های جنگ بلکه حاصل روابط تجاری و دیپلماتیک گسترده‌ای بود که بین روسیه و کشور‌های شرق وجود داشت و این بخشی از تاریخ ماست.

در ادامه این مراسم، الکساندر سدوف، مدیر موزه ملل شرق مسکو عنوان کرد: شوکین از بین تمام حجمی که می‌توان خریداری کرد، به طرز شگفت انگیزی شاهکار‌های واقعی را انتخاب کرده و این او بود که مدل جمع‌آوری آثار باستانی شرقی را تعیین کرد که اکنون اساس تشکیل این نمایشگاه شده و ما توانستیم پس از ۱۰۰ سال مجموعه کاملی از آثار جمع‌آوری شده توسط این پژوهشگر تاریخی و هنری را به یکجا باهم ببینیم.

این نمایشگاه شامل بیش از ۲۰۰ اثر از مجموعه دو موزه از جمله نسخ خطی، نگارگری‌های ایرانی، مبلمان شرقی، ظروف چینی، پارچه‌های نفیس، فرش‌ها، زیورآلات، محصولات فلزی و سنگی از ایران، ترکیه، هند، چین و ژاپن است.

پیتر شوکین؛ محقق روس در سال ۱۹۰۵، مجموعه غنی خود را که طی سال‌ها جمع‌آوری کرده بود به موزه تاریخ روسیه در مسکو اهدا کرد که بیش از ۳۰۰ هزار مورد را شامل می‌شد و به عنوان «دپارتمان امپراتوری» شناخته شد.

این محقق روسی، توجه ویژه‌ای به نمادگرایی، تکنیک‌های هنر شرقی و تأثیر آن بر فرهنگ روسیه داشت.

مجموعه شوکین که بسیار فراتر از مرز‌های امپراتوری روسیه شناخته شده است، اکنون در این نمایشگاه به مدت ۲ ماه و نیم برپا خواهد بود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->