درباره علائم بیماری چیکونگونیا | شناسایی ۵ مورد ابتلا طی سال ۱۴۰۳ در ایران تکذیب حمله مسلحانه به کلانتری مسعودیه طی ۳ ماه حدود ۷۰۰۰ زوج دانشجو به مشهد سفر کردند پویش اهدای خون به‌نیابت از ۱۵ هزار شهید در خراسان رضوی، آغاز شد (۱۲ بهمن ۱۴۰۳) قاتل فراری ۳ عضو از یک خانواده به دام افتاد + علت و انگیزه ارتکاب قتل ۴ کشته در پی برخورد تریلی با خودروی پژو (۱۲ بهمن ۱۴۰۳) فرود اضطراری ۳ پرواز مسافربری مشهد در سبزوار (۱۱ بهمن ۱۴۰۳) ویژگی‌های اخلاقی تضمین کننده یک رابطه پایدار | آدم امن زندگی هم باشیم استاندار خراسان رضوی: گردشگری پایدار، کلید توسعه انسانی و فرهنگی در خراسان و ایران است معاون رئیس‌جمهور: باوجود بحران‌های زیست‌محیطی، نباید دچار یأس شویم افزایش محدودیت‌های عربستان در حج ۱۴۰۴ عقب‌ماندگی آزادراه مشهد-چناران از برنامه لزوم استفاده از کارتخوان در مطب پزشکان؛ معاون سازمان بازرسی خواستار معرفی متخلفان شد دشمن گیاهیِ سرطان روده بزرگ شناسایی شد چند درصد از سرطان‌ها ناشی از اختلالات ژنتیکی ارثی هستند؟ افترا چیست؟ ازدواج، مراکز همسان‌گزینی، یک گام به پیش! آیا تعریق به سوزاندن کالری کمک می‌کند؟ درباره مراکز همسان گزینی که در پی تسهیل و ترویج ازدواج های پایدار هستند | همیاری برای ازدواج برگزاری مراسم جشن تکلیف ۷۰۰ دانش‌آموز مشهدی در حرم امام‌رضا(ع) (۱۱ بهمن ۱۴۰۳) تمدید مهلت ثبت‌نام در جذب اعضای هیئت‌علمی تا ۱۵ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ زلزله‌ای نسبتا شدید مشراگه در استان خوزستان را لرزاند (۱۱ بهمن ۱۴۰۳) کمبودی در تأمین و توزیع شیر خشک در خراسان رضوی نیست تأکید وزیر کشور بر نقش مؤثر سازمان‌های مردم‌‌نهاد در کاهش آسیب‌های اجتماعی «یونجه» گیاهی که جایگزین قرص‌های ویتامین است افزایش فاکتور‌های پرخطر سلامت قلب نتایج آزمون وکالت مرکز وکلای ۱۴۰۳ قوه‌قضائیه اعلام شد بیشتر اقلام دارویی در حال گران‌شدن هستند | با تداوم وضعیت فعلی، ممکن است قیمت دارو‌ها بین ۷ تا ۱۰ برابر افزایش یابد خرید و فروش تجهیزات پزشکی دست‌دوم خانگی ممنوع شد صالحی‌امیری: ظرفیت‌های تمدنی و تاریخی بابل به شکل گسترده معرفی شوند جریمه رانندگی بدون گواهینامه چقدر است؟
سرخط خبرها

خوراکی‌هایی که هرگز نباید خام بخورید

  • کد خبر: ۳۰۲۷۱۲
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۵
خوراکی‌هایی که هرگز نباید خام بخورید
بسیاری از مردم فکر می‌کنند که غذا‌های خام سالم‌تر هستند و مواد مغذی بیشتری را حفظ می‌کنند. از همین رو خوردن غذا‌های خام بسیار رایج است. اما باید این مسئله را مدنظر قرار دهیم که مصرف هر ماده‌ای به صورت خام ایمن نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، برخی از مواد غذایی پخته نشده حاوی مواد سمی، میکروب‌های خطرناک یا مواد دیگری هستند که می‌توانند باعث ایجاد هر بیماری از ناراحتی‌های جزئی گوارشی گرفته تا بیماری‌های کشنده شوند. پخت و پز برای ایمنی غذا ضروری است، زیرا ترکیبات خطرناک را خنثی می‌کند و میکروارگانیسم‌ها را از بین می‌برد، اگر چه ممکن است پختن غذا برخی از مواد مغذی آن را کاهش دهد. با این حال به منظور اجتناب از بیماری‌ها باید تا حد امکان از خوردن مواد غذایی خام اجتناب کرد.

