جابه‌جایی عجیب جسد جوان ایرانی با راننده خارجی + جزئیات نتایج اولیه کنکور سراسری ۱۴۰۴ (نوبت اردیبهشت) منتشر شد + لینک نتایج آمار تکان‌دهنده اما واقعی: بیش از ۹۵ درصد آتش‌سوزی‌ها در جنگل‌ها، منشأ انسانی دارد بی‌احتیاطی مسافران، علت آتش‌سوزی پارک ملی گلستان اعلام شد + فیلم برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در تیرماه ۱۴۰۴ | داوطلبان فریب منابع و سوالات فضای مجازی را نخورند ۸ رشته جدید کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی راه‌اندازی شد قتل فجیع دختربچه ۶ ساله توسط ۶ زن و مرد معتاد موزه‌ها روز چهارشنبه (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) تعطیل شدند دستگیری گوشی‌قاپ‌های خشن با کارآگاه بازی جوان مالباخته و کمک پلیس مشهد وقوع آتش سوزی در جنگل گلستان (۱۲ خرداد ۱۴۰۴) فوت بیش از ۱۰۰۰ نفر بر اثر غرق شدگی در سال ۱۴۰۳ رئیس کمیسیون آموزش مجلس: هر چه زودتر ماجرای لو رفتن سوالات امتحان نهایی را تعیین تکلیف کنید شهید عماد دهیمی، مامور پلیسی که بعد از شهادت اعضای بدنش اهدا شد (۱۲ خرداد ۱۴۰۴) افزایش ۲۰ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها در ایران + فیلم تأکید اژه‌ای بر ضرورت مبارزه مدبرانه با مظاهر فساد | لزوم تبیین شفاف و صریح مسائل برای مردم با زاگرس بد برخورد کردیم! | ۴۰ درصد آب کشور وابسته به زاگرس است محدودیت‌های ترافیکی محور‌های پرتردد کشور از ۱۳ تا ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ اعلام شد حذف اسناد فیزیکی ولادت و وفات در ثبت احوال با ورزش کردن از بازگشت سرطان پیشگیری کنید درد مفاصل دارید؟ برای کمبود این ویتامین است انتقال ۱۴۶ زندانی ایرانی از عراق به کشور طی ۳ سال گذشته ۴۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی برای ۸ مزاحم تلفنی اورژانس در نیشابور واکنش پلیس به گم‌شدن "الهه حسین نژاد" در تهران (۱۲ خرداد ۱۴۰۴) واریز دیه ۴۰ نفر از مصدومان حادثه بندر شهید رجایی کشف ۵ میلیون لیتر سوخت قاچاق در بندرعباس آغاز نمونه‌برداری در پی تلفات گسترده بچه ماهی‌ها در تالاب میانکاله هشدار پلیس فتا در خصوص فال‌گیری رایگان در اینستاگرام پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۲ خرداد ۱۴۰۴) | رگبار و رعدوبرق در راه نواحی غربی استان درباره مزایای شخصی و عمومی دوچرخه‌سواری | رکاب‌زنی، هدیه‌ای به نسل آینده
سرخط خبرها

ایران کشوری فوق سالمند می‌شود

  • کد خبر: ۲۹۴۴۰۳
  • ۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۷
ایران کشوری فوق سالمند می‌شود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت:پیش‌بینی اولیه در ایران نشان می‌دهد جمعیت به طور اجتناب‌ناپذیری به سمت سالمند شدن در حال حرکت است؛ به طوری که تا سال ۱۴۳۰، حدود ۳۲ درصد جمعیت کشور سالمند خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، مرکز خدمات جامع سلامت دوستدار سالمند در مرکز خدمات جامع سلامت پیامبر اکرم (ص) لواسان با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد.

علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در افتتاحیه این مرکز، با اشاره به پویا و داینامیک بودن نظام مراقبت بهداشتی کشور که مبتنی بر مراقبت اولیه بهداشتی PHC است، اظهار کرد: در این نظام بهداشتی به دلیل انعطاف‌پذیری بالا، امکان اجرای برنامه‌های ادغام یافته وجود دارد.

