اوج مصرف برق به ۶۷ هزار مگاوات رسید (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) نحوه دریافت خسارات ناشی از قطعی برق + لینک سامانه پیش‌بینی قیمت طلا و سکه در روز شنبه ‍۱۷ خرداد ۱۴۰۴ ارزیابی خسارات ۳ هزار کانتینر در انفجار بندر شهید رجایی پیش بینی بورس برای فردا (شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۴) آخرین وضعیت بازار سکه و طلا | رشد اونس جهانی و اثر آن بر بازار داخل پرداخت کالابرگ به خردادماه ۱۴۰۴ می‌رسد؟ ویدئو| رئیس برنامه و بودجه: مطالبات گندم‌کاران تا ۱۰ روز دیگر پرداخت می‌شود ارزش بازار سرمایه در پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ از ۱۳.۶ هزار همت عبور کرد انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث همچنان معطل سازمان امور مالیاتی شرط سنی برای دریافت پروانه کسب حذف شد رشد دو برابری اعتبارات استانی و ملی بودجه خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ سکه ۲ میلیون تومان گران شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) واکنش سازمان بورس به معاملات مشکوک و دارندگان اطلاعات نهانی سهام خودروسازان امتیاز ویژه واردات کشنده برای رانندگان کامیون+ جزئیات بخشنامه نکات بهداشتی ذبح دام در عیدقربان | گوشت تازه نباید بلافاصله پس از ذبح دام مصرف شود ویدئو| خبر خوش رئیس سازمان برنامه و بودجه برای بازنشستگان کشوری عملکرد مدیران صندوق‌های اهرمی زیر ذره بین سازمان بورس تدوین طرح دوفوریتی توسط نمایندگان مجلس برای حل مشکلات کامیون‌داران نصب برچسب بدمصرفی سردر واحدهای تجاری و بانک‌ها جزئیاتی از افزایش قطعی قیمت نان قیمت طلای جهانی امروز (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) افزایش یافت قیمت خودرو در بازار امروز (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | یک خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد + جدول مزایای کارمندان بر اساس عملکردشان پرداخت می‌شود | ۳ دستگاه مشمول مشخص شد پرواز‌های فرودگاه امام (ره) امروز (چهارشنبه، ۱۴ خرداد ۱۴۰۴) ۵ ساعت توقف خواهند داشت ارزش معاملات صندوق‌های طلا در بازار سرمایه به ۱.۹ همت رسید ویدئو| توضیحات سخنگوی دولت درباره تاخیر در پرداخت کالابرگ (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) عرضه خودرو در بورس کالا تنها راه حل برای رفع چالش قیمت گذاری خودرو مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (سه‌شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

وزارت صمت: خودرو نباید در بورس کالا عرضه شود

  • کد خبر: ۲۹۹۱۸۲
  • ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۰
وزارت صمت: خودرو نباید در بورس کالا عرضه شود
وزارت صمت اعلام کرد: کارکرد بورس کالا متفاوت است و ارتباطی با صنعت خودرو ندارد. این صنعت نیازمند رقابت است و اگر جلوی رقابت گرفته شود، کیفیت افت خواهد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، طی چند هفته اخیر، موضوع عرضه خودرو در بورس کالا و شیوه‌های عرضه در آن، بار‌ها از سوی وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس مطرح شد؛ اما در حاشیه جلسه هیات دولت، «سیدمحمد اتابک» وزیر صمت، به‌صورت شفاف و مطابق با نظر تعداد کثیری از کارشناسان و متخصصان، مخالفت رسمی خود مبنی بر اینکه خودرو در بورس کالا نباید عرضه شود و در هیچ کجای دنیا چنین روالی وجود ندارد، به صحبت‌ها پیرامون این موضوع پایان داد.

پیشتر نیز شورای رقابت بر این امر تاکید کرده بود که بازار خودرو رقابتی نیست و از آنجا که هوز شاهد انحصار در این حوزه هستیم، خودرو نباید در بورس کالا عرضه شود و هر رویه ضد این موضوع را خلاف قانون دانسته بود.

وزیر صمت روز چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳اعلام کرد که «شورای رقابت در مورد عرضه خودرو در بورس درست می‌گوید و نباید خودرو در بورس عرضه شود. در کجای دنیا خودرو در بورس عرضه می‌شود؟ خودرو باید به صورت رقابتی عرضه شود. واردات به میزان کافی است و شاید چهار یا پنج برابر سال گذشته خودرو وارد می‌شود و امیدواریم عرضه خودرو رقابتی شود. تولید خودروسازان داخلی نیز رو به افزایش است.»

کشور تجربه عرضه خودرو در بورس کالا را دارد. نیمه دوم سال ۱۴۰۰ برای اولین بار موضوع عرضه خودرو در بورس کالا مطرح شد و در نهایت در دومین ماه از سال ۱۴۰۱ این موضوع به تحقق پیوست. عمر این اتفاق ۱۰ ماه بود و اسفندماه با نامه شورای رقابت و رئیس سازمان بورس وقت، جلوی عرضه خودرو در بورس کالا گرفته شد.

«حسین رستگار» کارشناس صنعت خودرو، درباره صحبت‌های اخیر وزیر صمت و اینکه عرضه خودرو در بورس کالا درست است یا نه، گفت: در هیچ کجای دنیا خودرو در بورس کالا نیست و همه به راحتی می‌توانند خودروی مورد نیاز خود را خریداری کنند. طی سال‌های گذشته میزان تولید خودرو کاهشی بوده و واردات خودرو هم ممنوع بود؛ لذا شاهد تقاضا‌های سرگردان مردمی بودیم.

وی ادامه داد: در مقطع کنونی، واردات خودرو در حال انجام است، تولید خودرو‌های داخلی و مونتاژی رو به افزایش است و بنا شده خودرو‌های کارکرده هم وارد کشور شود، از همین رو مجموع اتفاق‌های یاد شده نشان می‌دهد که وضعیت رو به بهبود است و دلیلی برای عرضه خودرو در بورس کالا نیست.

کارشناس صنعت خودرو، تاکید کرد: کارکرد بورس کالا متفاوت است و ارتباطی با صنعت خودرو ندارد. این صنعت نیازمند رقابت است و اگر جلوی رقابت گرفته شود، کیفیت افت خواهد کرد و حتی این احتمال وجود دارد که خودرو‌های داخلی با عدم تنوع روبرو شود.

وی تصریح کرد: اعتقاد دارم که بازار خودرو با رویه‌ای که وزارت صمت پیش گرفته، رقابتی شده است و به زودی شاهد اتفاق‌های خوب در این حوزه خواهیم بود.

رستگار همچنین گفت: بطور قطع اگر واردات خودرو ممنوع و یا دولت مخالف با واردات خودرو‌های کارکرده بود، شرایط تفییر می‌کرد.

به هر ترتیب شرایط صنعت و بازار خودرو مثل سال‌های گذشته نیست و همین امر به صورت شفاف مشخص می‌کند که عرضه خودرو در بورس کالا غیرمنطقی است و حتی باعث خواهد شد که خریداران خودرو نسبت به این بازار و آینده آن نگران شوند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->