پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳) | وقوع سرمای کم‌سابقه از ابتدای هفته آینده تغییر میزان تأثیر معدل، به کنکور سه سال آینده نمی‌رسد مانور زمستانه پلیس‌راه خراسان رضوی آغاز شد (۲۰ آذر ۱۴۰۳) بعدازظهر پنجشنبه (۲۲ آذرماه ۱۴۰۳) سامانه بارشی وارد کشور می‌شود جاساز بیش از ۴ کیلوگرم تریاک در سپر پراید در قزوین سن ورود به دانشگاه فرهنگیان تغییر می‌کند؟ ژنتیک، مهم‌ترین علت بیرون‌زدگی دیسک است دستیار اجتماعی رئیس جمهور: دانشگاه پیام نور، نیازمند احیا و تقویت جایگاه خود است تست HIV به صورت رایگان و محرمانه در مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری و عفونی انجام می‌شود تکلیف سازمان غذا و دارو برای ایجاد ذخیره شش‌ماهه دارو و ملزومات پزشکی نقص فنی پرواز مشهد به تهران را با تاخیر طولانی مواجه کرد (۲۰ آذر ۱۴۰۳) تنها یک درصد دانش‌آموزان در معرض خطر آسیب‌های اجتماعی قرار دارند باید نگران منابع آب ایران در آینده باشیم بازدید از اورژانس سوانح بیمارستان هاشمی‌نژاد مشهد | اورژانس، خط مقدم نجات مصدومان سوخت دوم، تدبیری برای مواقع بحرانی کنترل دقیق واردات برنج برای حفظ سلامت جامعه رویکرد وزارت بهداشت در شناسایی و درمان مبتلایان به ایدز عوارض جسمی و روحی سقط جنین؛ از افسردگی تا خطر مرگ مادر اولویت جدید برای ثبت‌نام حج اعلام شد آلودگی هوای رفسنجان در وضعیت خطرناک قرار گرفت (۱۹ آذر ۱۴۰۳) مدارس ۱۶ شهرستان خوزستان و مهدهای کودک و مراکز پیش‌دبستانی اراک فردا (سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳) در نوبت صبح غیرحضوری شد وضعیت هوای تهران قرمز و مدارس فردا (۲۰ آذر ۱۴۰۳) در همه مقاطع حضوری است آیا مدارس مشهد فردا (سه شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳) تعطیل است؟ ضرب و شتم کارشناسان اورژانس کاشان حین انجام ماموریت برخی مدارس شهرستان‌های استان قزوین، آذربایجان شرقی، ارومیه و اصفهان طی روز سه شنبه (۲۰ اذر ۱۴۰۳) تعطیل شد جاده‌های خراسان رضوی برفی و لغزنده است (۱۹ اذر ۱۴۰۳) آیا مدارس تهران فردا (سه شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳) تعطیل است؟
سرخط خبرها

استویا، تنها قند مناسب دیابتی‌ها

  • کد خبر: ۳۰۲۹۰۰
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۵
استویا، تنها قند مناسب دیابتی‌ها
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: استویا نوعی شیرین‌کننده طبیعی است و برخلاف قند معمولی، تأثیر چندانی بر قندخون ندارد و برای افراد دیابتی گزینه‌ای ایمن‌تر به شمار می‌آید.

به گزارش شهرآرانیوز، آزاده متقی در مورد تفاوت قند‌های گیاهی با قند‌های معمولی توضیح داد: قند‌های گیاهی مستقیماً از منابع طبیعی به دست می‌آیند و علاوه بر شیرینی، دارای مواد مغذی مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. اما قند‌های معمولی (مانند قند سفید) طی فرآوری صنعتی از نیشکر یا چغندر قند استخراج می‌شوند و تقریباً فقط ساکارز خالص و بدون ارزش غذایی اضافی هستند. همچنین قند‌های گیاهی معمولاً تأثیر کمتری بر افزایش ناگهانی قند خون دارند.

