قیمت طلا و سکه چقدر است؟ (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ) تکان شدید قیمت‌ها در بازار خودرو | این خودرو ۱۰۰ میلیون تومان ارزان شد + جدول برنج ایرانی گران شد | جدول قیمت انواع برنج در اردیبهشت ۱۴۰۴ تفاهم گازی بزرگ ایران و روسیه | واردات سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز از مسیر آذربایجان توصیه رئیس اتحادیه طلا به خریداران | مردم منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ها هستند قیمت طلای ۱۸عیار امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تغییر ۳۶۴ هزار تومانی قیمت طلا باز هم ریخت | نرخ جدید طلای جهانی امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید استاندار خراسان رضوی؛ لزوم استفاده حداکثری از برند شهر جهانی گوهرسنگ‌ها برای توسعه اقتصادی استان بانک طلا در خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود | پیش‌بینی جذب حداقل ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه در «مشهداینوکس» و «مشهدفارکس» احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در کاشمر آغاز شد جزئیات فروش اینترنتی محصولات سایپا از دوشنبه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نفت: ظرفیت تجارت ایران و روسیه فراتر از ارقام کنونی است ۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی وزیر نفت وارد مسکو شد | پاک نژاد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه شرکت می‌کند خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی
سرخط خبرها

بسیاری از کارگاه‌های مشاغل سخت و زیان‌آور مشمول طرح طبقه‌بندی نیستند

  • کد خبر: ۲۹۲۵۸۷
  • ۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۱
بسیاری از کارگاه‌های مشاغل سخت و زیان‌آور مشمول طرح طبقه‌بندی نیستند
یک کارشناس حوزه کار گفت: باوجود آنکه موضوع طبقه‌بندی مشاغل در قانون دیده شده است، به دلیل نبود نظارت بر اجرای آن، بسیاری از کارگاه‌های مشاغل سخت و زیان‌آور مشمول طرح طبقه‌بندی نیستند؛ درنتیجه، کارگران این مشاغل با حقوق ناچیز به انجام کار‌های طاقت‌فرسا مشغول‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، ناصر چمنی با اشاره به اظهارات وزیر کار مبنی بر افزایش حقوق و دستمزد کارگران مشاغل سخت و الزام اجرای طبقه‌بندی مشاغل در این کارگاه‌ها، گفت: کار در معادن مشمول قانون مشاغل سخت و زیان‌آور است و مشاغل سخت و زیان‌آور آیتم‌های خاص خود را دارد. به ویژه در بحث آلاینده‌سنجی باید کارشناسان رسمی میزان آن را بررسی و تایید کنند.

وی افزود: در قانون تنها امتیازی که برای کارگران مشاغل سخت دیده شده، بازنشستگی پیش از موعد است که آن را هم در بسیاری موارد زیاد می‌بینند، در حالی که آسیب‌ها و فرسایش جسمی و روحی افراد نادیده گرفته می‌شود.

این کارشناس حوزه کار ادامه داد: اینکه وزیر کار از لزوم تغییر دستمزد کارگران مشاغل سخت سخن گفته، قدم خوبی است و امیدوارم که هر حرفی که در این باره زده می‌شود، عملی شود؛ مثل حادثه تلخ پلاسکو و جان باختن آتش نشانان نشود که سال‌ها طول کشید تا مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور شوند و نمایندگان آنها چند سال جنگیدند تا بتوانند از این امتیاز استفاده کنند.

چمنی گفت: اگر در بحث معادن به دنبال اجرای طبقه‌بندی و تغییر حقوق کارگران هستیم، باید هرچه سریع‌تر عملیاتی نشود، چون ممکن است در حین بررسی و سال‌ها زمان بردن، جان چند نفر در حوادث معدنی به مخاطره بیفتد لذا این قبیل موضوعات باید هرچه سریع‌تر رسیدگی و آیین‌نامه آن بدون اتلاف وقت تدوین و ابلاغ شود تا دیگر چنین اتفاقاتی را شاهد نباشیم.

وی با یادآوری آسیب کار‌های سخت و زیان‌آور به انسان، گفت: باید متناسب با سختی کار برای کارگران این شغل‌ها دستمزد تعریف کرد. قطعا راه‌هایی برای شناسایی کار‌های سخت و زیان آور وجود دارد و کسانی هستند که بتوانند آلایندگی محیط را مورد ارزیابی قرار دهند. در معدن ذغالسنگ طبس بحث آلاینده‌سنجی و شناسایی کار سخت و زیان آور صورت نگرفته و بعید می‌دانم که مشمول طرح طبقه‌بندی هم شده باشد.

این کارشناس حوزه کار درباره الزام اجرای طبقه‌بندی در کارگاه‌های سخت و زیان‌آور گفت: در حال حاضر ماده ۴۹ قانون کار این مساله را مورد تاکید قرار داده و گفته است که در کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر باید طرح طبقه‌بندی اجرا شود. اگر کارفرما زیربار اجرای طرح نرفت، اداره کار آن منطقه باید وارد عمل شود و طرح را اجرا کند.

به گفته چمنی علیرغم آنکه موضوع طبقه‌بندی مشاغل در قانون دیده شده ولی به دلیل آنکه بر اجرای آن نظارتی وجود ندارد، بسیاری از کارگاه‌ها مشمول طرح طبقه‌بندی نیستند و کارفرمایان هم تمایلی به اجرا نمی‌بینند؛ در نتیجه کارگران مشاغل سخت با حقوق ناچیز به انجام کار‌های سخت و طاقت‌فرسا مشغولند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->