۸ میلیون ایرانی دیابت دارند واژگونی خودرو در جاده نیشابور به مشهد پنج مصدوم برجای گذاشت (۲۵ آذر ۱۴۰۳) داماد خانواده جوان مزاحم مادرزنش را به قتل رساند زن شپش‌گیر تهرانی از وضعیت بهداشت در مدارس پرده برداشت بازدید رئیس سازمان بهزیستی کشور از موسسه معلولان همدم آخرین وضعیت جاده‌های مشهد و خراسان‌رضوی اعلام شد(شامگاه یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳) قطعی برق در مشهد ۴۸ نفر را در آسانسور‌ها محبوس کرد (۲۵ آذر ۱۴۰۳) لغزندگی معابر در مشهد ۳۵ مصدوم برجای گذاشت (یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳) اجرای افراطی سیاست‌های تنظیم خانواده باعث سقط جنین شده است مدارس، دانشگاه ها و ادارات کدام شهرها و استان های کشور فردا دوشنبه ۲۶ آذر تعطیل است؟ واژگونی خودرو در جاده سبزوار - قوچان ۶ مصدوم بر جای گذاشت (۲۵ آذر ۱۴۰۳) آیا مدارس، ادارات و دانشگاه‌های همدان در روز دوشنبه (۲۶ آذر ۱۴۰۳) تعطیل است؟ محدودیت تردد تریلی در مسیر‌های تربت‌حیدریه و نیشابور (۲۵ آذر ۱۴۰۳) آیا مدارس، ادارات و دانشگاه‌های استان خراسان رضوی در روز دوشنبه (۲۶ آذر ۱۴۰۳) تعطیل است؟ عملیات راهداری زمستانی در بیش از ۶۵۰۰ کیلومتر از راه‌های خراسان رضوی (۲۵ آذر ۱۴۰۳) فردی با سلاح سرد در حرم حضرت معصومه (س) بازداشت شد+ جزئیات (۲۵ آذر ۱۴۰۳) تعطیلی احتمالی مشهد برای روز دوشنبه، ۲۶ آذر، امشب اطلاع رسانی خواهد شد | بارش ۱۱ سانتی متری برف در مشهد شناسایی ۲ مورد ابتلا به یک گونه نادر بیماری در ایران راهنمای مهاجرت به کانادا مخصوص مشهدی‌ها بیش از ۳۶ درصد تولد‌های امسال فرزند دوم هستند  جمعیت سالمندان تا ۳۲ سال دیگر؛ ۳۳.۴ میلیون نفر | لزوم توجه دولت و مجلس به تخصیص بودجه به حوزه سالمندی آیا مدارس، ادارات و دانشگاه‌های مشهد فردا (دوشنبه، ۲۶ آذر ۱۴۰۳) تعطیل است؟ امداد هلال احمر خراسان رضوی به فرد مفقود شده در کولاک برف جوین (۲۵ آذر ۱۴۰۳) آخرین وضعیت حرکت قطار‌ها در راه آهن مشهد (۲۵ آذر ۱۴۰۳) | وضعیت جوی پیچیده و تأثیر آن بر تردد قطار‌ها دبیرستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی: مردم از سفر‌های غیرضروری خودداری کنند خدمت‌رسانی امدادگران هلال احمر خراسان رضوی به بیش از هزار حادثه‌دیده در پی بارش شدید برف کمک‌رسانی به ۷۶ خودروی گرفتار در برف و کولاک در جاده‌های خراسان رضوی | اسکان اضطراری به ۷۴۱ نفر از حادثه‌دیدگان در جاده‌ها شکستگی ران و دست و لگن، شایع‌ترین عارضه سالمندان در روز‌های برفی آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور (۲۵ آذر ۱۴۰۳) افراد مسن و کودکان بیشتر در معرض خطر سرمازدگی هستند
سرخط خبرها

پیک دوم آنفلوانزا در راه است (۲۴ آذر ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۰۵۳۲۳
  • ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۸
پیک دوم آنفلوانزا در راه است (۲۴ آذر ۱۴۰۳)
استاد تمام بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: با نزدیک شدن به پیک دوم آنفلوانزا در دی‌ماه، افراد پرخطر باید نسبت به تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، شهناز سالی عضو انجمن علمی مطالعات بیماری‌های کبدی ایران، با تأکید بر اهمیت واکسیناسیون آنفلوانزا، افزود: افراد پرخطر واکسن آنفولانزا را در صورت وجود از داروخانه‌ها تهیه کنند تا از شدت علائم و عوارض آنفلوانزا در امان باشند.

