آغاز فصل دوم برنامه برمودا + زمان پخش یک خبرنگار تئاتر درگذشت + علت اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خراسان رضوی برگزار شد همه چیز درباره فصل دوم بازی مرکب ( اسکوییدگیم ) + بازیگران و تریلر و خلاصه داستان هوش مصنوعی باید در خدمت هنر باشد | گفت‌و‌گو با علیرضا بهدانی، هنرمند برجسته خراسانی هوران؛ اولین رویداد گفت‌و‌گو محور بانوان رسانه در مشهد| حضور بیش از ۵۰ صاحب‌نظر در حوزه زنان+ویدئو نگاهی به آثاری که با شروع زمستان در سینما‌های کشور اکران می‌شوند شهر‌های مزین به کتاب | معرفی چند شهرِ کتاب در جهان که هرکدام می‌تواند الگویی برای شهرهای ما باشد معرفی اعضای کارگروه حقوقی معاونت هنری وزارت ارشاد + اسامی واکنش علی شادمان، بازیگر سینما و تلویزیون، به رفع فیلترینگ + عکس چرا فیلم علی حاتمی پوستر فجر شد؟ صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ فیلم‌های آخرهفته تلویزیون (۶ و ۷ دی ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را ببینید + عکس «فراهان» با نوای اصیل ایرانی در مشهد روی صحنه می‌رود گلایه‌های پوران درخشنده از بی‌توجهی‌ها استادی که فروتنانه هنرجو بود | درباره مرحوم بشیر محدثی‌فر، نقاش تصاویر شهدا
سرخط خبرها

در دوراهی ادامه‌دادن و ادامه‌ندادن یک کتاب، باید چه تصمیمی بگیریم؟

  • کد خبر: ۳۰۱۸۵۴
  • ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۸
در دوراهی ادامه‌دادن و ادامه‌ندادن یک کتاب، باید چه تصمیمی بگیریم؟
شاید با مضمون آن ارتباط برقرار نکرده ایم یا طرز بیان و قلم نویسنده چنگی به دل نمی‌زند. اما فارغ از هر علتی، بهترین تصمیم چیست؟ آیا باید به خودمان یادآوری کنیم که عمر انسان محدود است و کفاف وقت گذاشتن برای کتاب‌های دوست نداشتنی را نمی‌دهد؟

مریم محبی | شهرآرانیوز؛ رسیدن به دوراهی بی خیال شدن و دست کشیدن از ادامه خواندن یک کتاب، یا جان کندن برای تمام کردن آن، شرایطی است که شاید بسیاری از ما آن را تجربه کرده باشیم. کتابی را با توصیه فردی، برحسب علاقه شخصی، یا به واسطه جذابیت‌های آنی تبلیغاتی انتخاب کرده ایم و شروع کرده ایم به خواندن آن. اما صفحه به صفحه که جلو می‌رویم، آن حس خوشایند اولیه که وادارمان کرده بود کتاب را به دست بگیریم، تبدیل به حس ناخوشایندی می‌شود و چیزی از درون ما را وادار می‌کند که کتاب را کنار بگذاریم.

شاید با مضمون آن ارتباط برقرار نکرده ایم یا طرز بیان و قلم نویسنده چنگی به دل نمی‌زند. اما فارغ از هر علتی، بهترین تصمیم چیست؟ آیا باید به خودمان یادآوری کنیم که عمر انسان محدود است و کفاف وقت گذاشتن برای کتاب‌های دوست نداشتنی را نمی‌دهد، آن هم در حالی که کتاب‌های خوب و لذت بخش فراوان است؟ در نتیجه، در دم کتاب را کنار بگذاریم؟ یا بهتر است بر وسوسه‌های ذهنی و قلبی غلبه کنیم و به هر قیمتی کتاب را به انتها برسانیم؟

وبگاه ترجمان علوم انسانی، به تازگی مقاله‌ای با عنوان «چه زمانی باید خواندن یک کتاب را کنار بگذاریم؟» منتشر کرده است که روی همین موضوع دست گذاشته است. ما در چند سطر پایین، خلاصه‌ای از این مقاله را به قلم سوفی ورشبا، استراتژیست رسانه‌های اجتماعی، و با ترجمه عرفان قادری در اختیار شما می‌گذاریم.

