خبر مهم وزیر تعاون از حذف یارانه گروهی از افراد بنزنین مفت هواپیماها کمی گران می‌شود| از ۶۰۰ تومان به ۶۶۰۰ تومان پیش بینی بورس فردا چهارشنبه (۹ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا چهارشنبه (۹ آبان ۱۴۰۳) بانک مرکزی حساب‌های فرعی بیمه سلامت را مسدود می‌کند ویدئو| گوشواره‌های شکسته از کرمان برای لبنان| روایت اهدای تنها یادگاری شهید فاطمه دهقانی به مردم لبنان مبلغ وام ازدواج در سال ۱۴۰۴ اعلام شد+جزئیات رتبه‌بندی معلمان فاقد رتبه آغاز شد + جزئیات (۸ آبان ۱۴۰۳) نگاه دولت چهاردهم به طرح ساماندهی کارکنان دولت چیست؟ بورس پا پس کشید | گزارش وضعیت بازار سهام (۸ آبان ۱۴۰۳) رشد ۱۳۰ هزار تومانی قیمت طلا در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۳) صرفه اقتصادی یک سیخ کباب کوبیده بیشتر از کل ارزش فولاد مبارکه! قیمت دلار و طلا بار دیگر سر به فلک کشید (۸ آبان ۱۴۰۳) | دلار ۶۸ هزار و ۴۰۰ تومان روند نزولی قیمت‌ها در بازار خودرو‌های خارجی (۸ آبان ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۸ آبان ۱۴۰۳) | دنا پلاس ۸۱۵ میلیون تومان شد رشد ۱۲ درصدی خالص ارزش دارایی صندوق‌های طلا در هفته گذشته پول متقاضیان خودرو‌های وارداتی آزاد شد | قرعه کشی فردا (۹ آبان ۱۴۰۳) قدرت خرید کارگران نصف شد قیمت بیش از ۶۰ نوع میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد (۸ آبان ۱۴۰۳) مفت‌فروشی پسته برای واردات خودرو | صادرکنندگان برای رفع تعهد ارزی به واردات کالا روی آورده‌اند تخصیص بنزین به کارت ملی هر فرد + جزئیات سود سهام عدالت چه زمانی واریز می‌شود؟ | ارزش سهام عدالت به چه میزان رسیده است؟
سرخط خبرها

افزایش نرخ بیکاری با نیروی کار فاقد مهارت

  • کد خبر: ۲۹۶۵۰۷
  • ۰۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۶
افزایش نرخ بیکاری با نیروی کار فاقد مهارت
کارشناس حوزه بازار کار با اشاره به اینکه افراد فاقد مهارت باعث افزایش نرخ بیکاری می‌شوند گفت: تغییر در بازار مشاغل به گونه‌ای است که فرد باید مهارت مورد نیاز خود را کسب کند.

به گزارش شهرآرانیوز، عدم موفقیت آن دسته از افرادی که پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی خود و کسب مدرک نمی‌توانند به بازار کار راه‌یابند و در نهایت با مخاطرات و مشکلات فراوانی روبرو می‌شوند مسئله‌ای است که امروزه یکی از دغدغه‌های اصلی کشور به شمار می‌رود.

با محاسبه تاخیر چند ساله اغلب کارجویان فارغ التحصیل دانشگاهی برای ورود به بازار کار از زمان آغاز تحصیلات عالیه تا تاخیر‌های پس از فارغ التحصیلی، یک فرد دارای مدرک کارشناسی بین ۲ تا ۴ سال جویای کار است که این مسئله موجب نوعی انباشت تقاضا در بازار کار به ویژه در مورد فارغ التحصیلان دانشگاهی شده است. این موضوع تا حدی به معضل تبدیل شده است که به اعتقاد برخی از مقامات دولتی شاهد نرخ بیکاری ۱۰ برابری فارغ التحصیلان دانشگاهی به دیپلمه‌ها شده‌ایم.

