به گزارش شهرآرانیوز، حتی زنانی که به باغبانی یا روزانه یک ساعت پیادهروی عادی مشغول بودهاند، ۳۱درصد خطر ابتلا به بیماری در آنها کاهش یافته است. درنتیجه انجامدادن فعالیت بدنی برای بیماران مبتلا به سنگکلیه، یکی از عوامل مهم پیشگیری و درمان غیرتهاجمی است. بر اساس تحقیقات انجامشده، بهترین نوع ورزش برای بیماری سنگ کلیه، ورزشهای هوازی است. زمانی که فرد در حین فعالیت عرق میکند، ضربان قلب افزایش مییابد، سرعت تنفس فرد بیشتر میشود و میتوان گفت یک تمرین هوازی انجام داده است. تمریناتی همچون پیادهروی، دویدن، دوچرخهسواری، شنا و ایروبیک از نمونه تمرینات مناسب برای بیماران کلیوی است. طنابزدن بهدلیل پرشهای متوالی بهعنوان بهترین ورزش برای دفع سنگکلیه معرفی شده و گمان بر این است که میتواند باعث دفع سنگکلیه شود.
ورزش چگونه عمل میکند؟
زمانی که فرد مشغول به تمرین هوازی است، بدن به اکسیژن بیشتری نیاز دارد تا به فعالیت خود ادامه دهد. اکسیژن موردنیاز بدن از طریق خون در حال گردش تهیه میشود. قلب مسئول ارسال خون به تمامی نقاط بدن است.
زمانی که فرد شروع به تمرین میکند و بدن او با کاهش میزان اکسیژن مواجه میشود، قلب برای جبران سریعتر، عمل پمپاژ را انجام میدهد. پمپاژ سریعتر بهمعنای افزایش سرعت گردش خون است. با افزایش سرعت گردش خون، خون با شدت بیشتری از کلیهها عبور میکند و تصفیه میشود. زمانی که شدت عبور خون از کلیه بالاست، خود به دفع مایعات و مواد زائد کمک میکند. بدن فرد در حین انجام تمرین هوازی، دهیدراته شده و به عبارت دیگر کمآب میشود. فرد با احساس تشنگی آب بیشتری می نوشد که به دفع سنگ کمک میکند.