پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | قالیباف: گرانی‌های قیمت ارز و کمبود برق و گاز این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است زیان ۲۵۰ همتی صنایع درپی قطعی برق برنامه‌های مجلس برای حمایت از بورس چیست؟ |رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز دستور پزشکیان برای تسریع در پرداخت وام ازدواج سرنوشت نامعلوم تعهدات مالی سفرهای استانی دولت سیزدهم به خراسان رضوی واریز سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار در پاییز ۱۴۰۳ جلسه غیرعلنی مجلس در مورد نوسانات نرخ ارز برگزار شد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) | هویج کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

بهبود شاخص استانی محیط کسب‌وکار در خراسان رضوی

  • کد خبر: ۲۹۷۹۹۴
  • ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۸
بهبود شاخص استانی محیط کسب‌وکار در خراسان رضوی
طبق گزارش مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران، شاخص استانی محیط کسب‌وکار در خراسان رضوی بهبود یافته است. ۵.۹ نمره فعالان اقتصادی به محیط کسب‌وکار خراسان رضوی در تابستان بود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ۵.۹ نمره فعالان اقتصادی به محیط کسب‌وکار خراسان رضوی در تابستان بود. اگر گزارش فصل‌های قبل را خوانده باشید می‌دانید که این نمره از ۱۰ محاسبه می‌شود و هر چه به صفر نزدیک‌تر باشد، نشان‌دهنده وضعیت بهتر محیط کسب‌وکار است. حالا اگر بخواهیم با بهار (۱۲/۶) مقایسه کنیم، نمره استان ما ۳.۵۱ درصد کاهش داشته و به عبارتی بهبود یافته است. همین بهبود به‌ظاهر اندک، باعث شده که رتبه خراسان رضوی (از محیط کسب‌وکار خوب به‌سمت بد) در بین دیگر استان‌های کشور از ۲۴ به ۱۰ برسد.

البته این اعداد و ارقام به معنی نبود مشکل در محیط کسب‌وکار نیست و صرفا، نظر فعالان اقتصادی مشارکت‌کننده در این طرح درباره این شاخص را نشان می‌دهد که درنهایت با برخی مؤلفه‌های رسمی کشوری برای نتیجه نهایی ترکیب شده است. بااین‌حال مقایسه شاخص استانی محیط کسب‌وکار از سال ۱۳۹۸ تا سال ۱۴۰۲ به اضافه دو فصل بهار و تابستان ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که بهترین نمره سالانه استان مربوط به سال ۱۴۰۰ با ۵.۶۱ درصد است. حالا نمره تابستان ۱۴۰۳ به بهترین نمره خود در پنج سال گذشته که مربوط به سال ۱۴۰۰ بوده، نزدیک شده و شرایط رو به بهبود رفته است.

بدترین و بهترین نمره

همان‌طور که پیش از این گفتیم، ۲۸ مؤلفه پیمایشی از طریق تکمیل پرسش‌نامه با همکاری فعالان اقتصادی به دست می‌آید. بر اساس داده‌های گزارش جدید مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران در فصل تابستان نیز مانند بهار «غیرقابل پیش‌بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات» با نمره ۷.۰۷، «بی‌ثباتی سیاست‌ها، قوانین و مقررات و رویه‌های اجرایی ناظر بر کسب‌وکار» با ۷.۰۳ و «دشواری تأمین مالی از بانک‌ها» با ۶.۸۷ نامناسب‌ترین مؤلفه‌های کسب‌وکار استان از دید فعالان اقتصادی بودند. البته با این تفاوت که نمره آنها نسبت به فصل قبل بهبود داشته است. نمره دشواری تأمین مالی از بانک‌ها یکی از آن مواردی است که نسبت به فصل ۰.۵ درصد کاهش داشته است. 

بهترین نمره نیز در این گزارش به‌ترتیب مربوط به شاخص‌های «نحوه استقبال مشتریان از نوآوری و ابتکار در ارائه خدمات و محصول» با نمره ۴.۰۲، «ضعف نظام توزیع و مشکل در رساندن محصول به بازار» با نمره ۴.۸۴ و «فقدان ارتباط مناسب میان عوامل تأمین مواد اولیه، تولید و عرضه یک محصول در بازار» با نمره ۴.۸۸ بود.

مشارکت پایین در پاسخگویی

خراسان رضوی با ۳۵ درصد به‌طور مشترک رتبه سوم کمترین میزان مشارکت پاسخگویان در طرح را در بین دیگر استان‌های کشور دارد. هرچند این نرخ نسبت به فصل قبل ۲ درصد افزایش یافته است، اما به‌طور میانگین از سال ۱۴۰۰ روند آن کاهش یافته و بین ۳۳ تا ۳۸ درصد بوده است.

موضوع میزان مشارکت، نحوه نمونه‌گیری و... باعث شده که برخی از مسئولان به‌ویژه در زمان‌هایی که گزارش‌ها نشان‌دهنده وضعیت نامساعد محیط کسب‌وکار است به متقن‌بودن این آمار انتقاد داشته باشند. آنها معتقدند که در صورت ثابت‌بودن افراد پاسخ‌دهنده به این پرسش‌نامه‌ها، نتایج معمولا یکسان خواهد بود. در مقابل، از نظر فعالان بخش خصوصی این آمار قابل استناد هستند. 

در توضیح روند بررسی این شاخص در گزارش مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران آمده است که مطابق ماده ۴ قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار، اتاق‌ها موظف هستند به‌منظور اطلاع سیاست‌گذاران از وضعیت محیط کسب‌وکار در کشور، شاخص‌های ملی محیط کسب‌وکار در ایران را تدوین و به‌طور سالانه و فصلی حسب مورد به تفکیک استان‌ها، بخش‌ها و فعالیت‌های اقتصادی، سنجش و اعلام کنند. جمع‌آوری اطلاعات و محاسبه این شاخص بر اساس ۷۰ مؤلفه پیمایشی و آماری است. 

همان‌طور که گفتیم مؤلفه‌های پیمایشی از نتایج اطلاعات ۲۸ مؤلفه و به روش تکمیل پرسش‌نامه با همکاری فعالان اقتصادی (تعیین‌شده با روش‌های نمونه‌گیری) به دست می‌آید.۴۲ مؤلفه آماری نیز از منابع اطلاعاتی و آمار رسمی کشور که تا زمان انتشار نشریه به‌روزرسانی می‌شوند، استفاده می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->