بانک‌ها تا پایان تابستان ۱۴۰۴، در روزهای پنجشنبه تعطیل شدند منتظر افزایش قیمت موبایل و خودروهای وارداتی باشیم؟ | بررسی تأثیر ضمانت‌نامه بانکی بر واردات خودرو و موبایل تأکید وزارت صمت بر ممنوعیت واردات کالا‌های خارجی مشابه تولید داخل شعب کشیک بانک‌ها روزهای پنجشنبه دایر است استاندار خراسان رضوی: گسترش فیبر نوری در مشهد عقب مانده است وزیر نیرو: برق را ۵۰۰۰ تومان می‌خریم ۴۹ یا ۳۹ تومان می‌فروشیم! بیانیه همایش سیاست‌های پولی: نظارت بر هزینه‌ها و کاهش رانت جویی ضروری است برق مشترکین پرمصرف خانگی و تجاری در خراسان رضوی محدود می‌شود (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | جدیدترین قیمت دناپلاس افت ۴ تا ۹۰ میلیونی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز موبایل‌های سامسونگ، شیائومی و آیفون (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول حرکت به سوی صادرات صنایع‌دستی از خراسان رضوی کلید خورد + فیلم تخصیص ارز برای واردات کالا‌های مشابه تولید داخل متوقف شد تفاوت قیمت میلگرد آجدار و ساده؛ کدام مقرون‌به‌صرفه‌تر است؟ نرخ مالیات پرسودترین شرکت‌ها فقط صفر تا ۱۰ درصد بوده است شاخص کل بورس سقف تاریخی خود را شکست | رشد ۳۶ هزار واحدی (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) زمان خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | برای خرید عرضه اولیه «مهر» چقدر نقدینگی لازم است؟ برق ۱۳۸ بانک و اداره پرمصرف در مشهد قطع شد | بانک‌ها در صدر ادارات پرمصرف  ثبت‌نام بیش از ۹۳ هزار مستأجر برای وام ودیعه مسکن | فقط ۵۲ فقره پرداخت شده است طلا و سکه در بازار مشهد گران شد | ورود طلا به کانال جدید (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تجارت ریلی خراسان رضوی روی ریل رونق قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دلار در کانال ۸۳ هزار تومان جا خوش کرد با ۲۰۰ میلیون تومان رهن در کدام مناطق مشهد می‌توان آپارتمان اجاره کرد؟ (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز مرغ و گوشت قرمز در مشهد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افزایش قیمت سینه مرغ جزئیات تغییر در حق بیمه تأمین‌اجتماعی سهم کارفرمایی کارگاه‌های تا ۵ نفر کارگر اعلام شد + لیست ۱۲ ردیف به فهرست اقلام مشمول محاسبه با نرخ ارز ترجیحی اضافه شد + جدول جزئیات قیمت سوخت مایع و برق واحد‌های کشاورزی مشخص شد قیمت عمده‌فروشی میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | سیب‌زمینی به کیلویی چند رسید؟ قیمت طلای جهانی امروز (سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد
سرخط خبرها

صنایع کوچک، چشم‌انتظار حمایت بزرگ

  • کد خبر: ۲۹۳۸۷۹
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۶
صنایع کوچک، چشم‌انتظار حمایت بزرگ
سال ۱۳۸۴ را می‌توان نقطه آغاز برنامه‌های مؤثر در حمایت از صاحبان کسب‌وکار‌های خرد دانست؛ یعنی زمانی که مجلس شورای اسلامی پیرو تأکید رهبر معظم انقلاب، اولین مصوبات رسمی خود را در راستای سیاست‌گذاری متمرکز در حمایت از صنایع کوچک به سرانجام رساند.
جعفر فرشچی
نویسنده جعفر فرشچی

سازمان نواحی صنعتی، نخستین نهاد اثرگذار در حوزه صنایع کوچک است که در سال ۱۳۴۳ تأسیس شد و پس از بازنگری اساسنامه این نهاد اقتصادی در سال ۱۳۴۷، سازمان صنایع کوچک و نواحی صنعتی ایران از دل آن شکل گرفت. این مقدمه نخستین تلاش برای سامان‌دهی و حمایت از صنایع کوچک است؛ اما در اصل، سال ۱۳۸۴ را می‌توان نقطه آغاز برنامه‌های مؤثر در حمایت از صاحبان کسب‌وکار‌های خرد دانست؛ یعنی زمانی که مجلس شورای اسلامی پیرو تأکید رهبر معظم انقلاب، اولین مصوبات رسمی خود را درراستای سیاست گذاری متمرکز در حمایت از صنایع کوچک به سرانجام رساند تا دولت‌ها نسبت به این حوزه تکلیف قانونی پیدا کنند.

در عصر توسعه نقش‌آفرینی صنایع، ۲۵‌درصد از اشتغال کل جهان و ۳۳‌درصد از مجموع سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی، در صنایع کوچک است. طبق تعریف جهانی، مفهوم بنگاه‌های زودبازده یا همان کوچک به کسب‌وکار‌هایی اطلاق می‌شود که در حوزه‌های بازرگانی، کشاورزی یا خدماتی برای کمتر از ۱۰۵ نفر اشتغال‌زایی می‌کنند. 

در کشور ما، این تعریف به پنجاه نفر نیروی کار کاهش پیدا کرده تا شمول فراگیری در حمایت از این کسب‌وکار‌ها حاصل شود. بنا بر آمار‌های رسمی، امروزه بیش از ۴۱‌درصد از فرصت‌های شغلی کشور به همین واحد‌ها مربوط می‌شود و بر‌همین‌اساس، در سال‌های اخیر سیاست‌های ویژه‌ای در دستورکار قرار گرفته است تا سرمایه‌گذاران خرد در صنایع کوچک بتوانند از تسهیلات ویژه کارآفرینی، ضمانت‌نامه‌های بانکی و معافیت‌های مالیاتی برخوردار شوند. 

خراسان رضوی از‌جمله‌استان‌های آینده‌دار کشور در حوزه صنایع کوچک محسوب می‌شود که در سال‌های اخیر، رشد چشمگیری را در این عرصه تجربه کرده است؛ به‌طوری‌که از ۲۱۷ هزار نفر نیروی کار شاغل در حوزه صنعت، حدود ۶۰‌درصد در کسب‌و‌کار‌های خرد و کوچک مشغول‌به‌کار هستند و به‌طور‌کلی، ۹۰ درصد از صنایع متعلق به بخش خصوصی در استان نیز مربوط به واحد‌های کوچک و متوسط است. 

البته ذکر این نکته ضروری است که برخلاف اطلاق اصطلاح کوچک به این واحدها، حمایت از صنایع خرد باید بزرگ و شایسته باشد؛ زیرا سرجمع سرمایه اولیه این کسب‌وکار‌ها در خراسان رضوی از ۴۰۰‌هزارمیلیارد ریال فراتر رفته که نشان از اهمیت این واحد‌ها دارد. مزیت ذاتی صنایع کوچک این است که به‌دلیل به‌کارگیری سرمایه اولیه اندک، فشار مالی سنگینی به دولت وارد نمی‌کنند؛ اما ظرفیت اشتغال‌زایی بسیار بالایی دارند و بنابراین باید از این فرصت کم‌نظیر استقبال کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->