۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

قاچاق‌ساز‌ها!

  • کد خبر: ۲۹۶۲۷۰
  • ۰۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۵
قاچاق‌ساز‌ها!
برای مشهد می‌ترسم؛ از اینکه زمین زیر پای این شهر بلرزد، پیشاپیش بر خود می‌لرزم. در مناطق برخوردار و با نظارتی که می‌شود، ساخت‌وساز‌ها ملزم به رعایت مقررات ایمنی‌اند، اما حاشیه شهر و مناطق کم‌برخوردار بوی فاجعه می‌گیرند.

برای مشهد می‌ترسم؛ از اینکه زمین زیر پای این شهر بلرزد، پیشاپیش بر خود می‌لرزم. در مناطق برخوردار و با نظارتی که می‌شود، ساخت‌وساز‌ها ملزم به رعایت مقررات ایمنی‌اند، اما حاشیه شهر و مناطق کم‌برخوردار بوی فاجعه می‌گیرند هر وقت سخن از ایمنی سازه و احتمال زلزله به میان می‌آید. سازه‌هایی که در برابر باد تند فرومی‌ریزد، در برابر زلزله چه خواهند کرد؟ چندباری باد‌های تند که فرونشسته، غبار سازه‌های در حال اجرا برخاسته است! رسانه‌ها هم خبرش را منتشر کردند. نمی‌دانم به گوش و چشم آنان که باید، رسید یا خیر؟

از سازه‌های قدیمی و ناایمن که فاکتور بگیریم، در همین سازه‌های به‌روز که به شکل «قاچاق‌ساز»، قارچ‌گونه سر از زمین درمی‌آورند، هم فراوان‌اند بنا‌هایی که در فهرست فروریختن قرار می‌گیرند. قاچاق که فقط در حوزه موادمخدر نیست، هرچه غیرقانونی شکل بگیرد، زیرمجموعه این مفهوم منفی تعریف پذیر است. پشت‌بام‌سازی که دیگر حکایتی است که سودجویان به راه انداخته‌اند و از هر طرف بخوانیم، تلخ و آزاردهنده است. باری، وضعیت ما دربرابر زلزله اصلا خوب نیست که خیلی هم بد است. پیش‌تر، دیسفانی، رئیس وقت سازمان نظام‌مهندسی ساختمان، گفته بود ۶۰ درصد ساختمان‌های مشهد در برابر زلزله احتمالی آسیب‌پذیر است. 

اگر در این باره جست‌وجویی کنیم، تارنما‌های متعدد خبری، فهرستی از اظهارنگرانی کارشناسان و مسئولان را برای ما شمار خواهند کرد که همه نگران این نوع ساخت‌وساز‌ها هستند. همه هم هشدار می‌دهند. حالا چه زمانی و چه کسانی باید جامعه را درباره این خطر هوشیار کنند، خدا می‌داند. در این ناهوشیاری عمومی که شاهدیم، در وضعیت اقتصادی که افراد به سرپناهی با هر درجه ایمنی قائل و قانع‌اند، خبرنگار هم انگار باید کلمات خود را برای روز فاجعه ذخیره کند؛ برای خبر‌هایی که باید بنویسد! واقعا هم وقتی هشدار‌ها، جامعه را درباره خطری چنین بزرگ، هوشیار نمی‌کند، چه می‌توان کرد؟ 

امیدوارم مسئولان بلندپایه و متولیان امر، با نگاهی نگران وضعیت ساخت‌وساز در مناطق کمتربرخوردار را زیرنظر بگیرند. امروز سخت بگیریم، هزاربار بهتر از آن است که فردا گرفتار شرایط سختی بشویم که عبور از آن، معلوم نیست ممکن باشد. این اقدام بهداشتی می‌تواند ما را از درمان بی‌نیاز کند. تکرار می‌کنم؛ امروز دانسته و خردمندانه بر خود سخت بگیریم تا به ساخت‌وساز ایمن برسیم، بهتر است که فردا اسیر سخت‌گیری هولناک حادثه شویم که شاید راه پس‌فردا را به روی ما ببندد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->