تحقیقات جدید نشان می‌دهد که زنبورهای عسل برای جمع‌آوری غذا چقدر از کندو دور می‌شوند توضیحات وزیر ارتباطات درباره طراحی پلتفرم بازارگاه انرژی برای جلوگیری از ناترازی دستبند سلامتی با طرح پلی‌استیشن، محصول مشترک سونی و شیائومی + عکس آنتن آیفون‌های وارداتی غیرقانونی برگشت | فرآیند رجیستری به زودی تعریف می‌شود آیا سامسونگ در گلکسی S25 از آیفون اپل کپی کرده است؟ مدیر عامل آنتروپیک: هوش مصنوعی می‌تواند تا سال ۲۰۲۷ از هوش انسانی پیشی بگیرد اولین تصاویر رسمی از هدست XR سامسونگ در مراسم رونمایی از گلکسی s۲۵ مقایسه مشخصات سری گلکسی S۲۵ با شیائومی ۱۵ و آیفون ۱۶ + جدول ویدئو | معرفی رسمی Galaxy S25 Ultra مقایسه سری گلکسی s۲۵ با سری گلکسی s۲۴ سامسونگ + جدول قیمت انواع گوشی سامسونگ در بازار | پیش‌فروش گلکسی S۲۵ آغاز شد ویدئو | آنباکس گلکسی اس ۲۵ اولترا از پروژه ۵۰۰ میلیارد دلاری هوش مصنوعی ترامپ چه می‌دانید؟ سری گلکسی S25 سامسونگ رونمایی شد| اعلام قیمت و تاریخ عرضه پرچم‌دار جدید رقابت انسان‌ها و ربات‌ها در نیمه‌ماراتن چین نسخه تکامل‌یافته ماهواره کوثر سال آینده به فضا پرتاب می‌شود گروه «تپسل» اپلیکیشن «کافه بازار» را خرید تجار بالاخره می‌توانند آیفون‌هایی را که شناسه‌شان باز شده، ثبت سفارش کنند توکن PX «نات پیکسل» لیست شد + قیمت اولیه راس اولبریکت کیست؟ | خالق موفق‌ترین دارک‌وب خریدوفروش مواد مخدر ترامپ برای راس اولبریکت، خالق وب‌سایت «جاده‌ی ابریشم»، فرمان عفو صادر کرد
سرخط خبرها

نهنگ‌های مینکی صداهای فراصوت را می‌شنوند

  • کد خبر: ۳۰۱۹۸۴
  • ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۷
نهنگ‌های مینکی صداهای فراصوت را می‌شنوند
اولین آزمایش موفقیت‌آمیز روی نهنگ‌های مینکی وحشی نشان می‌دهد آن‌ها شنوایی فراصوت (اولتراسونیک) دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، گروهی از زیست‌شناسان دریایی نروژ، آمریکا و دانمارک اولین آزمایش شنوایی را روی یک نهنگ زنده انجام دادند. گزارش پژوهش آنها که در مجله سایِنس (Science) منتشر شده نشان می‌دهد این گروه امواج مغزی یک جفت نهنگ مینکی وحشی را ثبت کردند.

نهنگ مینکی پس از یوزنهنگ کوتوله، کوچک‌ترین نهنگ بی‌دندان است.

دانشمندان علوم دریایی تلاش می‌کنند درباره توانایی‌های شنوایی حیوانات بیشتر بدانند، زیرا نگران تأثیر سروصدا‌های انسان‌ها بر موجوداتی هستند که در دریا زندگی می‌کنند.

در این پژوهش جدید، گروه پژوهشی ابزاری را ابداع کردند تا امواج مغزی یک جفت نهنگ مینکی وحشی را حین گوش‌دادن به صدا‌های ضبط‌شده ثبت کنند.

این گروه، نهنگ‌های مینکی را برای پژوهش خود انتخاب کردند، زیرا جثه آنها در مقایسه با نهنگ‌های دیگر نسبتاً کوچک است. پژوهشگران مسیر‌های شنای این نهنگ‌ها را در یک کانال باریک بین دو جزیره در سواحل نروژ بررسی کردند؛ سپس موانع توری در نزدیکی منطقه قرار دادند تا آنها را به یک محوطه کوچک هدایت کند.

پس از به دام انداختن دو نهنگ، توری را زیر آنها کشیدند و آنها را به سطح زمین منتقل کردند؛ این اقدام به پژوهشگران اجازه داد الکترود‌هایی را به سر نهنگ‌ها بچسبانند تا امواج مغزی آنها را ثبت کنند؛ زیرا نهنگ‌ها به صدا‌های پخش‌شده از بلندگو‌های اطراف پاسخ می‌دادند. پژوهشگران پس از انجام آزمایش، نهنگ‌ها را رها کردند.

ضبط امواج مغزی نهنگ‌ها اولین آزمایش موفق در نوع خود به‌شمار می‌رود. پژوهشگران متوجه شدند نهنگ‌ها به بیشترِ صدا‌ها واکنش نشان می‌دهند؛ آنها این موضوع را با توجه به پژوهش قبلی خود و بررسی ساختار گوش نهنگ‌های مرده، پیش‌بینی می‌کردند. پژوهشگران همچنین نکته غیرمنتظره‌ای را کشف کردند: نهنگ‌ها قادر بودند فراصوت (امواج صوتی دارای بسامدی بیشتر از بازه بسامدی شنوایی انسان) را بشنوند؛ یافته‌ای که نشان می‌دهد ممکن است همه نهنگ‌های بی‌دندان قادر به شنیدن چنین صدا‌هایی باشند.

این یافته به آن معناست که دانشمندان دریایی باید به بررسی‌های خود ادامه دهند تا بفهمند نهنگ‌ها به سونار (ناوبری و تشخیص عمق و فاصله توسط صدا)، عمق‌یاب صوتی و سروصدا‌های کشتی‌ها چه واکنشی نشان می‌دهند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->