وی ادامه داد: ویروس آنفلوانزا سال‌ها است جامعه انسانی را درگیر کرده و به دلیل تغییرات سالانه در آنتی‌ژن‌های آن، هر سال چهره‌ای متفاوت به خود می‌گیرد. این تغییرات ممکن است به صورت آنتی‌ژن دریفت (تغییرات جزئی) یا آنتی‌ژن شیفت (تغییرات کلی) رخ دهد، به‌طوری‌که حتی نام ویروس به‌طور کامل تغییر کند. به همین دلیل، ابتلای یک‌بار به این بیماری یا حتی تزریق واکسن در هر سال، ایمنی کامل برای سال بعد ایجاد نمی‌کند.

سالی با بیان اینکه آنتی‌ژن‌های H۱N۱، H۳N۲ و آنفلوانزای B از رایج‌ترین انواع این ویروس در سال‌های گذشته بوده‌اند، افزود: در بیشتر مناطق، نوع ویکتوریا شایع بوده و نوع یاماگاتا نیز در طی سال‌های گذشته آنچنان گزارش نشده است؛ به همین دلیل واکسن‌های سه گانه یا چهارگانه در دسترس است و باید به افراد خاص این واکسن تزریق شود

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: افراد بالای ۶۵ سال، بیماران مبتلا به بیماری‌های خاص مانند نارسایی‌های کبدی، کلیوی، ریوی و قلبی، افراد تحت درمان شیمی‌درمانی، بیماران دیالیزی، کسانی که پیوند عضو انجام داده‌اند، زنان باردار و افرادی که چاقی شدید با BMI بالای ۴۰ دارند، باید هر سال واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند.

وی تأکید کرد: واکسیناسیون در این گروه‌ها، علائم بیماری را کاهش داده و عوارض جدی یا مرگ‌ومیر ناشی از آنفلوانزا را به حداقل می‌رساند.

سالی افزود: بهترین زمان برای تزریق واکسن، از اواخر شهریور تا اواسط مهرماه است، پیش از آن‌که ویروس به‌طور گسترده شیوع پیدا کند. افرادی که در این بازه زمانی نتوانسته‌اند واکسینه شوند، می‌توانند در انتهای آذرماه یا انتهای بهمن‌ماه واکسن را تزریق کنند.

وی توضیح داد: از زمان تزریق واکسن تا ایجاد ایمنی در بدن حدود دو هفته زمان می‌برد؛ بنابراین اگر فردی در مهرماه موفق نشده واکسن را دریافت کند، اواخر آذرماه یا اوایل بهمن‌ماه واکسن را تزریق کند تا در برابر موج‌های بعدی شیوع بیماری در دی ماه و بهمن و اسفندماه محافظت شود.

سالی گفت: اثربخشی واکسن آنفلوانزا حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد است و اگرچه نمی‌تواند کاملاً از ابتلاء جلوگیری کند، شدت علائم و عوارض بیماری را کاهش می‌دهد. دکتر سالی هشدار می‌دهد که واکسن آنفلوانزا تنها برای پیشگیری از این بیماری مؤثر است و نمی‌تواند در برابر سایر بیماری‌های تنفسی محافظت کند.

وی با اشاره به ورود واکسن‌های وارداتی و واکسن‌های ایرانی به داروخانه‌ها، تأکید می‌کند که افراد پرخطر باید هرچه زودتر اقدام به دریافت واکسن کنند.

استاد تمام بیماری‌های عفونی یادآور شد: این اقدام بهترین راه برای جلوگیری و کاهش خطر ابتلاء به آنفلوانزا است.

سالی گفت: علاوه بر افراد پرخطر، جامعه عمومی نیز اهمیت واکسن را جدی بگیرند تا ضمن کاهش شیوع بیماری، از فشار بر نظام سلامت جلوگیری شود.

وی تاکید کرد: مردم باید بدانند که هنوز هم واکسن وارداتی و ایرانی در داروخانه‌ها موجود است و این یک فرصت مناسب برای پیشگیری از آنفلوانزا است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->