مسئله مهم داشتن نگرش شخصی

ورشبا، چنان که در نوشتار خود ذکر کرده است، یک دهه در کار نشر بوده و تلاش کرده هدفمند کتاب بخواند: «به طور معمول، هرسال چندده کتاب جدید را تمام می‌کنم و بسیاری دیگر را کنار می‌گذارم.» به امید تدوین راهنمایی برای کنار گذاشتن کتاب ها، او با نویسندگان، معلمان، ویراستاران و خوره‌های کتاب درباره نگرششان به این موضوع صحبت کرده است. 

نتیجه همه این سال‌ها تحقیق و تفحص، این شده است که نمی‌توان راه حلی قطعی و قانونی که بدون بروبرگرد جواب بدهد، برای این مسئله پیدا کرد و بهترین استراتژی این است که "نگرش شخصی" داشته باشیم و ببینیم واقعا خودمان چه می‌خواهیم.

او می‌گوید: «واقعیت این است که ملزم کردن خودمان به تمام کردن کتاب‌ها چندان هم خوب نیست؛ آنچه اهمیت بیشتری دارد این است که بدانیم کی وقت آن رسیده که یک کتاب را کنار بگذاریم.» ورشبا همچنین، مجموعه‌ای از راه حل‌ها را ارائه کرده که برای تصمیم گیری در این دوراهی کمک کننده است. اما چه راه حل هایی؟

به واکنش ناخودآگاهتان توجه کنید

ورشبا معتقد است اگر متن بی کیفیت است، داستان کند پیش می‌رود یا هر بار که کتاب را دست می‌گیرید خوابتان می‌گیرد، ایرادی ندارد آن را کنار بگذارید. اما پیش از آنکه کتابی را کنار بگذارید، بد نیست از خودتان بپرسید چه عاملی مانع خواندن آن می‌شود. او می‌گوید اگر از کتابی بسیار تنفر دارید و این تنفر در وجود شما به واکنش‌های هیجانی شدید منجر می‌شود، شاید بد نباشد به خواندن ادامه دهید و دلیل تنفرتان را پیدا کنید.

متوجه محدودیت‌های زمان باشید

مسئله مهم زمان! اگر شما هم جزو افراد پرمشغله هستید که زمان محدودی برای مطالعه دارید، به قول ورشبا، طبیعی است که دلتان بخواهد نهایت لذت را از آن کتاب ببرید. اگر با کتاب موردنظر ارتباط برقرار نکرده اید، آن را کنار بگذارید.

از بازی وارسازی مطالعۀ کتاب دست بکشید

او در این قسمت می‌گوید که حضور پررنگ رسانه‌های اجتماعی در زندگی ما، باعث شده خیلی‌ها فقط به "پُرخوانی" توجه کنند و فقط با نیت تمام کردن کتاب تا انتهایش پیش بروند. با این حال، نباید فراموش کرد که نباید انگیزه این مطالعه ها، انتشار پست در فضای مجازی باشد.

اگر می‌خواهید از کتاب انتقاد کنید، تا انتها پیش بروید

نکته دیگری که این نویسنده معتقد است باید به آن توجه کرد، بحث نقد کتاب است. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که با دیدگاهی انتقادی کتابی را می‌خوانید و قرار است آن را با تسلط کامل نقد کنید، طبیعتاً در این مواقع تمام کردن کتاب، اشراف بیشتری به شما می‌دهد. اما اگر کتاب را کنار گذاشتید، بهتر است کمتر نظر قطعی درباره آن بدهید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->