وی یکی از مهم‌ترین مسائل مبتلابه کشور را مراقبت از جمعیت سالمندی دانست و گفت: پیش‌بینی اولیه در ایران نشان می‌دهد جمعیت به طور اجتناب‌ناپذیری به سمت سالمند شدن در حال حرکت است؛ به طوری که تا سال ۱۴۳۰، حدود ۳۲ درصد جمعیت کشور سالمند خواهد شد. طبق تعریف اگر این رقم بین ۱۴ تا ۲۱ درصد باشد، کشور سالمند و اگر بالاتر از ۲۱ درصد باشد کشور فوق سالمند تلقی می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه تدابیر مدیریتی برای برطرف کردن نیاز‌های سالمندی فقط به بهداشت و درمان خلاصه نمی‌شود، گفت: شادابی، رفاه، خوداشتغالی، درآمد مکفی و اطمینان از امنیت اقتصادی از نیاز‌های جنعیت سالمندی است.

زالی با تاکید بر ضرورت تعریف نظام جامع چندلایه تامین اجتماعی برای سالمندان، افزود: این نظام باید مترقی باشد تا تمام ابعاد آسیب‌پذیری جامعه را پوشش دهد البته این تمهیدات در کشور به عنوان یک پروتکل ملی در حال تدوین است.

وی با بیان تفاوت‌های ساختاری که در بدنه خانواده ایرانی طی چند سال اخیر رخ داده است، گفت: در خانواده گسترده، سالمندان سلامت روان بالاتری دارند، اما تغییر الگوی جمعیتی ایران و تمایل آن به شهرنشینی، از گستردگی خانواده‌ها کاسته و همین تغییر موضوع سالمندی را جدی‌تر می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی زنانه شدن جمعیت سالمندی کشور را مسئله مهم دیگر خواند و گفت: زنان از نظر فیزیولوژیک آسیب‌پذیرترند. تا سال ۱۴۱۰، آمار تجرد قطعی به یک میلیون نفر می‌رسد بنابراین برنامه‌ریزی و فراهم کردن تمهیدات مناسب برای حل این چالش، ضروری است.

زالی ادامه داد: با توجه به چک لیست‌های موجود در سطح ملی بر اساس برنامه ادغام یافته سالمندی، امکان ایجاد مرکز دوستدار سالمند در ۱۲ مرکز از ۱۱۲ مرکز جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وجود دارد.

وی سرانه جمعیت سالمندی در لواسان را بالاترین سرانه جمعیت سالمندی در پایتخت اعلام کرد و افزود: سالمندان در کشور ۹ تا ۱۰ درصد جمعیت را تشکیل می‌دهند، در حالی‌که این رقم در لواسان ۱۵ درصد است و این رقم نشان می‌دهد انتخاب این مرکز برای اجرای طرح بسیار مناسب بوده است. استان تهران نیز از استان‌های سالمند تلقی می‌شود، البته سرانه سالمندی در استان گیلان بالاترین نرخ و سیستان و بلوچستان پایین‌ترین نرخ را در سراسر کشور دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: در مراکز دوستدار سالمند بیش از هر چیزی نیاز به آموزش پیشگیرانه است تا از بسیاری از مخاطرات جلوگیری شود، این نیاز در مرکز لواسان برطرف شده است. نکته دوم طبقه‌بندی هوشمندانه ریسک‌فاکتورهاست.

زالی با توصیه به مصرف مکمل‌های مهم نظیر ویتامین D در این مرکز، گفت: مصرف ویتامین‌ها بسیاری از مشکلات سلامت را برطرف خواهد کرد. همچنین ورزش همگانی و آموزش‌هایی که در این زمینه در این مرکز ارائه می‌شود نیر مفید است. خوشبختانه فرهنگ ایرانی، سپردن سالمند به خانه سالمندان را برنمی‌تابد و از این نظر باید این فرهنگ حفظ بماند.

مرکز خدمات جامع سلامت پیامبر اکرم (ص) لواسان ۳۴ هزار و ۱۵۲ نفر جمعیت شهری و روستایی را تحت پوشش دارد که پنج هزار و ۲۲۹ نفر از این جمعیت را سالمندان تشکیل می‌دهند. از اقدامات مورد نظر در مراکز دوستدار سالمند، پوشش حداکثری ارائه مراقبت به سالمندان و شناسایی سالمندان مبتلا به بیماری‌های غیرواگیر مانند فشارخون و دیابت و سالمندان دارای عوامل خطر است.

منبع: خبرگزاری فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->