پلیس مشهد راز خیانت خانوادگی را فاش کرد؛ سارق طلاهای ۲۵۰ میلیونی، خواهرزاده مالباخته بود! انهدام باند جعل اسناد در مشهد؛ دسته‌چک‌های بانکی به نام کارتن‌خواب‌ها شوهر متهم به قتل در دادگاه: همسرم خیلی به خانواده‌اش وابسته بود اعترافات هولناک زن خیانتکار که راز قتل شوهرش را برملا کرد درددل‌های مادر سروش ستوده، مربی مشهور بدنسازی که توسط زورگیران به قتل رسید تصادف اتوبوس با کامیون در برزیل با ۱۱ کشته و بیش از ۴۰ مصدوم (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) جزئیات جدید از آتش‌سوزی موکب در مرز مهران: یک نفر جان‌باخت و ۳ تن مصدوم شدند (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) آغاز به کار بیمارستان صحرایی ۳۲ تختخوابی در مرز مهران صدور هشدار سطح نارنجی برای استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) هلاکت عامل مهاجم به ایست بازرسی در لرستان شرایط تقسیط حق ۲۷.۵ درصدی تأمین‌اجتماعی از عوارض پروانه ساختمان تا ۳۶ ماه مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی: باوجود ۱۸ هزار نفر کمبود نیرو، کلاس‌ها در اول مهرماه بدون معلم نخواهد بود + فیلم تنش خشکسالی ۴۰ درصدی | کشاورزان قربانی کمبود آب و قطعی برق انگشت ماشه‌ای و گردن پیامکی، عوارض استفاده زیاد از گوشی‌های هوشمند یبوست ناگهانی در سنین بالا را جدی بگیرید توزیع دارو در موکب‌ها ممنوع است وزیر دادگستری: مردم کشور ما در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه پای آرمان‌های نظام و انقلاب ایستادند وقوع حریق در مجتمع تجاری کاسپین انزلی؛ آتش نشانان در تلاش هستند آتش‌سوزی در مجتمع تجاری کاسپین منطقه آزاد انزلی (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم کشف حدود ۴ هزار تن کالای احتکاری در سراسر کشور کاهش چشمگیر نرخ بلیت پروازهای اربعین در روزهای کم‌تقاضا جزئیات بیشتر از افزایش سن و سابقه بازنشستگی تأمین اجتماعی با دلالان و مدعیان نفوذ برخورد می‌کند کشف یک کارگاه تولید و توزیع قرص‌های غیرمجاز در البرز استرداد کلاهبردار ۱۱ هزار میلیارد ریالی به کشور | به دام انداختن ۱۶ مهره اصلی از پازل تبهکاری جهانی جمع‌آوری شربت «سگانوز» از بازار سارقان حرفه‌ای اربعین شناسایی و ممنوع‌الخروج شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۱۸ مرداد ۱۴۰۴) | افزایش دما از روز دوشنبه اخاذی و اغفال دختران توسط یک شیطان‌صفت به بهانه فروش سوالات کنکور !
سرخط خبرها

استویا، تنها قند مناسب دیابتی‌ها

  • کد خبر: ۳۰۲۹۰۰
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۵
استویا، تنها قند مناسب دیابتی‌ها
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: استویا نوعی شیرین‌کننده طبیعی است و برخلاف قند معمولی، تأثیر چندانی بر قندخون ندارد و برای افراد دیابتی گزینه‌ای ایمن‌تر به شمار می‌آید.

به گزارش شهرآرانیوز، آزاده متقی در مورد تفاوت قند‌های گیاهی با قند‌های معمولی توضیح داد: قند‌های گیاهی مستقیماً از منابع طبیعی به دست می‌آیند و علاوه بر شیرینی، دارای مواد مغذی مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. اما قند‌های معمولی (مانند قند سفید) طی فرآوری صنعتی از نیشکر یا چغندر قند استخراج می‌شوند و تقریباً فقط ساکارز خالص و بدون ارزش غذایی اضافی هستند. همچنین قند‌های گیاهی معمولاً تأثیر کمتری بر افزایش ناگهانی قند خون دارند.