برخی غذا‌ها مانند گوشت خام و تخم مرغ و همچنین میوه‌ها و سبزیجات مختلف باید به درستی تهیه شوند تا خطرات آن به حداقل برسد. فرد باید خطرات احتمالی سلامتی مرتبط با مصرف تعدادی از غذا‌های رایج را که خام مصرف می‌کند درک کند. در این مطلب به خطرات مرتبط با این غذا‌ها در صورت مصرف خام اشاره کرده‌ایم.

تخم مرغ: به گفته سیمرات کاتوریا، متخصص تغذیه، مدیر عامل شرکت «متخصصان رژیم غذایی (دایت اکسپرتز) سالمونلا که یک باکتری است که می‌تواند باعث مسمومیت غذایی جدی شود، ممکن است در تخم‌مرغ‌های خام یا نیم‌پز وجود داشته باشد. تب، گرفتگی شکم، اسهال و استفراغ برخی از علائم این مسمومست هستند. استفاده از تخم مرغ پاستوریزه در دستور العمل‌هایی که نیاز به تخم مرغ خام دارند، مانند سس مایونز خانگی یا برخی شیرینی‌ها، برای کاهش این خطر ضروری است.

برخی از انواع قارچ: اگرچه خام خوردن برخی از انواع قارچ‌ها مانند قارچ دکمه‌ای بی‌خطر است، اما بسیاری از انواع وحشی یا برخی از انواع کشت‌شده قارچ حاوی سمومی هستند که می‌توانند منجر به آسیب اندام‌ها، حالت تهوع و استفراغ شوند. به عنوان مثال، آمانیتا و سایر قارچ‌های وحشی می‌توانند کشنده باشند. پختن قارچ قابلیت هضم آن را افزایش می‌دهد و به خنثی کردن مواد شیمیایی سمی کمک می‌کند.

بادام هندی: «اوروشیول» همان ماده سمی که در پیچک سمی وجود دارد، در بادام هندی خام نیز وجود دارد. خوردن بادام هندی خام می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک شدید از جمله بثورات پوستی و ناراحتی‌های تنفسی شود. از طرف دیگر، بادام هندی تجاری معمولا برای از بین بردن سم و ایمن شدن آن برای مصرف، تفت داده می‌شود.

سیب زمینی: سولانین، ماده‌ای سمی که می‌تواند باعث تهوع، استفراغ و مشکلات عصبی شود، در سیب زمینی خام، به ویژه قسمت‌های سبز و جوانه‌ها وجود دارد. این سم با پخته شدن سیب زمینی به طور کامل از بین می‌رود و مصرف آن را بی خطر می‌کند.

لوبیا: به گفته دکتر پریتی ناگار، متخصص تغذیه، کالج و بیمارستان مؤسسه بین المللی علوم پزشکی نویدا، لکتین، نوعی پروتئین موجود در لوبیا خام، می‌تواند باعث تهوع و ناراحتی شدید معده شود. هنگامی که لوبیا پخته می‌شود، لکتین‌ها کاملا خنثی می‌شوند و خوردن آنها بی خطر است.

کدو تنبل: در حالی که گوشت کدو تنبل را می‌توان به صورت خام در مقادیر کم مصرف کرد، اما معمولا برای افزایش شیرینی و قابلیت هضم آن پخته می‌شود.

کلم: در حالی که برخی از افراد از کلم خام در سالاد لذت می‌برند، پختن آن می‌تواند به کاهش تولید گاز آن کمک کند.

بادمجان: بادمجان خام می‌تواند تلخ و حاوی سولانین باشد. پختن آن را بی خطر می‌کند و طعم آن را افزایش می‌دهد.

گل کلم: در حالی که می‌توان آن را به صورت خام مصرف کرد، پختن گل کلم در غذا‌هایی به همراه سیب زمینی سرخ شده می‌تواند آن را خوش طعم‌تر و راحت هضم‌تر کند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->