۲۵ مصدوم در پی آتش سوزی یک کارخانه در شهرک صنعتی توس مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: امروز شاهنامه متنی برای یکایک شهروندان جهان است پلنگ زخمی البرز تلف شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش| در حوزه آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا هفته آینده نتایج مثبتی حاصل می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: مجلس تمام‌قد در حمایت از خانواده و فرزندآوری ایستاده است برگزاری دومین همایش رویش امید در مشهد | جمعیت و فرزندآوری، مهم‌ترین رکن در تحقق ایران قوی است پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۷ استان طی امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است راه‌اندازی سامانه‌ای جدید برای گزارش تخلفات پزشکی ۱۰۵ هزار زوج نابارور در کشور درمان شدند شوک در دادگاه کیفری خراسان رضوی؛ فاش شدن جزئیات قتل ناموسی با نقشه‌ای شیطانی در خانه وحشت هتل‌های پنج‌ستاره جدید در مشهد احداث می‌شوند | افزایش ظرفیت اسکان پنج‌ستاره زائران تا پایان سال ۱۴۰۴ خانه‌مسافر‌ها در کمتر از ۷ روز رسمی می‌شوند | راه‌اندازی دبیرخانه دائمی شورای راهبردی گوهرسنگ‌ها در مشهد کشف ۱۵ قطعه چکاوک وحشی در مرز دوغارون تایباد سرقت موتورسیکلت در مشهد مقابل چشمان حیرت‌زده مالک! رمزگشایی از قتل مرد ۵۰ساله در بولوار شهید کریمی مشهد | قاتل معتاد در تور نورافکن پلیس و دستور محرمانه قاضی سانحه رانندگی در محور تایباد | ۱۲ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم
سرخط خبرها

دارو‌هایی که خطر لخته‌شدن خون را افزایش می‌دهند

  • کد خبر: ۳۰۷۵۲۸
  • ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۹
دارو‌هایی که خطر لخته‌شدن خون را افزایش می‌دهند
تحقیقات جدید نشان می‌دهد افراد مبتلا به دیابت که از دارو‌های GLP-۱ مانند Ozempic یا Mounjaro استفاده می‌کنند، ممکن است یک مزیت اضافی دریافت کنند: کاهش احتمال لخته‌شدن خون.

به گزارش شهرآرانیوز، این مطالعه نشان داد که افراد مبتلا به دیابت که از این دارو‌ها استفاده می‌کنند، در مقایسه با افرادی که نوع دیگری از دارو‌های دیابت را مصرف می‌کنند، با ۲۰ درصد کاهش احتمال ابتلاء به نوعی لخته خون به نام ترومبوآمبولی وریدی (VTE) رو‌به‌رو هستند.

دکتر «راشد پاتل»، سرپرست تیم مطالعه، گفت: «از دیدگاه بهداشت عمومی، با توجه به میزان شیوع مصرف دارو‌های GLP-۱، پتانسیلی وجود دارد که ببینیم آیا بار کلی VTE ممکن است در سطح ملی یا جمعیتی کاهش یابد یا خیر. به نظر می‌رسد خطر VTE به طور مداوم افزایش می‌یابد.»

همانطور که محققان توضیح دادند، VTE‌ها لخته‌های رایج و خطرناکی هستند که در رگ‌ها تشکیل می‌شوند. دو نوع شناخته شده VTE‌ها آمبولی ریوی است که در آن لخته‌ها به ریه‌ها می‌روند و ترومبوز ورید عمقی (DVTs) که در آن لخته‌ها اغلب در پا‌ها ایجاد می‌شوند.

هر نوع VTE در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به بستری شدن در بیمارستان و مرگ شود.

محققان بیش از ۵۵۸۰۰۰ آمریکایی را که در پایگاه داده مراقبت‌های بهداشتی بزرگ ثبت نام کرده بودند، به دو گروه تقریباً ۲۷۹۰۰۰ نفری تقسیم کردند: افرادی که از داروی GLP-۱ برای کمک به کنترل دیابت خود استفاده می‌کردند و افرادی که از نوع قدیمی‌تر دارو دیابت به نام DPP ۴ i استفاده می‌کردند. برخلاف دارو‌های GLP-۱، DPP ۴ باعث کاهش وزن نمی‌شود.

در یک سال، به طور متوسط ۶.۵ نفر به ازای هر ۱۰۰۰ بیمار، لخته VTE را در میان گروهی که داروی GLP-۱ مصرف می‌کردند، تجربه کردند، در حالی که این رقم در بین افرادی که نوع دیگر داروی دیابت را دریافت می‌کردند، ۷.۹ نفر در هر ۱۰۰۰ نفر بود.

پاتل و همکارانش خاطرنشان کردند که این دارو باعث کاهش ۲۰ درصدی خطر لخته شدن خون شد. کاهش خطر برای هر دو آمبولی ریه و DVT مشاهده شد.

به گفته محققان، اهمیتی نداشت که بیمار قبل از مصرف GLP-۱ چاق بود یا نه - مزایای آن از نظر خطر لخته شدن خون مشابه بود؛ بنابراین مشخص نیست که مکانیسم GLP-۱ در کاهش خطر لخته شدن خون چیست: کاهش وزن یا وجود مکانیسم دیگر.

پاتل گفت: «ما به مطالعات بیشتری برای تعیین مکانیسم بالقوه، چه از طریق کاهش وزن یا برخی روش‌های دیگر نیاز داریم.»

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->