پایانه چند منظوره غرب، پروژه‌ای ملی در مشهد بازدید شهردار مشهد از پروژه‌های مدیریت پسماند و جاده‌های مواصلاتی میامی + فیلم (۶ آذر ۱۴۰۳) درباره یکی از قدیمی‌ترین روستا‌های غرب مشهد | روایتگری تاریخ در قلعه اربابی «امامیه» نحوه ثبت‌نام بانوان مشهدی برای آزمون استخدام آتش‌نشان چگونه است؟ + لینک سایت پارکینگ طبقاتی «توحید» میدان شهدا، گامی اساسی در مسیر مدیریت ترافیک و هوشمندسازی خدمات شهری مشهد رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در جمع فعالان فرهنگی حاشیه شهر: نسبت به ایجاد امیدآفرینی مسئول هستیم «پارکینگ طبقاتی توحید» مشهد پس از سال‌ها انتظار، فردا افتتاح می‌شود + فیلم هوای کلانشهر مشهد برای دهمین روز پیاپی، در وضعیت «هشدار» قرار دارد (۶ آذر ۱۴۰۳) کوچه چهنو مشهد، راه‌آبِ کهنِ شهر که قدمتش به قبل دوره قاجار می‌رسد اختصاص ۷۰ هکتار زمین رهاشده برای محرومیت‌زدایی در منطقه ۴ شهرداری مشهد ثبت تردد بیش از ۲ میلیون وسیله نقلیه در مبادی ورودی و خروجی خراسان رضوی در آبان ۱۴۰۳ حاجی‌بگلو: ورود تفکر جهادی و بسیجی به هر عرصه‌ای، رفع گره‌ها و پیشرفت حتمی را به دنبال دارد شهروند خبرنگار | طلوع خورشید در شهرک مهرگان مشهد تأکید شهردار مشهد بر همکاری همه‌جانبه شهرداری با سازمان بسیج شهرداری مشهد + فیلم مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌های خراسان رضوی منصوب شد (۵ آذر ۱۴۰۳) خدمت بهتر با سیره و اخلاص بسیجی ثبت‌نام اعتکاف ماه رجب در حرم امام‌رضا(ع) آغاز شد (۵ آذر ۱۴۰۳) + لینک شهردار مشهد مقدس: پایه اصلی قوت و قدرت دفاعی کشور‌های اسلامی بسیج است نقش کلیدی مساجد در توسعه و مدیریت شهری همیاری خیران شهریار برای سازندگی در مشهد
سرخط خبرها

بازپیرایی بازار «سرشور» و بازار فرش برای تقویت هویت تاریخی مشهد

  • کد خبر: ۲۷۵۹۱
  • ۰۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۳
بازپیرایی بازار «سرشور» و بازار فرش برای تقویت هویت تاریخی مشهد
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد بر حمایت کامل شورا از پروژه احیا و بازپیرایی بازار سرشور به‌عنوان بخشی از هویت تاریخی‌اجتماعی شهر مشهد تأکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، احسان اصولی در جریان بازدید از بازار تاریخی سرشور در بافت میانی مشهد و پروژه بازپیرایی آن گفت: یکی از راهبردهای اساسی شورا در حوزه فرهنگی‌اجتماعی، تقویت هویت اجتماعی مشهد و برجسته کردن نقاط تاریخی‌هویتی آن از طریق حفظ آثار به‌جای‌مانده از تاریخ گذشته مشهد است.


او با اشاره به اینکه بازار سرشور از دوره تیموریان بنا شده است، افزود: طبق تحقیقات، آثاری از دوره‌های تیموری، صفوی، قاجار و پهلوی اول در بازار موجود است و تمام این‌ها حکایت از پیشینه و تاریخ این محله و شهر مشهد دارد. بر این اساس بازار سرشور مشهد یکی از پایگاه‌های تاریخی این شهر است که همه شاخصه‌ها و مؤلفه‌های هویتی که برای شهرهای تاریخی می‌شود تعریف کرد مانند بازار، مسجد، آب‌انبار، مدرسه و منازل اشخاص حکومتی را در این بازار می‌توان دید.


وی اضافه کرد: متأسفانه در مشهد در دوره‌ای شاهد آن بودیم که تمام آثار تاریخی و باقی‌مانده از دوران گذشته به‌ویژه در بافت پیرامون حرم امام رضا(ع) تخریب‌ شده است. در دوره پنجم بر آن شدیم تا از آثار به‌جای‌مانده مراقبت کنیم و تا حد ممکن به اصلاح وضعیت بپردازیم. از این‌رو بازار فرش و بازار سرشور باید احیا شوند تا برای مشهدی‌ها و زائران امام رضا(ع) که از نقاط گوناگون کشور برای زیارت بارگاه منور رضوی به مشهد عزیمت می‌کنند، فضایی برای بازدید از ادوار گذشته و تاریخ شهر مهیا شود.


اصولی ادامه داد: طرح بازپیرایی و بهسازی بازار سرشور، پروژه‌ای بسیار مفید برای زنده کردن یادها و تاریخ گذشته شهر مشهد است و تمام اقدامات جاری در این پروژه بر اساس پژوهش از تاریخ سده‌های گذشته شهر توسط مشاوران تخصصی طراحی و اجرا می‌شود.


رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر مشهد یادآور شد: در برخی نقاط بازار پاتوق‌های تجمع شهروندان وجود داشته است که این اماکن در بازار برای اجتماعات و برگزاری مراسم فرهنگی و مذهبی دوباره شکل می‌گیرد. همچنین حمام بیگلربیگی ازجمله مکان‌های تاریخی موجود در بازار است که امکان بازسازی و احیای آن به‌عنوان یک موزه وجود دارد.


وی در پایان گفت: نکته مهم آن است که بیشتر کسبه ساکن در محل با اجرای این طرح به دلیل امکان رونق بازار موافق‌اند. به این دلیل که این پروژه برای شهر بسیار ارزشمند است و می‌تواند میراث ارزشمند تاریخی برای مشهدی‌ها به شمار رود. بنابراین شورای شهر مشهد به‌طور کامل حامی و پشتیبان این پروژه تا پایان و نتیجه نهایی خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->