اگر عوامل مهم در بیکاری فارغ التحصیلان را بخواهیم مطرح کنیم، بی توجهی دولت‌ها به لزوم ساماندهی رشته‌های دانشگاهی، عدم کنترل میزان جذب متقاضیان تحصیلات عالی و ناتوانی در هدایت جوانان به سمت فراگیری تخصص‌های مورد نیاز کشور، گرایش شدید و عطش اخذ مدارک عالی دانشگاهی از سوی جامعه و همچنین جزیره‌ای عمل کردن دانشگاه‌ها بدون توجه به لزوم تناسب بین آموزش‌ها با نیاز‌های روز کشور، باعث شده است، صد‌ها هزار نیروی متقاضی کار کشور به دلیل نقص توانمندی ها، مهارت و عدم تخصص مورد نیاز صنعت باعث طولانی‌تر شدن صف فارغ التحصیلان بیکار شوند.

البته اگر نخواهیم هیچ مسئولی را به کم کاری یا بی توجهی همه جانبه متهم کنیم و بر اساس واقعیت‌های موجود قضاوت نماییم باید بپذیریم که مدارک دانشگاهی هرگز با نیاز بازار کار همخوانی نداشته است، و در حال حاضر شاهد هستیم بسیاری از فارغ التحصیلان رشته علوم انسانی یا بیکارند یا به شغل‌های کاذب و بدون مرتبط با تحصیل شان مشغول هستند.

حمید حاج اسماعیلی، فعال بازار کار با بیان اینکه مهارت و داشتن حرفه برای یافتن شغل مسئله مهم و ضروری است گفت: می‌بایست بازنگری در حوزه قوانین و به طور خاص در حوزه آموزش در سازمان‌ها و نهاد‌ها وجود داشته باشد و به طور معمول بازنگری‌ها، بازآموزی‌ها و آموزش‌ها متناسب با شرایط، نیاز‌ها و تغییر فضای کسب و کار در همه جا اثرگذار بوده است.

وی ادامه داد: دولت به صورت عمومی مکلف به انجام بخشی از این آموزش‌هاست که در دانشگاه‌های علمی و کاربردی به‌صورت تخصصی، در مراکز آموزش عالی و دانشکده‌های کارآفرینی و البته در مراکز فنی و حرفه‌ای به صورت عمومی توسط حاکمیت تحقق یافته است.

حاج اسماعیلی با اشاره به اینکه با توجه به انتقادات مطرح شده نسبت به قانون کار، این قانون در رابطه با توسعه آموزش‌های موردنیاز بازار کار و تربیت نیروی کار ماهر دارای انعطاف لازم است، توضیح داد: اگر نیروی کار با توجه به نیاز‌های مهارتی کارگاه، امکان به‌روزرسانی مهارت خود را نداشته باشد، احتمال قطع همکاری با او از طرف کارفرما وجود دارد. به عبارتی در شرایط امروز فضای تخصصی کار و تولید، لازمه استمرار حضور کارگر در فضای کار و به‌روزرسانی مهارت محسوب می‌شود.

حاج اسماعیلی ادامه داد: نزدیک به ۲ دهه است که دانشگاه‌ها با این رویکرد که دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی امکان جذب در بازار کار را دارند، اقدام به تربیت نیروی جوان در حوزه دانش کرده‌اند و حتی دانشکده‌های تخصصی در این ارتباط با همکاری آموزش عالی و مراکز تولیدی و صنعتی تأسیس شده است.

این کارشناس بازار کار گفت: در این شرایط نرخ بیکاری بالا به دیگر اشکالات بازار کار مربوط می‌شود. در واقع در طول دهه‌های گذشته، توسعه بازار کار برای جذب نیروی کار جوان بویژه دانش‌آموختگان به اندازه لازم مورد توجه قرار نگرفته است. همچنین به واردات فناوری‌های جدید در کنار مهارت‌آموزی به‌روز برای استفاده از این دستگاه‌ها و روش‌های نوین تولید به میزان لازم توجه نشده است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->