استمرار برودت هوا تعطیلی مدارس و ادارات خراسان رضوی را در پی خواهد داشت آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (سه‌شنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۳) تعطیل است؟ ترافیک پرحجم در مسیر‌های منتهی به تفریحات زمستانی در مشهد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) مدیرکل راه‌آهن خراسان: در روز گذشته توانستیم تمام قطار‌ها را طبق برنامه اعزام کنیم کدام دارو برای افراد مسن خطرناک است؟ وضعیت قابل قبول ایمنی جاده‌های خراسان رضوی در روز‌های سرد برفی امدادگران هلال‌احمر خراسان رضوی به ۳۶۷۹ حادثه‌دیده برف، خدمات دادند میزان بارش برف در نقاط مختلف مشهد و شهر‌های خراسان رضوی (۲۵ آذر ۱۴۰۳) مدیرکل فرودگاه‌های خراسان رضوی: برای تأمین سوخت هواپیما‌ها مشکلی نداریم امضای تفاهم‌نامه میان نیروی دریایی ارتش و سازمان انتقال خون تعداد تخت‌های دیالیز در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مطابق با استاندارد‌های کشوری است از پرخوری و درهم‌خوری در شب یلدا بپرهیزید  کدام دانشگاه‌ها تا پایان هفته غیرحضوری شدند؟ برودت هوا قطار‌های سمنان- مشهد را متوقف کرد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) احکام اصلاحی متناسب‌سازی بازنشستگان کشوری در روز‌های آینده صادر می‌شود (۲۶ آذر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۲۶ آذر ۱۴۰۳) | مشهد سردترین مرکز استان کشور انجام ۱۱۱ عملیات مرتبط با بارش برف و قطعی برق توسط آتش نشانی مشهد اجرای کامل متناسب‌سازی برای بازنشستگان لشکری از آذرماه ۱۴۰۳ + جزئیات رژیم غذایی مناسب برای درمان HPV آیا «طرح پزشک خانواده» اجرایی شده است؟ آخرین وضعیت حرکت قطار‌ها در راه آهن مشهد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) | جابه‌جایی ۳۶ هزار مسافر باوجود شرایط نامساعد جوی مراکز اهدای خون تعطیل نیست (۲۶ آذر ۱۴۰۳) نجات نوجوان مشهدی از مرگ خاموش + تصاویر منع پذیرفته‌شدگان کنکور ۱۴۰۳ از ثبت‌نام در آزمون ۱۴۰۴ افزایش ۱۰ درصدی تماس‌ها با اورژانس مشهد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) ورود سامانه بارشی به کشور از جمعه (۳۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم یک جمله مهم برای تسکین عصبانیت کودکان معرفی بهترین سوپ‌ها برای سرماخوردگی «طب سوزنی»، درمانی برای کمردرد ۸ میلیون ایرانی دیابت دارند واژگونی خودرو در جاده نیشابور به مشهد پنج مصدوم برجای گذاشت (۲۵ آذر ۱۴۰۳) داماد خانواده جوان مزاحم مادرزنش را به قتل رساند
سرخط خبرها

آیا «طرح پزشک خانواده» اجرایی شده است؟

  • کد خبر: ۳۰۵۷۳۵
  • ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۳
آیا «طرح پزشک خانواده» اجرایی شده است؟
سال‌های زیادی از استقرار پزشک خانواده در دو استان فارس و مازندران می‌گذرد، اما به نظر می‌رسد که قرار نیست وارد سایر شهر‌های کشور شود.

به گزارش شهرآرانیوز، شاید یکی از آرزو‌های مدیران نظام سلامت کشور، اجرای بی کم و کاست و سراسری برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع است. در واقع، اجرایی شدن این برنامه که کشور‌های زیادی در دنیا، سال‌های سال است که آن را اجرا کرده‌اند؛ تبدیل به یک حسرت بر دل مانده برای مسئولان حوزه سلامت ما شده است.

علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت، برای پاسخ به این حسرت چندین ساله مدیران نظام سلامت کشور، می‌گوید: یکی از وظایفی که در قانون برنامه هفتم توسعه بر عهده دولت و وزارت بهداشت گذاشته شده، اجرای برنامه پزشکی خانواده به عنوان یکی از راه‌های ساماندهی نظام سلامت است که البته سال‌ها است در استان‌های فارس و مازندران شروع شده، اما فقط محدود به سطح یک خدمات است.