تفاوت‌های ساکارز و استویا در تأثیر بر قند خون و متابولیسم

وی درباره تفاوت ساکارز و استویا مطرح کرد: ساکارز و استویا هر دو قند‌هایی هستند که تأثیرات متفاوتی بر بدن دارند و این تفاوت به ترکیبات شیمیایی، نحوه متابولیسم در بدن، و تأثیر آنها بر قند خون مربوط است. ساکارز یک دی‌ساکارید است که از گلوکز و فروکتوز تشکیل شده و از منابعی مانند نیشکر یا چغندر قند به دست می‌آید. وقتی مصرف می‌شود، در دستگاه گوارش به گلوکز و فروکتوز تجزیه شده و جذب خون می‌شود.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: این فرایند منجر به افزایش سطح گلوکز خون و تحریک ترشح انسولین می‌شود. به همین دلیل، مصرف بیش از حد ساکارز می‌تواند بر کنترل قند خون در بیماران دیابتی تأثیر منفی بگذارد و خطرات متابولیکی ایجاد کند. در مقابل، استویا یک شیرین‌کننده طبیعی است که از برگ‌های گیاه استویا به دست می‌آید. این ماده فاقد کالری است و به طور مستقیم بر قند خون تأثیر نمی‌گذارد، زیرا گلیکوزید‌های موجود در استویا به‌صورت مستقیم متابولیزه نمی‌شوند. به همین دلیل، استویا گزینه‌ای مناسب برای افراد مبتلا به دیابت یا کسانی که نیاز به کاهش مصرف قند دارند محسوب می‌شود. بنابراین، مصرف ساکارز می‌تواند قند خون را افزایش دهد و باید توسط افراد دیابتی محدود شود، در حالی که استویا تأثیری بر قند خون ندارد و جایگزینی ایمن‌تر برای این افراد است.

مصرف استویا برای دیابتی‌ها ایمن‌تر است

متقی در خصوص قند‌های گیاهی اظهار کرد: اصطلاح قند گیاهی که گاهی برای محصولات شیرین‌کننده استفاده می‌شود، تعبیر دقیقی نیست. در واقع، تمام قند‌های مصرفی، از جمله ساکارز و استویا، منشأ گیاهی دارند. قند معمولی که از گیاهانی مانند نیشکر یا چغندر قند استخراج می‌شود، حاوی ساکارز است و باعث افزایش قند خون می‌شود. این نوع قند، همان ماده‌ای است که اغلب همراه با چای یا در غذا‌های شیرین مصرف می‌شود. در مقابل، استویا نوعی شیرین‌کننده طبیعی است که از برگ‌های گیاه استویا به دست می‌آید. برخلاف قند معمولی، استویا تأثیر چندانی بر قند خون ندارد و برای افراد دیابتی گزینه‌ای ایمن‌تر به شمار می‌آید. به همین دلیل، متخصصان توصیه می‌کنند دیابتی‌ها در انتخاب شیرین‌کننده‌ها به جای مصرف قند معمولی، از گزینه‌هایی مانند استویا استفاده کنند.

محصولات دیابتی؛ مفید، اما نیازمند مدیریت در مصرف

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران در مورد محصولاتی که مخصوص افراد دیابتی است گفت: محصولات مخصوص دیابتی‌ها مانند شکر‌های جایگزین و خوراکی‌هایی مثل بیسکویت‌ها به هدف کنترل قند خون و تأمین نیاز‌های غذایی افراد دیابتی وارد بازار شده‌اند. شکر‌های مخصوص دیابتی، که عمدتاً بر پایه شیرین‌کننده‌هایی مانند استویا تولید می‌شوند، قند خون را به شکل قابل‌توجهی افزایش نمی‌دهند و گزینه‌ای مناسب برای این افراد محسوب می‌شوند. اما بیسکویت‌ها و سایر خوراکی‌های مشابه، هرچند با ترکیبات کم‌قند تولید می‌شوند، به دلیل وجود آرد در ترکیب آنها، همچنان در بدن به قند تبدیل می‌شوند و می‌توانند سطح قند خون را بالا ببرند. بنابراین، این محصولات نباید به‌صورت بی‌رویه مصرف شوند. در نهایت، اگرچه این محصولات می‌توانند به کنترل رژیم غذایی دیابتی‌ها کمک کنند، اما همچنان نیاز به اعتدال در مصرف و مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه وجود دارد.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->