حکم عاملان سرقت مرگبار از دانشجوی دانشگاه تهران صادر شد+جزئیات توقیف خودرو و دستگیری راننده متخلف به‌ دلیل رفتار هنجارشکنانه کشف جسد مرد میانسال در مدبه کوه خرم آباد واردات خودرو و تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی می‌تواند مشهد را به قطب تعامل منطقه‌ای تبدیل کند کشف ۹ تن مواد مخدر و دستگیری بیش از ۱۲ هزار معتاد متجاهر در یک هفته زنگ زبان فارسی فردا (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) در مدارس نواخته می‌شود شلیک مرگبار صاحبخانه به سارقان مسلح نقابدار فرجام مرگبار جوان معتاد در کمپ ترک اعتیاد تصادف در رضویه مشهد ۲ کشته برجای گذاشت (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) کشف ۶۳ هزار قرص غیرمجاز و مخدر از یک فروشگاه در مشهد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)  صدور ۳ هشدار هواشناسی برای ۵ روز آینده در ۱۳ استان (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) درباره تخلف عبور از  چراغ قرمز | به احترام زندگی، ایست! نقشه‌های اراضی پادگان لشکر ۷۷ و آبشار ۲ در مشهد پس از ۱۴ سال به مرحله امضا رسید مردم باید به پروژه‌های آموزش و پرورش حس مالکیت داشته باشند خواب‌آلودگی مداوم می‌تواند زنگ خطر زوال عقل در زنان باشد سرطان پوست را با نیش حشرات اشتباه نگیرید فرماندار مشهد: زیرساخت‌های زیارت و گردشگری تقویت می‌شود قرعه‌کشی حساب‌های طرح «رویش جوانه‌های جهاد» انجام شد + اسامی دانش‌آموزان برگزیده تغییر سبک زندگی، عامل اصلی افزایش آمار ابتلا به سرطان در خراسان رضوی عدم اتصال‌ بیش از نیمی از مشاوران املاک خراسان رضوی به سامانه کاتب سرقت ۵ میلیاردی از کیف پول الکترونیک مرد فراموش‌کار! چند نکته مهم درباره حفاظت از محیط زیست | توجه به کاتالیست‌ها کیفیت سوخت را بالا می‌برد امضای تفاهم‌نامه جدید برای ارتقای عدالت آموزشی و کیفیت آموزش مدارس استثنایی پاسخ آموزش‌وپرورش به نارضایتی‌های والدین درباره تغییر ساعت مدارس شرط جالب مال باخته مشهدی برای بخشیدن زن سارق محل تحویل کارت‌های ورود به جلسه امتحان تعیین شد تغییر ساعت فعالیت مدارس؛ تصمیمات خلق‌الساعه، بلاتکلیفی والدین اصلاح روش حفاظت از محیط زیست بعد از ۶ سال پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم گرما تا روز‌های پایانی هفته ساعت شروع کلاس‌های مدارس تغییر می‌کند؟ | برگزاری همه امتحانات در نوبت صبح
سرخط خبرها

آیا «طرح پزشک خانواده» اجرایی شده است؟

  • کد خبر: ۳۰۵۷۳۵
  • ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۳
آیا «طرح پزشک خانواده» اجرایی شده است؟
سال‌های زیادی از استقرار پزشک خانواده در دو استان فارس و مازندران می‌گذرد، اما به نظر می‌رسد که قرار نیست وارد سایر شهر‌های کشور شود.

به گزارش شهرآرانیوز، شاید یکی از آرزو‌های مدیران نظام سلامت کشور، اجرای بی کم و کاست و سراسری برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع است. در واقع، اجرایی شدن این برنامه که کشور‌های زیادی در دنیا، سال‌های سال است که آن را اجرا کرده‌اند؛ تبدیل به یک حسرت بر دل مانده برای مسئولان حوزه سلامت ما شده است.

علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت، برای پاسخ به این حسرت چندین ساله مدیران نظام سلامت کشور، می‌گوید: یکی از وظایفی که در قانون برنامه هفتم توسعه بر عهده دولت و وزارت بهداشت گذاشته شده، اجرای برنامه پزشکی خانواده به عنوان یکی از راه‌های ساماندهی نظام سلامت است که البته سال‌ها است در استان‌های فارس و مازندران شروع شده، اما فقط محدود به سطح یک خدمات است.