وی معتقد است؛ تا زمانی که برنامه پزشکی خانواده در سطوح ۲ و ۳ خدمات، اجرایی نشود قطعاً پویایی و اثربخشی لازم را ندارد. این برنامه باید به درستی با توسعه زیرساخت شبکه بهداشت کشور و فراهم کردن الزامات آن اجرایی شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت کمک و حمایت دولت، مجلس و مردم را در اجرای برنامه‌های حوزه سلامت به ویژه برنامه پزشکی خانواده ضروری می‌داند و می‌گوید: کیفیت خدمات به معنی رضایت داشتن مشتری است، اما باید رضایت و مشتری را درست تعریف کنیم. رضایت باید برای ارائه دهنده و گیرنده خدمات ارزش افزوده به همراه داشته باشد و بیمار در زمان مراجعه به پزشک و مراقب سلامت باید بسته خدمتی خوب و مناسب دریافت کند. همیشه رضایت مشتری از مسیر رضایت ارائه کننده خدمات می‌گذرد. اگر ارائه دهنده خدمات را راضی کردیم مراجعه کنندگان ما نیز راضی خواهند بود بنابراین برای افزایش کیفیت باید رضایت کارکنان نظام سلامت را جلب کنیم.

رئیسی، به تأکیدات رئیس جمهور مبنی بر اجرای صحیح برنامه پزشکی خانواده در سطح ملی اشاره دارد و می‌افزاید: برای اجرای صحیح برنامه پزشکی خانواده در سطح ملی، تیم وزارت بهداشت بیش از پیش با حمایت رئیس جمهور و دولت، پیگیر رفع چالش‌ها و دغدغه‌های موجود در این برنامه است.

وی با بیان اینکه نظام سلامت کشور نیازمند ساماندهی است، می‌گوید: شفاف سازی در زمینه‌های مختلف، یکی از اصول اساسی در توسعه یافتگی در دنیا به شمار می‌رود که این امر در نظام سلامت به ویژه در اجرای صحیح برنامه پزشکی خانواده نیز مؤثر است.

رئیسی ادامه می‌دهد: برای اجرای برنامه پزشکی خانواده در سطح ملی، باید چالش‌ها و مشکلات این برنامه در استان‌های فارس و مازندران رفع شود و پس از اجرای صحیح و ساماندهی آن در این دو استان، در سطح کشور قابلیت اجرا می‌یابد.

وی با بیان اینکه پزشکی خانواده بدون نظام ارجاع، معنا ندارد، می‌گوید: پزشکان خانواده در صورت نیاز، بیماران را به سطوح بالاتر ارجاع می‌دهند و خدمات دارویی و پاراکلینیک تجویز شده از سوی پزشکان خانواده نیز تحت پوشش بیمه‌ای قرار می‌گیرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت می‌افزاید: اجرای صحیح برنامه پزشکی خانواده در کشور، به معنای تحول بزرگ در نظام سلامت است و تغییر و تحول، نیازمند بازنگری و اصلاح برخی فرایند‌ها و رفع چالش‌های این برنامه است.

رئیسی همچنین از راه اندازی یک اتاق فکر متشکل از نماینده وزارت بهداشت و نمایندگانی از پزشکان خانواده، پزشکان عمومی و مراقبان سلامت در دانشگاه‌های علوم پزشکی شیراز و مازندران، در آینده نزدیک خبر می‌دهد و می‌افزاید: در این اتاق فکر، نظرات، ایده‌ها و پیشنهادات مطرح، جمع آوری و به وزارت بهداشت ارسال می‌شود.

این توضیحات معاون بهداشت وزارت بهداشت که سابقه مدیریت این جایگاه را در دولت دوازدهم نیز داشته است، از نظر کارشناسان حوزه سلامت، شاید قابل توجیه باشد؛ اما واقعیت این است که به نظر می‌رسد پزشک خانواده در کشور ما طلسم شده است و شاید دست‌هایی در کار است که نمی‌خواهند خانواده ایرانی، برای خودش پزشک شخصی داشته باشد. زیرا، در طول این سال‌ها، طرح‌ها و برنامه‌های زیادی در حوزه سلامت کشور اجرا شده است که بودجه‌های زیادی صرف آنها شده است. اما، چرا پزشک خانواده هنوز در مازندران و فارس، توقف کرده است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->