تلف شدن ۶ گوسفند به دلیل برخورد با قطار سرخس-مشهد + فیلم کشف ۷ کیلوگرم هروئین و دستگیری متهم توسط پلیس راه‌آهن دستگیری ۶ نفر از عاملان شهادت محمد بایر در نهاوند (۲۵ تیر ۱۴۰۴) آیا سؤالات آزمون سمپاد لو رفته است؟ | پیگیری شکایات والدین توسط وزارت آموزش و پرورش معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: در دنیای مدرن امروز شهرداران معماران آینده‌نگر شهر هستند بخشش قاتل پای چوبه دار به احترام امام حسین(ع) معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: با حل مشکل روستا‌ها می‌توانستیم مانع حاشیه‌نشینی در مشهد شویم پایش آنلاین پارک سرخه حصار با ۴۴ دوربین نظارتی دبیر ستاد حقوق بشر: با رویکردی فعال حقوق قربانیان ایرانی را در مجامع بین‌المللی و داخلی پیگیری می‌کنیم خوردن میوه و سبزیجات چه تاثیری در بهتر خوابیدن دارد؟ نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ در موعد مقرر برگزار خواهد شد کووید ۱۹، شایع‌ترین ویروس بیماری‌های تنفسی در خرداد ۱۴۰۴ ارائه بیش از ۱۸ هزار خدمت سلامت به اتباع افغانستانی در مرز دوغارون تایباد استاندار ایلام خبر داد: تردد سالانه ۸ میلیون زائر از مرز مهران «احیای شورای‌عالی تأمین اجتماعی» راهی برای بهبود وضعیت کارگران و بازنشستگان مبلغ شهریه مدارس غیردولتی در سال تحصیلی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ تعیین شد پرداخت مابه‌التفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴ و ارتقای خدمات درمانی، دو مطالبه مهم بازنشستگان تأمین اجتماعی هشدار تعزیرات حکومتی خراسان رضوی: خرید، فروش و حمل آرد خارج از فرایند‌های تعریف‌شده، جرم و مشمول قانون قاچاق است نکات مهم برای رزرو بلیت هواپیما به نجف در ایام اربعین ۱۴۰۴ – فلای سپهران روایت میلاد حاتمی از حمله اسرائیل به زندان اوین + فایل صوتی «روز تأمین اجتماعی» و راهکار‌های مؤثر برای رفع مشکل ناترازی هزینه و درآمد قتل در شهرستان فیروزه خراسان رضوی؛ دستگیری قاتل فراری در پارک لاله تهران آغاز پروژه مرمت بخشی از گنبد سلطانیه (۲۵ تیر ۱۴۰۴) انهدام باند جابه‌جایی موادمخدر در مشهد (۲۵ تیر ۱۴۰۴) ۲۰ کانال متخلف کنکور به مقامات قضایی ارجاع شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۵ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا جمعه طرح جدید آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری | تولید اسباب‌بازی برای آموزش تاب‌آوری در شرایط بحران رئیس سازمان استعدادهای درخشان: والدین نگران تخلفات احتمالی آزمون تیزهوشان نباشند، پیگیری می‌کنیم باز هم حفر چاه‌های جدید در دشت مشهد برای عبور از بحران آبی
سرخط خبرها

دارو‌هایی که خطر لخته‌شدن خون را افزایش می‌دهند

  • کد خبر: ۳۰۷۵۲۸
  • ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۹
دارو‌هایی که خطر لخته‌شدن خون را افزایش می‌دهند
تحقیقات جدید نشان می‌دهد افراد مبتلا به دیابت که از دارو‌های GLP-۱ مانند Ozempic یا Mounjaro استفاده می‌کنند، ممکن است یک مزیت اضافی دریافت کنند: کاهش احتمال لخته‌شدن خون.

به گزارش شهرآرانیوز، این مطالعه نشان داد که افراد مبتلا به دیابت که از این دارو‌ها استفاده می‌کنند، در مقایسه با افرادی که نوع دیگری از دارو‌های دیابت را مصرف می‌کنند، با ۲۰ درصد کاهش احتمال ابتلاء به نوعی لخته خون به نام ترومبوآمبولی وریدی (VTE) رو‌به‌رو هستند.

دکتر «راشد پاتل»، سرپرست تیم مطالعه، گفت: «از دیدگاه بهداشت عمومی، با توجه به میزان شیوع مصرف دارو‌های GLP-۱، پتانسیلی وجود دارد که ببینیم آیا بار کلی VTE ممکن است در سطح ملی یا جمعیتی کاهش یابد یا خیر. به نظر می‌رسد خطر VTE به طور مداوم افزایش می‌یابد.»

همانطور که محققان توضیح دادند، VTE‌ها لخته‌های رایج و خطرناکی هستند که در رگ‌ها تشکیل می‌شوند. دو نوع شناخته شده VTE‌ها آمبولی ریوی است که در آن لخته‌ها به ریه‌ها می‌روند و ترومبوز ورید عمقی (DVTs) که در آن لخته‌ها اغلب در پا‌ها ایجاد می‌شوند.

هر نوع VTE در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به بستری شدن در بیمارستان و مرگ شود.

محققان بیش از ۵۵۸۰۰۰ آمریکایی را که در پایگاه داده مراقبت‌های بهداشتی بزرگ ثبت نام کرده بودند، به دو گروه تقریباً ۲۷۹۰۰۰ نفری تقسیم کردند: افرادی که از داروی GLP-۱ برای کمک به کنترل دیابت خود استفاده می‌کردند و افرادی که از نوع قدیمی‌تر دارو دیابت به نام DPP ۴ i استفاده می‌کردند. برخلاف دارو‌های GLP-۱، DPP ۴ باعث کاهش وزن نمی‌شود.

در یک سال، به طور متوسط ۶.۵ نفر به ازای هر ۱۰۰۰ بیمار، لخته VTE را در میان گروهی که داروی GLP-۱ مصرف می‌کردند، تجربه کردند، در حالی که این رقم در بین افرادی که نوع دیگر داروی دیابت را دریافت می‌کردند، ۷.۹ نفر در هر ۱۰۰۰ نفر بود.

پاتل و همکارانش خاطرنشان کردند که این دارو باعث کاهش ۲۰ درصدی خطر لخته شدن خون شد. کاهش خطر برای هر دو آمبولی ریه و DVT مشاهده شد.

به گفته محققان، اهمیتی نداشت که بیمار قبل از مصرف GLP-۱ چاق بود یا نه - مزایای آن از نظر خطر لخته شدن خون مشابه بود؛ بنابراین مشخص نیست که مکانیسم GLP-۱ در کاهش خطر لخته شدن خون چیست: کاهش وزن یا وجود مکانیسم دیگر.

پاتل گفت: «ما به مطالعات بیشتری برای تعیین مکانیسم بالقوه، چه از طریق کاهش وزن یا برخی روش‌های دیگر نیاز داریم.»

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->