تفاوت‌های ساکارز و استویا در تأثیر بر قند خون و متابولیسم

وی درباره تفاوت ساکارز و استویا مطرح کرد: ساکارز و استویا هر دو قند‌هایی هستند که تأثیرات متفاوتی بر بدن دارند و این تفاوت به ترکیبات شیمیایی، نحوه متابولیسم در بدن، و تأثیر آنها بر قند خون مربوط است. ساکارز یک دی‌ساکارید است که از گلوکز و فروکتوز تشکیل شده و از منابعی مانند نیشکر یا چغندر قند به دست می‌آید. وقتی مصرف می‌شود، در دستگاه گوارش به گلوکز و فروکتوز تجزیه شده و جذب خون می‌شود.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: این فرایند منجر به افزایش سطح گلوکز خون و تحریک ترشح انسولین می‌شود. به همین دلیل، مصرف بیش از حد ساکارز می‌تواند بر کنترل قند خون در بیماران دیابتی تأثیر منفی بگذارد و خطرات متابولیکی ایجاد کند. در مقابل، استویا یک شیرین‌کننده طبیعی است که از برگ‌های گیاه استویا به دست می‌آید. این ماده فاقد کالری است و به طور مستقیم بر قند خون تأثیر نمی‌گذارد، زیرا گلیکوزید‌های موجود در استویا به‌صورت مستقیم متابولیزه نمی‌شوند. به همین دلیل، استویا گزینه‌ای مناسب برای افراد مبتلا به دیابت یا کسانی که نیاز به کاهش مصرف قند دارند محسوب می‌شود. بنابراین، مصرف ساکارز می‌تواند قند خون را افزایش دهد و باید توسط افراد دیابتی محدود شود، در حالی که استویا تأثیری بر قند خون ندارد و جایگزینی ایمن‌تر برای این افراد است.

مصرف استویا برای دیابتی‌ها ایمن‌تر است

متقی در خصوص قند‌های گیاهی اظهار کرد: اصطلاح قند گیاهی که گاهی برای محصولات شیرین‌کننده استفاده می‌شود، تعبیر دقیقی نیست. در واقع، تمام قند‌های مصرفی، از جمله ساکارز و استویا، منشأ گیاهی دارند. قند معمولی که از گیاهانی مانند نیشکر یا چغندر قند استخراج می‌شود، حاوی ساکارز است و باعث افزایش قند خون می‌شود. این نوع قند، همان ماده‌ای است که اغلب همراه با چای یا در غذا‌های شیرین مصرف می‌شود. در مقابل، استویا نوعی شیرین‌کننده طبیعی است که از برگ‌های گیاه استویا به دست می‌آید. برخلاف قند معمولی، استویا تأثیر چندانی بر قند خون ندارد و برای افراد دیابتی گزینه‌ای ایمن‌تر به شمار می‌آید. به همین دلیل، متخصصان توصیه می‌کنند دیابتی‌ها در انتخاب شیرین‌کننده‌ها به جای مصرف قند معمولی، از گزینه‌هایی مانند استویا استفاده کنند.

محصولات دیابتی؛ مفید، اما نیازمند مدیریت در مصرف

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران در مورد محصولاتی که مخصوص افراد دیابتی است گفت: محصولات مخصوص دیابتی‌ها مانند شکر‌های جایگزین و خوراکی‌هایی مثل بیسکویت‌ها به هدف کنترل قند خون و تأمین نیاز‌های غذایی افراد دیابتی وارد بازار شده‌اند. شکر‌های مخصوص دیابتی، که عمدتاً بر پایه شیرین‌کننده‌هایی مانند استویا تولید می‌شوند، قند خون را به شکل قابل‌توجهی افزایش نمی‌دهند و گزینه‌ای مناسب برای این افراد محسوب می‌شوند. اما بیسکویت‌ها و سایر خوراکی‌های مشابه، هرچند با ترکیبات کم‌قند تولید می‌شوند، به دلیل وجود آرد در ترکیب آنها، همچنان در بدن به قند تبدیل می‌شوند و می‌توانند سطح قند خون را بالا ببرند. بنابراین، این محصولات نباید به‌صورت بی‌رویه مصرف شوند. در نهایت، اگرچه این محصولات می‌توانند به کنترل رژیم غذایی دیابتی‌ها کمک کنند، اما همچنان نیاز به اعتدال در مصرف و مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه وجود دارد.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->