وی معتقد است؛ تا زمانی که برنامه پزشکی خانواده در سطوح ۲ و ۳ خدمات، اجرایی نشود قطعاً پویایی و اثربخشی لازم را ندارد. این برنامه باید به درستی با توسعه زیرساخت شبکه بهداشت کشور و فراهم کردن الزامات آن اجرایی شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت کمک و حمایت دولت، مجلس و مردم را در اجرای برنامه‌های حوزه سلامت به ویژه برنامه پزشکی خانواده ضروری می‌داند و می‌گوید: کیفیت خدمات به معنی رضایت داشتن مشتری است، اما باید رضایت و مشتری را درست تعریف کنیم. رضایت باید برای ارائه دهنده و گیرنده خدمات ارزش افزوده به همراه داشته باشد و بیمار در زمان مراجعه به پزشک و مراقب سلامت باید بسته خدمتی خوب و مناسب دریافت کند. همیشه رضایت مشتری از مسیر رضایت ارائه کننده خدمات می‌گذرد. اگر ارائه دهنده خدمات را راضی کردیم مراجعه کنندگان ما نیز راضی خواهند بود بنابراین برای افزایش کیفیت باید رضایت کارکنان نظام سلامت را جلب کنیم.

رئیسی، به تأکیدات رئیس جمهور مبنی بر اجرای صحیح برنامه پزشکی خانواده در سطح ملی اشاره دارد و می‌افزاید: برای اجرای صحیح برنامه پزشکی خانواده در سطح ملی، تیم وزارت بهداشت بیش از پیش با حمایت رئیس جمهور و دولت، پیگیر رفع چالش‌ها و دغدغه‌های موجود در این برنامه است.

وی با بیان اینکه نظام سلامت کشور نیازمند ساماندهی است، می‌گوید: شفاف سازی در زمینه‌های مختلف، یکی از اصول اساسی در توسعه یافتگی در دنیا به شمار می‌رود که این امر در نظام سلامت به ویژه در اجرای صحیح برنامه پزشکی خانواده نیز مؤثر است.

رئیسی ادامه می‌دهد: برای اجرای برنامه پزشکی خانواده در سطح ملی، باید چالش‌ها و مشکلات این برنامه در استان‌های فارس و مازندران رفع شود و پس از اجرای صحیح و ساماندهی آن در این دو استان، در سطح کشور قابلیت اجرا می‌یابد.

وی با بیان اینکه پزشکی خانواده بدون نظام ارجاع، معنا ندارد، می‌گوید: پزشکان خانواده در صورت نیاز، بیماران را به سطوح بالاتر ارجاع می‌دهند و خدمات دارویی و پاراکلینیک تجویز شده از سوی پزشکان خانواده نیز تحت پوشش بیمه‌ای قرار می‌گیرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت می‌افزاید: اجرای صحیح برنامه پزشکی خانواده در کشور، به معنای تحول بزرگ در نظام سلامت است و تغییر و تحول، نیازمند بازنگری و اصلاح برخی فرایند‌ها و رفع چالش‌های این برنامه است.

رئیسی همچنین از راه اندازی یک اتاق فکر متشکل از نماینده وزارت بهداشت و نمایندگانی از پزشکان خانواده، پزشکان عمومی و مراقبان سلامت در دانشگاه‌های علوم پزشکی شیراز و مازندران، در آینده نزدیک خبر می‌دهد و می‌افزاید: در این اتاق فکر، نظرات، ایده‌ها و پیشنهادات مطرح، جمع آوری و به وزارت بهداشت ارسال می‌شود.

این توضیحات معاون بهداشت وزارت بهداشت که سابقه مدیریت این جایگاه را در دولت دوازدهم نیز داشته است، از نظر کارشناسان حوزه سلامت، شاید قابل توجیه باشد؛ اما واقعیت این است که به نظر می‌رسد پزشک خانواده در کشور ما طلسم شده است و شاید دست‌هایی در کار است که نمی‌خواهند خانواده ایرانی، برای خودش پزشک شخصی داشته باشد. زیرا، در طول این سال‌ها، طرح‌ها و برنامه‌های زیادی در حوزه سلامت کشور اجرا شده است که بودجه‌های زیادی صرف آنها شده است. اما، چرا پزشک خانواده هنوز در مازندران و فارس، توقف کرده است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->